Obavijesti

Native sadržaj

Komentari 14

Malo nas je trta: Ovo su odluke o kojima se većina nećka

Powered by #prelomi

Malo nas je trta: Ovo su odluke o kojima se većina nećka
1

Ponekad male odluke mogu imati velik utjecaj, a treba nam samo malo hrabrosti (ili ludosti) da se na njih odvažimo i napokon – prelomimo! Bilo da odgađate svadbu ili udomljavate psa zadnjih pet godina, vrijeme je da konačno odlučite

Možda ste konformist koji teško donosi nove odluke i hvata vas nervoza kad se nađete u situaciji s previše izbora, ali u takvim je trenucima najvažnije prelomiti i reći naglas odluku jer nedoumice bi se mogle odužiti unedogled. Pokazat ćemo vam nekoliko tipičnih primjera u kojima ljudi odgađaju donijeti odluke umjesto da jednostavno prelome i slijede svoje srce. Jer male odluke ponekad donose velike promjene.

Odvest ću te na vjenčanje - jednog dana

Toliko ste dugo u vezi da ste bili svjedok nebrojeno mnogo veza, prekida, razvoda, ali i odrastanja tuđe djece. Oboje podržavate ideju vjenčanja, ali čekate neki bolji trenutak. Trenutak u kojem će njoj bolje stajati vjenčanica, u kojem će on naučiti plesati, u kojem će se baka oporaviti od operacije kuka... Čeka se i toplije razdoblje godine, ali baš tad vam se ipak ide na putovanje na Bali. Samo prelomite i napravite svadbu po svojoj mjeri jer ovako riskirate da mladoženja nauči plesati, ali da do tada ostane bez kose te da mladenka shvati da bijela uopće nije njezina boja.

Otkaz koji treba izgovoriti

Sjedite na još jednom neučinkovitom sastanku koji je mogao biti mail. Šef opet ima monolog o svojim dobrim odlukama, pored vas je kolega čiji je najveći talent bježanje od odgovornosti, a vama netko u glavi viče "Što ti uopće radiš ovdje?". Točno znate svoje mogućnosti i znate da ste dovoljno sposobni ovakav posao obavljati sami. Tijekom tuširanja već ste izvježbali monolog kojim dajete otkaz i proguglali ste sve o otvaranju firme, no opet, evo vas na još jednom sastanku na kojem potajno na mobitel gledate je li sjela ta toliko "sigurna" plaća. Za vas imamo bolan podsjetnik - tko ne riskira, ne profitira. Budite hrabri i prelomite - vi to možete!

Neisprobane fantazije u spavaćoj sobi

Ako ste u stabilnoj vezi, onda znate da takav odnos može postati rutina, posebice u spavaćoj sobi. Vrlo se dobro poznajete i oboje znate kako doći do ultimativnog cilja, pa ponekad koristite i prečace. Zbog toga se fizička proslava vaše ljubavi svela na nekoliko dobro poznatih pokreta, a zidovi vaše sobe nisu čuli uzdahe od proljeća. To vam ponekad odgovara jer ste umorni, ali u isto vas vrijeme progone neisprobane fantazije. Ako ste u duljoj vezi, znači da povjerenje postoji. Odvažite se i konačno predložite svoje neostvarene želje partneru ili partnerici.

Tetovaža koja nikad nije napravljena

Točno znate kako bi izgledala i gdje biste je smjestili. Znate i tko bi vam je napravio. Možda se sramite priznati, ali flomasterom i zavidnim vještinama u photoshopu već ste si pokušali predočiti kako bi izgledala uživo. No unatoč tomu godine prolaze, a vaše tetovaže još nema. Razmišljate je li prekasno, no to činite zadnjih pet godina. Hoće li vam se sviđati život s tetovažom, možete doznati jedino ako je probate napraviti, jer ideja vas očito neće toliko skoro napustiti. Osim toga, znate da se tetovaže danas mogu ukloniti?

Pas kojeg nikad niste udomili

Roditelji su vam govorili da ćete, ako dovedete psa kući, s njim na ulicu? Znali ste da vjerojatno nećete ostati beskućnik, ali vam je bilo jasno da nemate njihovu dozvolu za udomljavanje. I tako oduvijek maštate o psu, imate ime za njega i planove za putovanja na koja biste ga poveli. Više ne živite s roditeljima, dakle ništa vas više ne sprečava, a s druge strane, koliko često čujete da je netko požalio zato što je udomio psa? Upravo tako. Četveronožni prijatelj čeka na vas i već je pomalo nestrpljiv. 

Ovakvih je situacija mnogo, a sve što vam nedostaje je malo hrabrosti i odlučnosti kako biste donijeli odluku. Vjerojatno svaki treći muškarac ima svoj automobil iz snova, a žene imaju dizajnerski komad o kojem oduvijek maštaju. Možda su to i neke sitnice, primjerice nikad niste probali sushi ili ste se oduvijek htjeli okušati u karaokama. 

Dok su maleni trenuci nekome veliki, veliki trenuci nekome su maleni. U konačnici, nije bitna veličina ili cijena, bitno je značenje takve odluke za vas. Imate li vi neku ideju ili želju koja vas godinama provocira? 

Powered by #prelomi

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 14
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?
UPOZNAJTE 15 FINALISTICA

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?

Tek će jedna od nekoliko tisuća djevojaka, koje se godišnje diljem svijeta prijavljuju na najprestižnije natjecanje na svijetu, Miss Universe, ima priliku za svjetski mandat i krunu.