Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kreativni savjeti koji pomažu da vam račun nikad nije prazan

Smanjite mjesečne račune, ranije planirajte godišnji odmor i kupujte u trgovinama u kojima imate popuste. To su samo neki od savjeta kako da vam račun izgleda bolje

Fotolia
Foto: Fotolia

U savršenom svijetu redovito bi išli na trening u teretanu, jeli redovito i to samo zdrave i nutricionistički bogate obroke i uvijek bi imali novaca na računu. Prvo dvoje možete riješiti samo snagom volje i odlučnošću, a za posljednje vam donosimo savjete kako da vam račun izgleda bolje.

Uštedite energiju i smanjite si mjesečne izdatke

Ako ne gledate televiziju, ugasite televizor. Ugovorite plaćanje samo onih programa koje zaista i gledate. Ako ne slušate glazbu, ugasite radio ili laptop.  Kupujte uređaje koji pripadaju višem razredu štedljivosti. U početku će vam se činiti da su skuplji, ali u konačnici će biti isplativiji. Računi za potrošnju električne energije će se smanjiti.

Racionalno odricanje

Odreći se cigarete ili kave je mnogima od nas jedna od najtežih stvari. Pogotovo kad se radi o rijetkom luksuzu bez kojeg je brojnima teško funkcionirati. Ali, racionalnim odricanjem od onoga što nije nužno i uz malo discipline može se uštedjeti lijepa svota.

Dobrim planiranjem potrošit ćete manje na godišnjem odmoru

Godišnji odmor uvijek isplanirajte nekoliko mjeseci unaprijed. Ranije rezervirajte prijevoz jer što ga ranije rezervirate koštat će manje. Također, ranije rezervirajte smještaj – bio on u hotelu, apartmanu ili hostelu. Veći je izbor, a first minute cijene su najčešće puno povoljnije. Isplanirajte i izlete na koje planirate ići, u kojim restoranima ćete jesti te budžet koji želite potrošiti za suvenire i darove.

Dogovorite bolji paket u banci

Ukoliko ste već godinama stalni klijent u nekoj banci samim time i pogodnosti koje možete imati su veće. Imate li u istoj banci žiro i tekući račun, kreditne kartice, kredit – raspitajte se kod osobnog bankara koji paket usluga je za vas najpovoljniji. Naime, vjernost i redovito podmirivanje obveza se u većini banaka doista isplati. Ugovorite i dodatne usluge poput trajnog naloga kojim možete plaćati račune za puno manju naknadu nego inače. Ugovorite mobilno bankarstvo kako bi u svakom trenu znali s koliko novaca raspolažete.

Primjerice, uz Addiko pametni tekući račun na jednom mjestu možete imati i kune, ali i sve ostale valute. Uz to u poslovnici uz ovaj paket preuzimate i pametni telefon Acer Liquid Zest kako bi mogli koristiti mobilno bankarstvo u svakom trenu.

Uvijek poštujte pravilo od  tri dana - razmislite prije kupnje

Pridržavajte se prokušanog pravila – umjesto impulzivne kupnje, pričekajte tri dana i onda odlučite. Odgovorite sami sebi na pitanja:  Zašto nešto kupujete i koliko vam je to zaista potrebno? Najteže će biti uvjerit sam sebe da pravilo doista uvijek i poštujete. No, umjesto kratkotrajne sreće taj novac sigurno možete investirati u nešto pametnije.

U trgovinama u kojima često kupujete – tražite loyalty karticu

Vjernost se isplati! Ako ste ljubitelj nekog brenda ili često kupujete u istim trgovinama zatražite loyalty karticu – kupci koji su vjerni nekim brendovima često dobiju 10-20 posto popusta na određene artikle. I iako bi vam se desetak posto moglo učiniti zanemarivim, kad se zbroji više kupovina zaista se isplati. Katkad će vam dosađivati, ali često ćete naći i odličnu priliku. Prijavite se za newslettere s popustima.  Pratite i popuste na internetu.

Probajte se pridržavati i vidjeti ćete pomake. Vrlo je jednostavno, kao 2+2.

Tema: Pametna kuna

Možda vas zanima i ovo:
Message