Obavijesti

Native sadržaj

Komentari 46

Pitali smo vas: Koji su vaši trikovi za povoljniju kupnju?

Powered by Lidl

Pitali smo vas: Koji su vaši trikovi za povoljniju kupnju?

Savjeti kako uštedjeti koju dodatnu kunu uvijek su dobrodošli, zato smo odlučili pitati naše čitatelje koji su njihovi omiljeni trikovi za bolje raspolaganje novcem. Donosimo vam najzanimljivije odgovore

I dok jedni mirno spavaju znajući da nisu u minusu, drugi muku muče s tim kako ne otići u minus ili kako uštedjeti. Martin Lewis financijski je stručnjak koji vodi uspješnu tvrtku za financijsko savjetovanje. Jedno od njegovih glavnih načela nalaže da najprije postavimo realnu perspektivu.

Primjerice, umjesto da se zapitate "Kako da odem na luksuzno ljetovanje sa svojim primanjima?", zapitajte se "S obzirom na moja primanja, koji je najbolji stil života koji mogu imati?". Donosimo vam još praktičnih savjeta za uštedu, ali i primjere naših čitatelja koji ih prakticiraju.

Supermarket,Aisle,With,Empty,Red,Shopping,Cart.

Prespavajte odluku

"Dugo sam imala naviku navečer, dok 'gledamo' TV, kupovati putem mobitela. Kad su mi na adresu počele stizati stvari za koje se ne sjećam ni da sam ih naručila, uvela sam pravilo da tek dan poslije imam pravo odlučiti kupujem li ono što sam ostavila u košaricu." - Jelena (32).

Ako imate osjećaj da nešto stvarno želite, radije prespavajte prije nego što kupite. Iznenadit će vas koliko stvari će vam već sutra biti nepotrebno.

Napravite popis za shopping

"Kad sam jednom išla u trgovinu po limunsku kiselinu, a vratila se s računom od 200 kuna i bez limunske kiseline, znala sam da imam problem. Od tada obavezno sa sobom nosim popis stvari." - Nikolina (53).

Tijekom tjedna bilježite namirnice koje vam trebaju i na kraju donesite procjenu troška. U vrijeme kupnje kontrolirajte jeste li prešli taj iznos. Također, nikad nemojte ići gladni u samoposlugu.

Image,Of,Senior,Woman,Looking,At,Product,List,With,Goods

Koristite aplikaciju prodavaonice

"Moja je mama uvijek sakupljala letke i pomno pratila kad će nešto biti na akciji. Ista sam, samo sam se ja prilagodila modernim vremenima. Na mobitelu imam aplikacije prodavaonica koje posjećujem i osobna mi je misija uloviti najbolje popuste. Mama je ponosna!" - Ivona (27).

Mnogi supermarketi imaju besplatne aplikacije putem kojih možete pratiti popuste. Uz aplikaciju Lidl Plus možete aktivirati kupone za popuste, ostvariti dodatne pogodnosti i pregledavati letke. Pritom ne morate imati fizičku karticu nego na blagajni samo pokažite zaslon mobitela. 

Family,In,The,Supermarket.,Cropped,Image,Of,Dad,Leaning,On

Odaberite "svoju" trgovinu

"Moje pravilo je da uvijek idem u istu trgovinu. Tamo znam cijene, pratim akcije, znam napamet gdje što stoji, a već sam se sprijateljio i s blagajnicama." Mladen (52)

Kada ste umorni, pod stresom ili u žurbi, a morate u trgovinu, odaberite onu koja vam je već poznata. Tako ćete se lakše držati popisa stvari koje vam trebaju.

Prodajte prije nego što kupite novo

"Imam pravilo da, prije nego što kupim neki novi komad odjeće, moram se riješiti jednog starog. Riješim se grižnje savjesti, a i ormar mi nije u kaosu." - Maja (28).

Trendovi se mijenjaju i ono što se vama više ne sviđa nekome drugome će se svidjeti. Zato, umjesto bacanja ili gomilanja stvari, probajte ih prodati. Kad je riječ o odjeći, tako čuvate i okoliš.

Girl,With,Brown,Wallet,Full,Of,Money

Posjećujte trgovine prije zatvaranja

"Imam odličan trik zbog kojeg me prijatelji već godinama zezaju, ali nisam ja taj koji kupuje precijenjene stvari. U supermarket uvijek idem prije zatvaranja, kad cijene voća i povrća padnu jer će se inače baciti. Zbog toga jedem više avokada nego ikad u životu!" - Stjepan (56).

Baš kao i na tržnici, u nekim supermarketima pri kraju radnog vremena dođe do sniženja određenih artikala. Osim toga, savjetujemo da uvijek pogledate košare s natpisom "Roba s greškom" jer su oštećenja često minimalna, a cijena mnogo povoljnija.

Alarm,Clock,In,Mini,Shopping,Cart,On,Yellow,Background.,Sale,

Još bi se dao ubaciti pokoji savjet, primjerice - na posao, umjesto automobilom, idite pješke. Nemojte voditi djecu sa sobom u kupnju, posebno ako im posljednji put niste znali reći "ne" na igračku koju su odmah na ulazu zgrabili. Imate li vi neki trik koji vam pomaže u štednji?

Ako volite akcije i popuste te želite još više uštedjeti pri kupnji, preuzmite besplatnu aplikaciju Lidl Plus za Android ili IOS, gdje vas čeka poseban program vjernosti.

Powered by Lidl

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 46
VIDEO

Čak 56% maturanata ide na pripreme za maturu, a polovica ih koristi privatne instrukcije
UPISI PRED VRATIMA

Čak 56% maturanata ide na pripreme za maturu, a polovica ih koristi privatne instrukcije

Upisi u srednju školu i na fakultet stresni su za učenike, ali i za roditelje. Da bi postigli što bolji uspjeh i povećali šansu za upis u željenu školu, učenici idu na instrukcije te upisuju pripreme za državnu maturu

Veliki tjedni horoskop: Vagama se ne sviđa situacija na poslu, a Ribe će se zbližiti s partnerom
od 5. do 11. 5.

Veliki tjedni horoskop: Vagama se ne sviđa situacija na poslu, a Ribe će se zbližiti s partnerom

Blizanci će upotrijebiti pravu riječ u pravo vrijeme i odškrinuti vrata suradnji. Mnoštvo korisnih informacija bit će vam dostupnije nego inače, a vaša kreativnost i snalažljivost bit će istaknuti
Budući punac Baby Lasagne za 24sata:  'Marko najviše voli kad Elizabeta kuha, ali ne lazanje...'
SNIMAO S NJIMA I SPOT

Budući punac Baby Lasagne za 24sata: 'Marko najviše voli kad Elizabeta kuha, ali ne lazanje...'

Njegov budući punac Josip Pino Ružić, koji u Istri već tridesetak godina ima tvrtku za montažu, snimanje i promotivne filmove, sa suprugom i kćerkom dat će podršku Baby Lasagni