Komentari 0

Muškarci, čuvajte se pokerašica! Vrlo su vješte igračice.

Muškarci, čuvajte se pokerašica! Vrlo su vješte igračice.

Unatoč uvriježenom mišljenju da je poker muška igra, svjetski turniri sve više okupljaju i ženske igrače koje nerijetko i pobjeđuju umišljene pokeraše. Zašto?

Žene, naime, imaju nekoliko prednosti pred muškarcima kada je riječ o pokeru. Obzirom da se radi o igri gdje ne treba mjeriti fizičku snagu već je najbitnija psihološka pripremljenost, žene su ravnopravne muškarcima. Često puta se pokazalo da su žene fokusiranije na igru te da manje dopuštaju okolini da utječe na njihove strategije.

Jedna od prednosti pokerašica je i upravo ta što ih muške kolege uglavnom podcijenjuju te s njima, kao lošijim protivnicama, igraju „nježnije".

U to se uvjerila i jedna od najuspješnijih svjetskih pokerašica i članica profesionalne ekipe Team PokerStars Pro, Vanessa Rousso:
Žene imaju biološku prednost

Da sve više žena igra poker i da je njihova glavna prednost „brzo čitanje" protivnika, pokazalo je i istraživanje Instituta Future Laboratory i najveće online poker sobe na svijetu, PokerStarsa. To pripisuju ženskom „šestom čulu".

Uspjeh žena u pokeru objašnjavaju i njihovim biološkim karakteristikama. Žene, naime, ravnomjernije koriste lijevu i desnu polovicu mozga, što im daje veću sposobnost prebacivanja između zadataka. A to znači da u pokeru efikasnije koriste intuiciju u kombinaciji s naučenim vještinama.


Stoga, žena ste i želite potvrditi što je napisano? Ili pak muškarac kojeg je članak samo potaknuo da obrani muški rod? U svakom slučaju, postanite i sami dio online pokeraškog tima te besplatno igrajte poker na www.pokerstars.net .