Obavijesti

Ljubimci

Komentari 0

Žuti pas treba pomoć! Saznajte kako mu je i vi možete pružiti

Žuti pas treba pomoć! Saznajte kako mu je i vi možete pružiti
8

Situacija u kojima psi trebaju prostora je mnogo, a svaki vlasnik prije ili kasnije naći će se u jednoj od njih. Ne čudi zato što su se žuti psi pojavili u 45 svjetskih država

VIDEO

Psi su društvene životinje i većina ih se voli čoporativno igrati na gradskim livadama. Dok se poštuju pravila lijepog ponašanja u tome nema ničeg lošeg, naprotiv super ih je vidjeti vesele i razigrane. 

O pet pravila lijepog ponašanja kojih bi se trebao pridržavati svaki vlasnik psa pisali smo OVDJE.

Jednostavan koncept

Želite li pomoći 'žutom psu' na popis dodajte i šesto pravilo koje glasi: Svaki pas ponekad treba prostora da bude sam. Omogućite mu to.

Upravo to je osnovni cilj projekta Žuti pas ( The Yellow Dog Project). Koncept je jednostavan. 

Vlasnik koji ne želi da se njegov pas druži s drugim psima, svom psu oko vrata ili na povodac treba staviti žutu maramu ili traku. Time ostale vlasnike upozorava da njegovom psu ne treba društvo drugih pasa.

Zašto psima treba prostora?

Mnogo je razloga zašto nekim psima treba 'prostora'. Primjerice, ako vlasnik trenira sa svojim psom i ne želi prisustvo drugih ljudi, njegovu želju treba poštivati. 

Kujice koje se tjeraju također moraju ići u šetnju, a označe li ih vlasnici žutim trakama svi drugi vlasnici trebali bi poštovati privatnost. Isto se odnosi na bolesne pse ili one koji se oporavljaju od operacije. I njima treba prostora.

 Kao i malim psima koji se boje velikih, psima koji su agresivni ili ne podnose druge pse jer su imali negativna iskustva sa psima. 

Kako i ti možeš pomoći žutom psu?

Projekt je pokrenula Tara Palardy, stručnjakinja za ponašanje pasa iz Kanade želeći upozoriti javnost da nisu svi psi uvijek raspoloženi za druženje s drugim psima. 

Situacija u kojima psi trebaju prostora je mnogo, a svaki vlasnik prije ili kasnije naći će se u jednoj od njih. Ne čudi zato što su se žuti psi pojavili u 45 država širom svijeta, među kojima je i Hrvatska.

 Okupljaju se na Facebook stranici projekta

Update:

Želite li pomoći žutom psu možete to učiniti promoviranjem koncepta žutog psa u svom mjestu i podizanjem svijesti o odgovornom držanju kućnih ljubimaca. 

Ništa ne košta, a profitiraju svi.

Žuti pas došao je i u Hrvatsku! Možete mu se pridružiti na Facebook stranici 

Što mislite o projektu 'Žuti pas'?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...
Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana