Obavijesti

Ljubimci

Komentari 183

Potraga za trovačima: Policija na Črnomercu našla insekticid

Potraga za trovačima: Policija na Črnomercu našla insekticid
2

Policija tvrdi da pronađeni insekticid nije opasan za ljude i životinje. Građane koji primijete sumnjive tvari pozivaju da nazovu 192 te zatraže intervenciju policije

VIDEO

Zagrebačka policija je na nogama i pojačano radi na otkrivanju trovača pasa i mačaka. Od tridesetak lokacija na području Zagreba koje građani na Facebooku spominju kao otrovane policiji je prijavljeno njih pet. 

Osim dva slučaja na području parka Maksimir policija je primila dojave da se sumnjive tvari nalaze na području Trnja, Medveščaka te  Črnomerca, na kojem je pronađena opasna tvar.

Policija pronašla insekticid

- Dosadašnjim postupanjem nije utvrđena opasnost za ljude i životinje kao niti da se radi o potencijalno opasnoj tvari od koje obolijevaju ljubimci, već o insekticidu - kažu u Policijskoj upravi zagrebačkoj. Dodaju da se 'pojačano postupanje' nastavlja.

- Obilaze se parkovi i drugi otvoreni prostori na kojima bi ljubimci mogli doći u kontakt s potencijalno opasnim tvarima – rekli su nam iz PUZ-a. Dodaju da policija provjerava sve raspoložive informacije i dojave građana. Građane koji primijete potencijalno sumnjivu tvar pozivaju da na broj telefona 192 zatraže intervenciju policije.

Fejsbukovci pripremaju prosvjed

Osim policije za trovačima tragaju i građani okupljeni u Facebook grupi Ustanimo na noge i zaustavimo trovanje. Do sada joj je pristupilo više od 4600 građana koji dojavljuju sumnjive lokacije. Također,  za subotu 2.ožujka na Cvjetnom trgu od 12 sati najavljuju prosvjed odnosno 'radni sastanak građana'.

Što kažu Zrinjevac i VHS ?

Jedan od pokazatelja da li je neko područje otrovano su lešine ptica poput vrana i golubova koje također mogu pojesti otrov, ali i  pasa  i mačaka lutalica koje budući da nemaju vlasnika nema tko spriječiti da se otruju.

Odgovor na pitanje da li su na području grada primijetili sumnjive tvari, ali i lešine uginulih životinja potražili smo u Zrinjevcu i Veterinarsko higijenskom servisu grada Zagreba (VHS). 

U Zrinjevcu su nam rekli da oni nisu nadležni za lešine na gradskim površinama, ali da uvijek kad ih primijete iste prijave VHS-u koji je zadužen za sakupljanje lešina. Oni pak kažu da nisu primijetili povećan broj uginulih životinja odnosno kažu da su sve životinje koje su pokupili žrtve automobila, a ne trovanja. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 183
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...
Posjetili smo najveći zabavni park u Europi: 'Vožnje su lude, ali adrenalin te tjera na još'
NEPONOVLJIVO ISKUSTVO

Posjetili smo najveći zabavni park u Europi: 'Vožnje su lude, ali adrenalin te tjera na još'

Otvorenje hrvatskog dijela parka bio je povod da obiđemo spektakularan park u njemačkom Rustu koji dnevno može primiti čak 35.000 ljudi. Najveća atrakcija je Rimčev roller coaster Voltron Nevera