Obavijesti

Najprodavaniji i najvažniji model u novijoj povijesti BMW-a

Najprodavaniji i najvažniji model u novijoj povijesti BMW-a
1

Najprodavaniji i najvažniji model u novijoj povijesti BMW-a bez dvojbe je serija 3. U prilog tome govori 6 generacija od predstavljanja 1975. g. i više od 12 milijuna prodanih primjeraka.

Najprodavaniji i najvažniji model u novijoj povijesti BMW-a bez dvojbe je serija 3. U prilog tome govori šest generacija od predstavljanja 1975. godine i više od 12 milijuna prodanih primjeraka što je rekord u premium klasi. Najnovija geneneracija, predstavljena krajem 2011. godine dokaz je BMW-ova temeljita pristupa izradi automobila jer BMW serije 3 nikada nije nudio više i nikada nije bio tako dominantan u usporedbi s konkurencijom. Iako dulja i šira od predhodne generacije te s većim prtljažnikom, ova serija 3 je u prosjeku 40 kg lakša, a zadržala je i idealan raspored mase po osovinama u omjeru 50:50. Zabava počinje pritiskom na gumb „Start engine“, a da raspoloženje uvijek bude na visini brinu snažni i štedljivi TwinPower Turbo motori, brz i precizan ručni mjenjač sa šest stupnjeva prijenosa (moguće je doplatiti i automatski mjenjač s osam stupnjeva prijenosa) te komunikativan i točan upravljač. Iako oznaka modela sugerira drugačije, u model 318d ugrađen je dvolitreni turbodizelski motor. Razvija 143 KS, a prosječno troši svega 4,3 l/100 km zahvaljući primjeni EfficientDynamics mjera kao što su Auto Start-Stop sustav, rekuperacija energije kočenja,  ECO PRO način rada itd. Svaki model serije 3 standardno dolazi sa Driving Experience Control prekidačem kojim se mijenjaju postavke vozila. Tako, ovisno o trenutnom raspoloženju, možete izabrati između tri načina rada vozila: Sport, Normal i ECO PRO i dodatno utjecati na karakter automobila.

Priča o uspješnom BMW-u Serije 3 sada dobiva svoj nastavak: ponudom modela 318d M Edition s iznimno bogatim paketom opreme koji je dostupan za Vas po cijeni od 37.777 eura s uključenim PDV-om posebnim porezom i BSI servisnim paketom. Velik međuosovinski razmak i kratki prevjesi jamče dinamičan oblik standardan kod BMW modela koji je uz M Edition paket opreme dodatno izražen i pojačava sportski duh Serije 3. U ovu je posebnu ponudu uključen i M sportski paket koji izvana donosi branike moćnijeg izgleda sa širim otvorima za zrak, šire pragove i sportske naplatke, dok unutrašnjost oplemenjuje materijalima poput Alcantare i aluminija, sportskim trokrakim upravljačem i ručicom mjenjača i sportskim sjedalima. Osim sportskog karaktera, posebna ponuda uključuje i opremu koja će dodatno povećati udobnost i sigurnost u vožnji. Tako su u ponudu uključena izvrsna Xenon svjetla, tempomat s funkcijom kočenja, hands-free uređaj s USB priključkom, stražnji parking senzori, dodatno zatamnjenje stražnjih stakala itd. Ti dodaci čine vožnju ugodnijom i sigurnijom, a zahvaljujući pravilnom rasporedu svih komandi i intuitivnosti sučelja, vrlo brzo ćete se priviknuti na vaše novo vozačko okruženje. Metalik boja koja je uključena u cijenu povećava ekskluzivnost i pruža dodatnu mogućnost individualizacije Vašeg modela 318d M Edition koji će se uz M sportski paket posebno isticati, a vama omogućiti još veće zadovoljstvo u vožnji. M edition paket opreme oplemenjuje automobil duhom M sportskih automobila koji je prisutan u svakom segmentu vožnje i stvara poseban ugođaj koji Vam odmah daje do znanja da je riječ o posebnom modelu BMW-a.

Saznajte više BMW 318d M Edition

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1