Obavijesti

Native sadržaj

Komentari 23

Poslodavci žele entuzijazam, fleksibilnost i želju za napretkom

Powered by COTRUGLI Business School

Poslodavci žele entuzijazam, fleksibilnost i želju za napretkom

Često naše napredovanje na poslu ne ovisi o nama samima već o poslodavcu i okruženju u kojem radimo. Međutim, nešto ipak možemo učiniti kako bismo povećali šansu za napredak, a time i za bolje uvjete

Svi težimo napretku u životu, naročito na poslovnom planu. Želimo odgovorniji položaj na poslu koji radimo, bolju plaću, bolje radno vrijeme. Da bismo to ostvarili nije potrebno mijenjati firmu u kojoj radimo i tražiti drugi, bolji posao jer napredovati se može i tamo gdje trenutno radite (naravno, ako ima prostora za napredovanje). No, da bismo dobili promaknuće trebamo se pokrenuti jer rijetko tko bude nagrađen bez truda. Zato vam donosimo nekoliko koraka koji će vam u tome pomoći. 

Uključite se u projekte koji vam nisu u opisu posla

Živite u zabludi ako mislite da će napredak doći sam od sebe ako dobro radite svoj posao. Iako vam se to čini dovoljnim, nije. Poslodavci žele entuzijazam, fleksibilnost i želju za napretkom, a te odlike pokazat ćete samo ako se uključite u dodatne projekte izvan svog opisa posla. Stoga, kad god vam se ukaže prilika, prihvatite dodatni posao, dođite ranije ili ostanite duže ako je potrebno - time ćete pokazati fleksibilnost i ambicioznost. Ostaje li netko od vaših kolega duže na poslu, pitajte ih trebaju li pomoć pa ostanite i pomognite. Takve će stvari poslodavac prepoznati i s vremenom nagraditi. 

Promovirajte se 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nemojte se besramno hvalisati, ali ne budite ni previše skromni. Prihvatite zasluge kada su vaše, iskoristite priliku da pokažete svoje znanje i iskustvo te prezentirate svoje ideje i zamisli. Odličan je način za to da s vremena na vrijeme pošaljete kolegama email s korisnim savjetima ili novostima vezanim za posao - tako će svi primijetiti vaš trud i zapamtiti vas. Samo pazite da to ne bude prečesto kako ne biste bili dosadni, jer to nije ono što želite postići. 

Iskoristite sve prilike za rast i razvoj

Ponudi li vam se bilo kakva prilika za odlazak na neki seminar, radionicu, konferenciju ili nešto slično vezano uz posao kojim se bavite, nikako nemojte odbiti. Dobijete li priliku sudjelovati na nekom projektu ili u organizaciji nekog događaja, prihvatite. Odlaskom na takve događaje i projekte te sudjelovanjem na njima pokazujete interes za ono čime se bavite, a usto možete naučiti nešto novo što vam može pomoći u radu. Zaposlenici koji stalno odbijaju takva događanja u očima poslodavaca čine se nezainteresiranima i nedovoljno angažiranima, a takav dojam definitivno ne želite ostaviti. Iako vam odlazak na neki seminar vjerojatno nitko neće dodatno platiti, gledajte to dugoročno - na taj način širite svoje znanje i iskustvo te stvarate nova poznanstva, a to vam kasnije može puno značiti. 

Uvijek stanite iza onoga što radite

Sposobnost da preuzmete odgovornost za svoje postupke, bez obzira na to radi li se o uspjehu ili neuspjehu, ključna je za vaš razvoj i napredak. Kada prihvatite zasluge za nešto dobro napravljeno, vaši će nadređeni to vidjeti, ali isto tako vidjet će (i cijeniti) kada priznate svoju pogrešku i nađete način da ju ispravite. Uzrečica kaže "Tko radi, taj i griješi", a priznavanjem pogreške pokazat ćete zrelost i profesionalnost te zadobiti poštovanje kolega, naravno, samo ako učinite sve što možete da pogrešku ispravite ili neutralizirate. 

Ulažite u sebe

Ne kaže se uzalud da čovjek uči dok je živ, stoga to što ste završili školu ili fakultet ne znači da ste gotovi s učenjem ostatak života. Osim što svakodnevno morate učiti i informirati se o novostima i trendovima u poslu kojim se bavite, želite li napredovati, morate dodatno ulagati u sebe i svoje znanje. U tome vam mogu pomoći razni tečajevi i seminari, ovisno o vašim afinitetima i poziciji na koju ciljate. Mnogi junior menadžeri i pojedinci koji žele doći na visoke menadžerske pozicije u određenoj tvrtki upisuju MBA programe kakve nudi, primjerice, COTRUGLI Business School (čiji upisi traju do 20. prosinca). Radi se o jednoj vrsti poslijediplomskog studija menadžmenta koji obrađuje sve upravljačke funkcije nakon čega stječete MBA titulu, a time i mogućnost za napredak na poslu. Ako mislite da vam to nije potrebno za napredak, možda vas iznenadi činjenica da je u COTRUGLI Business School čak 66% polaznika dobilo povećanje plaće za vrijeme MBA programa ili nakon njega.  

Komunicirajte s kolegama

Radite li u povećoj tvrtki koristit će vam ako poznajete većinu kolega, stoga nemojte zazirati od upoznavanja s drugima. Štoviše, iskoristite svaku priliku da s nekim porazgovarate i ostvarite kontakt jer samo ćete tako saznati za razne planove, projekte i druga događanja za koja možda ne znate ako se držite samo svog odjela i radnog mjesta. Pozovu li vas kolege na piće poslije posla ili na kolektivni ručak, svakako prihvatite, to je idealna prilika da vas upoznaju i izvan radnog okruženja, a ujedno ćete i vi vidjeti kako drugi na poslu "dišu". 

Powered by COTRUGLI Business School

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 23
VIDEO

Uživajte u domaćoj hrani, prirodnim ljepotama i najboljim svjetskim automobilistima
POSJETITE SKRAD

Uživajte u domaćoj hrani, prirodnim ljepotama i najboljim svjetskim automobilistima

Jedan od najvećih svjetskih događaja po četvrti put je u Hrvatskoj. Na WRC Croatia Rally 2024 prijavilo se 68 posada iz 35 zemalja. Dođite i pratite automobilistički spektakl te uživajte u ljepotama i blagodatima Gorskoga kotara

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle
Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'
'BRAK NA PRVU'

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'

Novi je tjedan i novi zanimljivi zadaci u showu 'Brak na prvu' su pred parovima, a neke od njih posjetila je i stručnjakinja Iva…