Obavijesti

Ljubimci

Komentari 0

Iz zagrebačke Arene u Italiju odlazi čak devet prvaka svijeta

Iz  zagrebačke Arene u Italiju odlazi čak devet prvaka svijeta
3

Svjetska izložba mačaka okupila je 1020 izložbenih mačaka svih 37 priznatih pasmina iz 33 zemlje svijeta, a neke rijetke pasmine u Hrvatskoj su viđene prvi put

VIDEO

Spektakularnim defileom 26 svjetskih prvaka završena je najveća izložba mačaka u svijetu, World Cat Show 2012 Croatia, koja se održavala ovoga vikenda u Areni Zagreb. S ciljem širenja svijesti ljudi o držanju mačke kao kućnog ljubimca izložbu je organizirao Savez felinoloških društava Hrvatske.

20 godina felinologije u Hrvatskoj

U ime organizatora izložbe predsjednica Saveza felinoloških društava Hrvatske Vesna Rižnar Rešetić zahvalila je svima što su svojim prisustvom omogućili i uveličali održavanje Svjetske izložbe. Dodala je kako Savez ove godine slavi 20 godina osnutka te da "ovaj događaj predstavlja krunu uspješnoga rada svih članova udruženja mačaka na razvoju felinologije u nas". 

FIFa pohvalila organizatore

Zahvalila je njihovoj krovnoj organizaciji FIFe (Federation Internationale Feline) što im je, kako je istaknula "ukazala povjerenje i čast dodijelivši im organizaciju ove veličanstvene svjetske izložbe mačaka u Hrvatskoj".Predsjednica FIFe Annette Sjodin naglasila je kako je vrlo sretna što su u Zagrebu na toj fantastičnoj izložbi. " Atmosfera je na izložbi fenomenalna", rekla je Sjodin koja je na pozornicu izašla u društvu glavnog tajnika FIFe Erica Reijersa.

Izlagači iz 33 zemlje

Ukupno 1020 najboljih izložbenih mačaka svih 37 priznatih pasmina iz 33 zemlje svijeta doslovce su preplavile Arenu, a neke su rijetke i skupocjene vrste prvi puta viđene u Hrvatskoj. Turska angora, Egipatski mau, Somalijska mačka, Balineška mačka, Burmila, Neve Masquerade, Kurilian bobtail te bezdlake vrste Peterbald i Don Sphynx oduševile su više od 20 tisuća posjetitelja zagrebačke Arene.

 Među poznatima koji su posjetili izložbu bili su voditelj Oliver Mlakar, glumica Ines Bojanić, glazbeni par Jadranka i Dubravko Ivaniš Ripper, novinar Robert Knjaz i stilist Marko Grubnić.Najuzbudljiviji dio natjecanja - izbor najljepših mačaka, Best in show, za svih pet kategorija (dugodlake, poludogodlake, kratkodlake, sijamske i orijentalne te domaće mačke) i sve skupine mačaka: mačić, junior, te odrasli -najbolji mužjak i najbolja ženka za kastrate i za nekastrirane mačke odigrao se u nedjelju. 

Najbolji od najboljih

Na impozantnoj pozornici koja je zauzela više od 200 četvornih metara i “catwalku“ duljine 20 metara smjenjivale su se četveronožne ljepotice. O mačkama koje su iz Arene ponijele titulu Svjetskog šampiona, Croatia 2012, odlučivao je 21 međunarodni sudac uz pomoć 42 sudačka pomoćnika. Najviše uspjeha imali su uzgajivači iz Italije s 9 svjetskih prvaka, slijede Finska s 3, po 2 imaju Švedska, Slovačka, Austrija i Njemačka, a jednoga Norveška, Švicarska, Mađarska, Rusija, Brazil i susjedna Slovenija. 

Cjelodnevno suđenje završeno je svečanim proglašenjem najboljih od najboljih – mačaka koje su ponijele titulu „Svjetskog šampiona, Croatia 2012“, čime je World Cat Show službeno i završio. Domaćini sljedećoj Svjetskoj izložbi mačaka bit će Danci, a kako su i izlagači ali i suci priznali, pred njima je težak zadatak nadmašiti hrvatsku organizaciju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'
VELIKI INTERVJU

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'

Naš najbolji neurokirurg, prof.dr. Josip Paladino iza sebe ima 46 godina rada u struci, i nema namjeru stati. Iako stručnjak za mozak, njega kroz život vodi srce, kaže nam

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?
SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?

U finale Eurosonga prolazi 10 najboljih pjesama iz prvog polufinala, i 10 iz drugog. Uz njih, u finalu se natječu i 'Big 5' zemlje, kao i zemlja domaćin
Koch je zbog petardi oglušio, a Maksimir je opisao rečenicom: Pravi stadion, smrdi po urinu!
BOLUJE OD NEIZLJEČIVE BOLESTI

Koch je zbog petardi oglušio, a Maksimir je opisao rečenicom: Pravi stadion, smrdi po urinu!

Iako je u Dinamu proveo samo jednu sezonu, zavolio je taj klub i Zagreb i volio bi još jedanput doći na utakmicu. Pamti Mikića, Vukojevića, pobjedu u Amsterdamu..., a prije 17 godina je rekao: 'Modrić je najbolji na svijetu'