Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
1 komentara

Rok trajanja 60 dana: Kako psi završavaju nakon isteka roka?

Pas Pero, zahvaljujući apelu koji smo objavili na Facebook stranici 24Ljubimici nije eutanaziran. Dobio je drugu priliku. Što je sa psima koji ne dobiju takvu priliku?

24Ljubimci
Foto: 24Ljubimci
1 komentara

Pas Pero, zahvaljujući apelu za pomoć koji smo objavili na Facebook stranici 24Ljubimici nije eutanaziran. Dobio je drugu priliku. 

Veći dio zasluga za njegovo, kao i za udomljavanje mnogih drugih životinja pripada čitateljici Tajani Horvat iz Samobora i ostalim članovima Facebook grupe Aukcija za pse sklonjene iz VHS Pokupsko Cerje.

Zašto spašavaju pse iz skloništa koje je od grada Velike Gorice zakonito ovlašteno za sakupljanje pasa?

- Moguće je da je psima koji tamo borave zaista pružena njega, ali samo kroz 60 dana boravka u skloništu. Međutim, da li ste se ikada zapitali što se sa psima događa nakon 60 dana? – pita se Tajana Horvat.

Smatra kako je potrebno da ljudi postanu svjesni kako će svi slatki psi sa slikica završiti ako netko ne dođe po njih da ih udomi do isteka roka, barem privremeno. A završit će eutanazijom.

- Na Facebooku je pokrenuta grupa Aukcija za pse sklonjene iz VHS Pokupsko Cerje koja danonoćno radi na sklanjanju životinja iz toga 'skloništa, kako bi ih barem privremeno udomili i spasili od eutanazije – nastavlja zaštitarka životinja iz Samobora.

Kaže kako im se nedavno obratila telefonski, pokušavajući ih zamoliti da odgode eutanaziju dvoje pasa - Jure i Bebe. 

- Mladi djelatnik, potpuno nezainteresirano izjavio je kako on tu ništa ne može jer je odluka na 'gazdi. Ako se pse ne podigne  do 14 sati, slijedi eutanazija - govori Tajana. 

Smeta je radno vrijeme skloništa koje je za javnost otvoreno od 10 do 14 sati. 

- Tko može doći podići psa u to vrijeme? Zašto je radno vrijeme upravo takvo? Sklonište za svaku eutanaziju dobiva oko 800  kuna. Nije im li zato u interesu istu obaviti? Nije li im u još većem interesu ne izvršiti je propisanom injekcijom odnosno izvršiti je nekom jeftinijom varijantom. Time djelatnici određeni dio novca stavljaju 'u džep'- kaže čitateljica.

 U VHS Pokupsko Cerje nisu željeli komentirati svoj rad. 

Zanima nas vaše mišljenje: 

Zakon o zaštiti životinja kaže da se životinja iz skloništa koja se ne vrati vlasniku, a koju nije moguće dalje držati ili udomiti može usmrtiti nakon 60 dana.

Zanima nas:

Podržavate li da gradovi novcem poreznih obveznika financiraju skloništa koja usmrćuju zdrave pse i mačke? 

Kako bi vi riješili problem?

NAPOMENA: 24sata kroz sve svoje platforme pomaže udomljavati životinje. Do sada smo ih udomili više od 3000

Pogledajte pse i mačke koje traže dom! Udomite ih i ne dozvolite da im istekne rok trajanja

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message