Obavijesti

Miroslav Vrankić - METRO Zvijezda zajednice 2014.

Miroslav Vrankić - METRO Zvijezda zajednice 2014.
1

Pedeset je tisuća razloga za prijavu na ovaj natječaj. Prijavite i vi svoju priču i iskoristite priliku. Možda vi postanete METRO Zvijezda zajednice za 2015. godinu

Ovim, drugim po redu,  projektom METRO nagrađuje  zvijezdu zajednice, samostalnog poduzetnika koji radi za dobrobit zajednice mimo svojeg redovnog poslovanja te nije registriran prvenstveno za humanitarnu djelatnost. Priče o svojem izvanrednom angažmanu mogu prijaviti svi nositelji METRO kartice, ali i oni koji to nisu. 

Ne susrećemo se svaki dan sa Zvijezdom poznatom ne samo po svojim poslovnim uspjesima i priznanjima, nego po tome koliko je života promijenila. Ovo nije natjecanje, ni u kojem slučaju! Ovo je slavlje najboljih!

Inspirirajte se pričama prošlogodišnih finalista te ukoliko prepoznate Zvijezdu u svojoj zajednici, prijavite ga ili predložite mu da se prijavi na METRO nagradni natječaj METRO Zvijezda zajednice 2015.

Prijavite svoju priču i iskoristite priliku. Možda baš vi postanete METRO Zvijezda zajednice za 2015. godinu! 

PRIJAVITE SE!

Vjerujemo da ćete i vi poželjeti postati zvijezda zajednice kada upoznate naše poduzetnike sa srcem. Inspirirajte se pričama prošlogodišnih finalista te ukoliko prepoznate Zvijezdu u svojoj zajednici, prijavite ga ili predložite mu da se prijavi na METRO nagradni natječaj METRO Zvijezda zajednice 2015.

Ne susrećemo se svaki dan sa Zvijezdom poznatom ne samo po svojim poslovnim uspjesima i priznanjima, nego po tome koliko je života promijenila. Ovo nije natjecanje, ni u kojem slučaju! Ovo je slavlje najboljih!

Miroslav Vrankić poduzetnik je koji mijenja svijet osoba s invaliditetom na bolje.  Ovaj mladi profesor sa Tehničkog fakulteta u Rijeci želio je spojiti svoje znanje i želju za pomaganjem te okupivši tim stručnjaka, razvio Servus kasnije nazvan Servantess. Upravo je on METRO Zvijezda zajednice za 2014. godinu.  U konkurenciji četrdeset i šest priča, njegova je priča najviše taknula čitatelje, ali i žiri koji ga je odlučio nagraditi sa 50. 000 kuna. 

Svatko od nas ima neke talente. Pronađimo svoje talente i iskoristimo ih na najbolji mogući način za pomoć drugima!”, izjavio je Miroslav.

Servus je naziv za elektronički sustav koji korisniku, u ovom slučaju osobi s teškim stupnjem invaliditeta, omogućava da pomoću glasovnih naredbi upravlja svojim domom. Osim glavnog, to je sustav koji se sastoji i od brojnih dodatnih elektroničkih uređaja. Glavni dio sustava je centralna Servus jedinica koja može komunicirati s korisnikom i davati naredbe dodatnim uređajima koji pak kontroliraju kućne aparate i ostale uređaje. Komunikacija sa Servusom vrši se zadavanjem glasovnih naredbi, koje su prilagođene potrebama korisnika. Primajući glasovne naredbe kroz osjetljivi mikrofon, Servus sustav ih prikuplja te izvršava. Servus je prvenstveno namijenjen osobama s invaliditetom kako bi postale samostalnije i sigurnije u vlastitom domu. Također omogućuje starijim i teško pokretnim osobama veću samostalnost u vlastitom domu i odgodu ponekad neželjenog odlaska u dom umirovljenika. Instalacija Servusa obavlja se u jednom danu, u pravilu zahtijeva minimalne intervencije u prostoru, bez razbijanja zidova i postavljanja novih kablova te se prilagođava postojećoj opremi (TV, DVD, klima uređaj...) i omogućava da tom opremom upravljate glasovnim naredbama kako biste svoj životni prostor učinili pametnijim i sigurnijim.

 Miroslav Vrankić smatra da je njegova dužnost pomoći što većem broju osoba s invaliditetom i zato je svojih 50.000 kuna pretvorio u 3 uređaja koja je donirao onima kojim je to najpotrebnije i tako besplatno njihov dom opremio tehnologijom kako bi im se olakšala svakodnevica. 

No on ne staje samo na Servusu. Miroslav  svojim korisnicima nastoji pomoći maksimalno. Upravo je stoga ispunio i želju Antonia Cvetojevića, devetnaestogodišnjeg mladića sa cerebralnom paralizom da postane programer, te mu osigurao pohađanje on –line predavanja te će mu pomoći u studiranju i učenju.

Pozivamo vas da i vi prijavite svoju priču i postanete METRO ZVIJEZDA ZAJEDNICE za 2015. godinu!


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Optička iluzija podijelila svijet: Što vi vidite, psa ili čovjeka?!
ANKETA

Optička iluzija podijelila svijet: Što vi vidite, psa ili čovjeka?!

Neki će reći da vide čovjeka s ruksakom koji ide prema snježnoj šumi. Drugi će reći da vide psa koji trči prema kameri. Fotografija se masovno šera po društvenim mrežama. Što vi kažete?

Recept za najbolji pire krumpir - cijeli život ga krivo radimo...
OTKRIO POZNATI CHEF

Recept za najbolji pire krumpir - cijeli život ga krivo radimo...

Ljudi najčešće pire krumpir pripremaju u vodi i naknadno dodaju začine. Poznati chef s Food Networka je rekao da je to krivi način pripreme i otkrio kako pripremiti savršeno kremasti pire krumpir
Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb