Obavijesti

Muškarci, čuvajte se pokerašica! Vrlo su vješte igračice.

Muškarci, čuvajte se pokerašica! Vrlo su vješte igračice.
7

Unatoč uvriježenom mišljenju da je poker muška igra, svjetski turniri sve više okupljaju i ženske igrače koje nerijetko i pobjeđuju umišljene pokeraše. Zašto?

Žene, naime, imaju nekoliko prednosti pred muškarcima kada je riječ o pokeru. Obzirom da se radi o igri gdje ne treba mjeriti fizičku snagu već je najbitnija psihološka pripremljenost, žene su ravnopravne muškarcima. Često puta se pokazalo da su žene fokusiranije na igru te da manje dopuštaju okolini da utječe na njihove strategije.

Jedna od prednosti pokerašica je i upravo ta što ih muške kolege uglavnom podcijenjuju te s njima, kao lošijim protivnicama, igraju „nježnije".

U to se uvjerila i jedna od najuspješnijih svjetskih pokerašica i članica profesionalne ekipe Team PokerStars Pro, Vanessa Rousso:

Ako za stolom igraju muškarci i žene, muškarce je gotovo uvijek lakše pobijediti jer su jednostavniji i većinu vremena, zapravo, samo koketiraju sa ženama. Podcjenjivanje od strane muškaraca moramo znati iskoristiti i okrenuti u svoju prednost.

Žene imaju biološku prednost

Da sve više žena igra poker i da je njihova glavna prednost „brzo čitanje" protivnika, pokazalo je i istraživanje Instituta Future Laboratory i najveće online poker sobe na svijetu, PokerStarsa. To pripisuju ženskom „šestom čulu".

Uspjeh žena u pokeru objašnjavaju i njihovim biološkim karakteristikama. Žene, naime, ravnomjernije koriste lijevu i desnu polovicu mozga, što im daje veću sposobnost prebacivanja između zadataka. A to znači da u pokeru efikasnije koriste intuiciju u kombinaciji s naučenim vještinama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Stoga, žena ste i želite potvrditi što je napisano? Ili pak muškarac kojeg je članak samo potaknuo da obrani muški rod? U svakom slučaju, postanite i sami dio online pokeraškog tima te besplatno igrajte poker na www.pokerstars.net .

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović