Obavijesti

Native sadržaj

Komentari 0
Foto: PR
NOVI TREND 2023.

Ovog proljeća poželjet će je svaka žena: Ona je hrabra, neustrašiva, odvažna i moćna

Ovogodišnja hit boja Viva Magenta lako se kombinira s ostalim bojama, a također sjaji na usnama, obrazima i noktima. Ova svestrana nijansa univerzalna je i pristaje svim tonovima kože, a kako je najlakše uklopiti u svoj stil, doznajte u nastavku

Sadržaj donosi: Nova hrvatska banka

Boje su svuda oko nas i igraju važnu ulogu u našem životu. One nas mogu potaknuti na razmišljanje i izazvati reakcije. Boje umiruju ili nadražuju naše oči, povisuju krvni tlak, potiskuju apetit, utječu na naše raspoloženje, pa nerijetko nosimo odjevne kombinacije ovisno o tome kako se u tom trenutku osjećamo. 

Postoje i mnoge začuđujuće činjenice o bojama, a jedna od njih je da, recimo, crvenokosim ženama i muškarcima treba mnogo više anestezije od onih koji imaju smeđu ili crnu kosu. Naime, studija koju su proveli istraživači sa Sveučilišta Louisville u Kentuckyju, u SAD-u, dokazuje da je ljudima s crvenim pigmentom potrebno 20% više anestezije prilikom operacija. Kod crvene boje zanimljivo je i da žene mogu vidjeti više nijansi crvene nego muškarci. Gen koji je odgovoran za to da vidimo crvene boje nalazi se na X kromosomu, a budući da žene imaju dva X kromosoma, mogu vidjeti mnogo više narančasto-crvenih tonova od muškaraca.

I zato ne treba čuditi da je upravo zanimljiva crvena ove godine najtraženija boja sezone. Nakon žute i sive, koje su proglašene bojama 2021. godine, te plavoljubičaste, koja je vladala u 2022., vrijeme je da ove godine svoj ormar osvježite trendi komadima u nijansi Viva Magenta. Riječ je o živopisnoj boji iz crvenog spektra koja je snažna, energična i odvažna te potiče kreativnost i stvaralaštvo, donoseći sa sobom optimizam i dozu ekstravagancije. 

Snažna boja kao baza

Tvrtka Pantone svjetski je proizvođač bojila za tekstil i svake godine proglasi koja boja dominira u kolekcijama odjeće, šminke i interijera. Riječ je o konsenzusu modnih dizajnera, tekstilnih proizvođača i tekstilnih kemičara, koji su ove godine odlučili da je hit boja crveno-ružičasta ili poznatija kao „karmin“. Ova skladna nijansa koja kombinira živopisnu nijansu ljubičaste i ružičaste savršena je za neki osnovni komad odjeće. Bez obzira na to odlučite li nositi ovu hit boju samu ili je poželite kombinirati s drugim bojama, ova privlačna nijansa svaku će vašu modnu kombinaciju učiniti luksuznom i šik. 

Lots,Of,Jeans,Pants,In,A,Stack.,Denim,Background.,Image

Zato je naš savjet da za početak kupite nekoliko ključnih komada odjeće u ovoj boji kao što su haljine, bluze ili suknje. U kupovinu povedite i svoju najbolju prijateljicu – Mastercard NOVA kreditnu karticu. Zašto? Jer sve kupovine iznad 26,54 eura možete podijeliti na 2 do 12 rata, bez obzira jeste li kupovinu obavili online ili u dućanu, u zemlji ili inozemstvu!  Odlično je što nakon shoppinga imate vremena do kraja tekućeg mjeseca podijeliti svoju kupnju na željeni broj rata.

Za one najhrabrije savjetujemo i jedan bezvremenski klasik u ovoj boji, a to su hlače. Uz ovaj ležeran look najbolje će pasati opuštena bijela košulja i jednostavne bijele tenisice ili balerinke. A kako biste dodatno "podignuli" svoj izgled, uz ovu nježnu, a moćnu boju, svakako dodajte malo zlatnog nakita.

Kombinacija jarkih boja

Viva Magenta je boja za hrabre i neustrašive, pa nemojte oklijevati nositi je s drugim živim nijansama! Ako poželite prošetati u privlačnoj kombinaciji, boju Viva Magenta bez straha kombinirajte s jednako "glasnim" komplementarnim nijansama, poput tirkizne i žute

Summer,Street,Fashion,Conception:,Elegant,Woman,Wearing,Trendy,Pink,Sunglasses,

I zapamtite, kad stilizirate boje odjevnih predmeta, nemojte se bojati eksperimentirati s različitim nijansama i dodacima kako biste stvorili svoj savršen izgled. Vjerujte nam, kombiniranje različitih boja popravit će vaše raspoloženje! 

Uravnotežite izgled neutralnim tonovima 

Magenta se u početku može činiti izazovnom bojom koju je teško ukomponirati u postojeći stil. Međutim, upariti je s neutralnim bojama najlakši je stilski trik za svakoga tko preferira suptilan izgled i mirnije palete boja. Ako želite suptilno naglasiti da pratite trendove, nećete pogriješiti kupnjom torbe ili cipela u ovoj boji. 

Walking,Out,Concept,,Girl,Dressed,In,Pink

Prema Pantoneu, Viva Magenta je crvena koja uspostavlja ravnotežu između toplog i hladnog, nije previše oštra za tijelo, što je čini savršenom za uparivanje s drugim hladnim tonovima. Zato je idealna za kombiniranje s bež i bijelom bojom, a za nadolazeće proljetne dane hladnim tonovima odjeće dodajte maramu ili šešir u nijansama boje Viva Magenta. Ovo je bez sumnje recept za podizanje vašeg cjelokupnog outfita! 

Kako do Viva Magenta komada?

Bez obzira na to odaberete li štikle, tenisice, šešire, kapute ili jednostavne odjevne komade, bojom Viva Magenta jednostavno ćete unijeti živost, eleganciju i optimizam u svoje modne kombinacije. Kako biste što lakše i bez mnogo muke nabavili nove trendi komade i osvježili svoje ormare, zatražite odmah svoju Mastercard NOVA kreditnu karticu

Karticu možete zatražiti i u najbližoj poslovnici Nove hrvatske banke i to bez upisnine i članarine, i bez potrebe otvaranja tekućeg računa za podjelu na rate putem online bankarstva. Svoje trendi komade u boji Viva Magenta od sada plaćajte kako vam odgovara na 2-12 rata i uživajte u šarenilu koje nam donosi ova godina! 

MINT@Nova online bankarstvo dostupno je uz svaku kreditnu karticu bez obzira na to imate li tekući račun u Novoj hrvatskoj banci. Uz pomoć online bankarstva svoje kupnje učinjene Mastercard NOVA kreditnom karticom, čak i one online i u inozemstvu, možete naknadno podijeliti na 2-12 rata.

Sadržaj donosi: Nova hrvatska banka

Komentari 0
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno

Pripreme za sezonu bazena u punom jeku: Koji su proizvodi obavezni u održavanju bazena
LJETO JURI PREMA NAMA

Pripreme za sezonu bazena u punom jeku: Koji su proizvodi obavezni u održavanju bazena

Iako nas temperature šokiraju, ne treba sumnjati u jačinu ljeta koje je pred nama. A ako smo ponosni vlasnici bazena ili se spremamo to postati, ovo su proizvodi koji su potrebni da kupanje ovog ljeta bude uživancija
Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...