Obavijesti

Ljubimci

Komentari 0

Vječna dvojba: Muški ili ženski pas? Prednosti i nedostaci

Vječna dvojba: Muški ili ženski pas? Prednosti i nedostaci
1

Razgovarajući s vlasnicima i stručnjacima za ponašanje pasa došli smo do zaključka da kod odabira psa ( ako se ne mislite baviti uzgojem) spol ne igra veliku ulogu

VIDEO

Kao već mnogo puta do sad ponavljamo: kod odabira psa najvažnije je odabrati psa koji vam odgovara karakterom. Treba biti racionalan. Postaviti si neka pitanja i iskreno na njih odgovoriti. Pročitajte kako odabrati psa

Izbor pas olakšava vam i kalkulator ODABERI PSA.

Uz pitanja poput kupiti ili udomiti psa te koju pasminu odabrati najčešća dvojba budućih vlasnika pasa jest: Odabrati li mužjaka ili ženku?

Prednosti/nedostaci ženskog psa

Generalno, za obične vlasnike  ženski pas ima puno više prednosti. Vjeruje se kako su ženke manje rastom, nježnije, čišće, manje dominantne/teritorijalne i manje sklone sukobima, osim dok brane leglo.

Najveća mana ( iz kuta vlasnika) jest što ženke prilikom tjeranja krvare i privlače mužjake. Ali velika prednost je što pritom, za razliku od mužjaka ne bježe od kuće.

Prednosti/nedostaci muškog psa

Prednosti pri odabiru mužjaka, pogotovo većih i snažnijih pasa istovremeno (za neiskusne vlasnike) mogu bit i nedostaci. Mužjaci su veći, dominantniji/teritorijalniji i spremni pariti se tijekom cijele godine. 

Ako se mislite baviti uzgojem to je svakako prednost, ali kao običnom vlasniku može predstavljati problem jer osim što  su mužjaci skloniji bježanju od kuće (za ženkama), skloniji su i sukobima s drugim psima zbog istih tih ženki.

Važno je znati

Razgovarajući s vlasnicima i stručnjacima za ponašanje pasa došli smo do zaključka da kod odabira psa ( ako se ne mislite baviti uzgojem) spol ne igra veliku ulogu.

Kastracija/sterilizacija u većini slučajeva pomaže u problemima vezanim uz tjeranje.

Neovisno jeste li psa kastrirali/sterilizirali sve eventualne mane oba spola mogu se korigirati ranom socijalizacijom i pravilnim radom sa psima. 

Jednako tako, pogriješi li netko pri odabiru i nabavi psa kojem se ne može dovoljno posvetiti sa psom bi mogao imati problema. Neovisno nabavio mužjaka ili ženku.

Pasmine pasa - zanimljivosti

Top 10 najpopularnijih pasmina u Hrvatskoj

Pasmine koje se najbolje slažu s mačkama

Pasmine koje su sudjelovale u najviše napada na ljude

Psi koji najčešće bježe od kuće

Top 10 pasmina za stan

Pasmine pasa koje se najbolje slažu s drugim psima

Top 15 pasmina za 'sportaše'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

'Živim za svoje četiri predivne kćeri, već sutra mogu umrijeti'
MAJKA HRABROST

'Živim za svoje četiri predivne kćeri, već sutra mogu umrijeti'

Poduzetnica Tea Perović (40), mama četiri djevojčice u dobi između 3,5 i 7,5 godina, bori se s rakom koji je metastazirao. Pomažu joj vjera i pisanje, a predstavit će knjigu 'Stvorene smo za nebo'

'Mi Hrvati vlasnici smo najstarijeg restorana u SAD-u. Kod nas su jeli Tesla i JFK'
EKSKLUZIVNO ZA 24SATA IZ NEW YORKA

'Mi Hrvati vlasnici smo najstarijeg restorana u SAD-u. Kod nas su jeli Tesla i JFK'

Plus+ Delmonico's je prvi američki "fine dinning" restoran otvoren 1827. godine i prvi je dopuštao ženama okupljanje te uveo i tiskane jelovnike, a sadašnji je vlasnik hrvatski državljanin Dennis Turčinović
Lasagnu je na Doru nagovorio prijatelj, a njegov najmlađi član benda vratio se u školske klupe
JEDINSTVENI I SLOŽNI

Lasagnu je na Doru nagovorio prijatelj, a njegov najmlađi član benda vratio se u školske klupe

Marko Purišić, poznatiji kao Baby Lasagna, vrijedno radi na novom albumu, koji stiže na jesen. Za njegov uspjeh zaslužan je cijeli tim