Obavijesti

Ljubimci

Komentari 3

Tražite psa za stan? S ovih 10 pasmina ne možete pogriješiti

Tražite psa za stan? S ovih 10 pasmina ne možete pogriješiti
2

Svaki pas koji se drži kao ljubimac ne bi smio bit osuđen na život na lancu, boksu ili isključivo u dvorištu u kojem se neće družiti s drugim životinjama, ali i ljudima.

VIDEO

Kako odabrati psa za stan? Ako nas pitate jako teško jer svaki pas, bez obzira na veličinu može živjeti u stanu. 

Preporuka kinologa

Američki kinološki savez kao pse idealne za život u stanu navodi:

Mops

Bišon Friese

Cavalier King Charles španijel

Shih Tzu

Engleski buldog

Francuski buldog

Kineski kukmasti pas

Maltezer

Hrt

Havanezer

Važno je znati

Definitivno, s deset navednih pasmina kao ljubimaca za stan nećete pogriješiti, ali ova ljestvica osim hrta ne navodi niti jednog srednjeg i/ili većeg psa iz čega proizlazi da veliki psi nisu za stan. 

Potpuno pogrešno jer  99 posto pasa bez obzira na veličinu može živjeti u stanu. Pod uvjetom da mu svaki dan omogućite dovoljno kretanja i vježbi. 

Pod vježbe ne mislimo samo istrčavanje i šetnje, već i one koji će zabaviti pseći mozak ( vježbe koje pse potiču na razmišljanje).

Naprotiv, mislimo da svaki pas koji se drži kao ljubimac ne bi smio bit osuđen na život na lancu, boksu ili isključivo u dvorištu u kojem se neće družiti s drugim životinjama, ali i ljudima. 

Konkretno, ako psa držite u dvorištu to ne znači da taj pas ne treba sve ono što dobivaju psi koji žive u stanu. I on treba ići u šetnje, družiti se s drugim psima...Ako nemate vremena za psa, a mislite da ćete sve probleme s njegovim ponašanjem riješiti stavljanjem u dvorište psa bolje nemojte nabaviti.

Kod odabira psa za stan najvažnije je odabrati psa koji vam odgovara karakteromTreba biti racionalan. Postaviti si neka pitanja i iskreno na njih odgovoriti. Omogućuje vam to kalkulator ODABERI PSA


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode