Obavijesti

Native sadržaj

Komentari 7

Međuobroci: Jednostavni su i brzi, nutritivno veoma vrijedni, a držat će vas sitima vrlo dugo

Powered by PIK Vrbovec

Međuobroci: Jednostavni su i brzi, nutritivno veoma vrijedni, a držat će vas sitima vrlo dugo

Ako ste aktivna osoba kojoj je stalo do toga kako izgleda, onda sasvim sigurno znate da bez kvalitetne prehrane sve pada u vodu. U nastavku donosimo nekoliko zdravih međuobroka koje možete uključiti u svoju dnevnu rutinu

Osobe koje se bave sportom ili nekim vidom rekreacije trebale bi se brinuti o svojoj prehrani jer upravo će im ona osigurati dovoljno energije da izdrže sve napore tijekom dana.

Svjedoci smo kako je tempo života danas ubrzan i da svakome manjka vremena za nabavku zdravih namirnica i pripremu kvalitetnih obroka, pa ne čudi da pokatkad posežemo za nekvalitetnom hranom ili preskačemo obroke.

Young,Couple,At,Gym,Eating,Healthy,Food,After,Exercise.

Što jesti nakon treninga?

Odabir pravog obroka nakon treninga može uvelike pomoći da se oporavite, izgradite mišiće i pripremite za sljedeći trening. Kad vježbate, mišići koriste zalihe energije glikogena, a upravo jedenje prave kombinacije proteina, ugljikohidrata, vitamina i minerala pomaže u njihovoj obnovi.

Odgovor na pitanje što je najbolje jesti nakon treninga ovisi o trajanju i intenzitetu vježbanja. Tako obroci s višom razinom ugljikohidrata najbolje odgovaraju nakon rekreacije ili treninga izdržljivosti, poput trčanja ili vožnje bicikla. Nakon treninga snage, uz ugljikohidrate, važno je konzumirati namirnice bogate proteinima. Preporučljivo je da obrok pojedete do 45 minuta nakon tjelesne aktivnosti.

Happy,Young,Caucasian,Couple,Eating,Energy,Bars,,Resting,Beside,Their

Ako se pitate je li moguće smršavjeti, a da se pritom ne odreknete grickalica, odgovor je - da. Ako odaberete zdrave cjelovite namirnice s mnogo proteina i hranjivih sastojaka, grickalice mogu biti uključene u proces gubitka kilograma. Neke vam čak mogu pomoći da ostanete siti tijekom dana i ograničite želju za nezdravom hranom. 

Brzi proteini i ugljikohidrati

Bez sumnje, proteinske pločice spadaju u najpopularniji brzi i jednostavan međuobrok nakon treninga. Sastoje se od proteina s dodacima koji sadrže nisku razinu šećera. Uz proteinsku pločicu možete uzeti i neko suho voće, primjerice borovnice ili grožđice, kako bi vaše tijelo i mišići dobili brzo apsorbirajuće proteine i ugljikohidrate. Proteinske pločice dolaze u raznim okusima, uključujući čokoladu, vaniliju, jagodu i druge, no prije kupnje treba dobro proučiti sastav proizvoda.

Happy,Fit,Woman,In,Sport,Clothes,In,The,Modern,House

Šaka zdravlja

Jedna šaka mješavine orašastih plodova izvrstan je način "dolijevanja goriva" nakon treninga, ali i prije treninga. Lješnjaci, orasi, bademi, pistacije i slični orašasti plodovi nutritivno su bogate namirnice. Oni zbog udjela masnoća izazivaju dulji osjećaj sitosti i tako mogu pomoći pri gubitku suvišnih kilograma.

Osim masnoćama, orašasti plodovi obiluju vlaknima, proteinima te vitaminima i mineralima. Primjerice, jedna šaka badema sadrži 161 kaloriju, 6 grama proteina, 14 grama masnoća i 6 grama ugljikohidrata te čak 37% preporučene dnevne doze vitamina E.

Nuts,Mixed,In,A,Wooden,Plate.assortment,,Walnuts,pecan,almonds,hazelnuts,cashews,pistachios.concept,Of,Healthy,Eating.vegetarian.selective

Grickalica bez kompromisa

Na tržištu su se nedavno pojavile 100% PIK&GO mesne grickalice s bogatim nutritivnim i funkcionalnim benefitima. One su prirodno bogate proteinima, koji pridonose održavanju, ali i rastu mišićne mase. Uz to, osiguravaju prijeko potrebnu energiju kako biste mogli izvršavati svakodnevne obveze. Praktične su, drže vas sitima dugo, mogu koristiti kao užina ili međuobrok, a njihov puni okus čini ih iznimno ukusnima.

S obzirom na to da se skladište na sobnoj temperaturi, možete ih konzumirati u svakoj prilici, na putu, u pauzi ili na poslu. Namijenjene su svima koji paze na pravilnu prehranu, mogu se koristiti kod pojačanih tjelesnih aktivnosti, ali i kod redukcijskih dijeta (KETO + LCHF).

4
| Foto: PIK Vrbovec

Rižini krekeri i hummus

Rižine krekere mnogi će od nas koristiti kad žele brz i jednostavan obrok koji će nas brzo zasiti. Također, često su nam upravo oni zamjena za kruh. U kombinaciji s hummusom, koji predstavlja namaz od kuhanog slanutka, tahinija, limunova soka i češnjaka, možemo dobiti energiju te potrebne ugljikohidrate i proteine. No valja pripaziti na sastav rižinih krekera, što znači da bi trebalo birati one bez soli te s manjom količinom kalorija.

Healthy,Snack,From,Rice,Cakes,With,Ingredients,Nearby,Such,As

Kao alternativu rižinim krekerima, prerežite tvrdo kuhano jaje na pola i premažite svaku stranu jednom žlicom hummusa. Žumanjak sadrži ključne aminokiseline koje pomažu u obnavljanju mišića. Na vrh dodajte nasjeckani vlasac ili pahuljice crvene paprike za okus i uživajte u ovome međuobroku.

Osim uravnotežene prehrane, koja se sastoji od bjelančevina, ugljikohidrata, ali i masti, ne zaboravite tijekom dana unositi dovoljno tekućine i rezultati neće izostati.

Powered by PIK Vrbovec

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 7
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang