Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

FINA, pošta, kiosci, internet: Gdje se isplati plaćati račune?

U vrijeme kad sve više građana svaku kunu okrene nekoliko puta prije odluke o potrošnji, mudro je štedjeti i na plaćanju. Građani preferiraju plaćati račune u pošti, Fini i internet bankarstvom

Thinkstock
Foto: Thinkstock

U vrijeme kad sve više građana svaku kunu okrene nekoliko puta prije odluke o potrošnji, mudro je štedjeti i na plaćanju. Istraživanja provedena posljednjih godina pokazala su kako građani preferiraju plaćati račune u pošti, Fini i internet-bankarstvom, pokazala su istraživanja posljednjih godina.

Pogotovo su se internet bankarstvo i m- bankarstvo pokazali kao najisplativije opcije koje preferira mlađa, obrazovana i urbana populacija. 

Među najjeftinijm opcijama za plaćanje je definitivno trajni nalog.

- Velika prednost plaćanja trajnim nalogom je ušteda vremena – nema potrebe za čekanjem reda u poslovnici banke. Tu je i isplativost - manja naknada za izvršenje ili izvršenje potpuno bez naknade. Uz trajni nalog st sigurni da će sv eobveze biti podmirene na vrijeme, a smanjenjem broja ispisa papira istodobno smo i ekološki osviješteni  – nabraja prednosti Ivan Jurina viši stručni suradnik za račune, štednju i transakcijske servise Addiko banke.

Trajni nalozi za sve, a uz njih nema kašnjenja

Možete ugovoriti plaćanje redovite fiksne pristojbe za televiziju, internet ili struju. Također, moguće je plaćati i račune koji nemaju fiksan iznos plaćanja. S trajnim nalogom u bankama puno je jednostavnije kontrolirati plaćanje troškova.

Trajni nalog dobar je odabir i za plaćanje nekih drugih usluga, poput članarine u teretani, plaćanje naknade za vrtić u koji ide vaše dijete ili anuitete kredita.

Sve više podstanara i najmodavaca ugovara upravo ovakav oblik plaćanja. Nema više neugodnih situacija kucanja na vrata zbog nenamjernog kašnjenja s plaćanjem stanarine, nema više brige da li je račun podmiren ili nije... Dugoročno to donosi više reda u odnosu zbog čega ste i vi i najmodavac zadovoljniji.

Roditelji biraju trajni nalog za uplatu džeparca djetetu koje živi u drugom gradu gdje pohađa fakultet, a mnogi biraju ovaj način uplate da se osiguraju kako bi svaki mjesec doista nešto i stavili na štedni račun.

Za otvaranje trajnog naloga potrebno je nekoliko koraka – vi zapravo dajete zadatak banci da, u jednakim ili različitim iznosima sukladno dogovorenim uvjetima plaćanja, umjesto vas obavlja redovito plaćanje. Za trajni nalog možete imati u banci otvoren tekući, žiro, devizni ili kunski štedni račun. Nalog se može ugovoriti u svim poslovnicama banke, putem mobilnog ili internetskog bankarstva i sami birate datum isplate sredstava.

Ukoliko otvorite Pametni tekući račun u Addiko banci uz ugovaranje trajnog naloga dobivate i smartphone Acer Liguid Zest s kojim možete u svakom trenu putem mobilnog bankarstva provjeriti promete na svojim računima.

Tema: Pametna kuna

Možda vas zanima i ovo:
Message