Obavijesti

Native sadržaj

Komentari 1
Foto: Sajema
KRALJICA SPREMANJA

Marie Kondo prihvatila je nered u kući. Trebate li to učiniti i vi?

Japanska savjetnica za organizaciju preporučuje čišćenje 'od stropa do poda', a organizacija je najvažnija. Ne treba pretjerivati, no proljetno čišćenje dat će vam polet i motivaciju u urednom domu

Sadržaj donosi: DM

Već pri pomisli na čišćenje često nam se javlja poriv za odgađanjem i odugovlačenjem, a čak je i Marie Kondo, najpoznatija "spremačica kuće" na svijetu, uz troje djece, prihvatila to da više ne stiže pospremati svoj životni prostor kao prije. Japanka je napisala nekoliko knjiga o organizaciji i čišćenju te s milijunima ljudi diljem svijeta podijelila svoje umijeće. Iako sreća ne leži u savršenom izgledu kuće nego u stvaranju doma u kojem se osjećamo sigurno i opušteno, čist dom ipak nam donosi mir i red u život.

Proljetno čišćenje će vas motivirati

Ključ je u dobroj organizaciji vremena, kao i u pravilnoj tehnici čišćenja i spremanja, te u kvalitetnim proizvodima koji će otkloniti svu prljavštinu iz vašeg domaćinstva.

Young,Couple,Cleaning,Their,Flat

Sezonska depresija postupno prolazi kako dani postaju dulji, a pravu tranziciju osjetimo i dolaskom toplijeg vremena. Kako biste obilježili dolazak proljeća, a time i osjećaj kontrole nad vlastitim životom, odlično je napraviti veliko proljetno čišćenje.  

Prema preporuci japanske savjetnice za organizaciju Marie Kondo, najbolje je čistiti 'od stropa do poda', tako da pod bude posljednji. 

Bacite predmete koji ne služe svrsi

Počnite čišćenje u spavaćoj sobi. Operite posteljinu, uključujući jastuke, te po potrebi očistite i preokrenite madrac. Spakirajte dio zimske odjeće koja vam više neće biti potrebna te usisajte i operite podove. Usput se riješite predmeta koji ne služe svrsi ili ne donose radost i samo smetaju.

Zatim prijeđite u kupaonicu - dobro očistite tuš kabinu, kadu i odvode. Prebrišite police, operite ogledalo i očistite umivaonik, kao i sve metalne površine - slavine i glavu tuša. Na kraju oribajte WC školjku. 

Fun,Cleaning,Together.,Smiling,Man,And,Woman,In,Aprons,And

Nakon čiste i uredne kupaonice, zaputite se u dnevnu sobu, gdje čišćenje možete početi pranjem zavjesa i tepiha pa zatim brisanjem prašine s elektronike, lampi i lustera te dekorativnih sitnica koje krase vaš dom. To možete lako učiniti krpicom za prašinu ili vlažnim maramicama, koje lako sakupljaju prašinu i uklanjaju mrlje. Završite prostoriju pranjem prozora i ogledala, a nemojte zaboraviti ni prozorske daske te rolete.

Očistite i kućanske uređaje

Posljednja na popisu je kuhinja - ponekad joj treba posebna pozornost, a najbolje je početi s velikim kućanskim uređajima. Očistite hladnjak i zamrzivač te provjerite kojim je namirnicama istekao rok valjanosti pa bacite sve nepotrebne stvari. Nastavite s čišćenjem mikrovalne pećnice, perilice posuđa, štednjaka i ostalih kućanskih uređaja. Prebrišite površine i dezinficirajte ih, zatim to učinite s vratima ormarića i kvakama ili ručkicama. Za kraj operite posuđe, sudoper, slavinu i odvod.

Young,Woman,Doing,House,Chores.,Woman,Holding,Cleaning,Tools.,Woman

Dobra priprema je, kako se kaže u narodu, pola posla, pa je uz odličan plan čišćenja potrebno pripremiti sve proizvode koji će vam uvelike olakšati posao u domaćinstvu. Na jednom ih mjestu možete pronaći u dm katalogu, koji je uvijek dostupan na dm.hr, ali i u 'Moj dm' aplikaciji. 

Aktualni dm katalog možete pronaći i u svojoj dm prodavaonici, a prije nego što krenete u kupnju, napravite popis da nešto ne biste zaboravili. 

Od 1. do 31. ožujka 2024. za kupnju proizvoda iz asortimana domaćinstva te pranje rublja i čišćenje u vrijednosti iznad 40 € kupac dobiva košaru za odlaganje ako kupnju obavi u bilo kojoj prodavaonici dm-a.

Sadržaj donosi: DM

Komentari 1
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'
VELIKI INTERVJU

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'

Naš najbolji neurokirurg, prof.dr. Josip Paladino iza sebe ima 46 godina rada u struci, i nema namjeru stati. Iako stručnjak za mozak, njega kroz život vodi srce, kaže nam

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?
SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?

U finale Eurosonga prolazi 10 najboljih pjesama iz prvog polufinala, i 10 iz drugog. Uz njih, u finalu se natječu i 'Big 5' zemlje, kao i zemlja domaćin
Koch je zbog petardi oglušio, a Maksimir je opisao rečenicom: Pravi stadion, smrdi po urinu!
BOLUJE OD NEIZLJEČIVE BOLESTI

Koch je zbog petardi oglušio, a Maksimir je opisao rečenicom: Pravi stadion, smrdi po urinu!

Iako je u Dinamu proveo samo jednu sezonu, zavolio je taj klub i Zagreb i volio bi još jedanput doći na utakmicu. Pamti Mikića, Vukojevića, pobjedu u Amsterdamu..., a prije 17 godina je rekao: 'Modrić je najbolji na svijetu'