Obavijesti

Native sadržaj

Komentari 3
Foto: Unsplash
POČINJU PRIPREME

Pronađite inspiraciju: Saznajte što se najviše kupuje za Božić i koji su hit darovi ove godine

Ako ste među onima kojima se život proteklih blagdana zakomplicirao zbog božićnih darova, onda ste na pravome mjestu. U nastavku otkrijte što se prošle godine stavljalo pod bor i za koje darove Google predviđa da će biti najpoželjniji

Sadržaj donosi PEVEX

Za one koji se ne žele naći u blagdanskim gužvama, kupnja božićnih darova tradicionalno počinje sredinom studenog. Pritom je svima najveći izazov odabrati dar za koji se draga osoba neće morati pretvarati da joj se sviđa. No pogoditi nečiji ukus nije tako jednostavno, čak i ako tu osobu poznajete godinama. 

Zato smo odlučili istražiti koji su darovi bili aktualni 2022. godine te za koje se proizvode očekuje da će ove godine biti među najpoželjnijim darovima. Ako ste prijašnjih godina iscrpili sve dobre ideje za darove, vrijeme je da pronađete novu inspiraciju.

Što se darivalo u 2022.?

Prema podacima istraživanja koje su proveli Ipsos.digital i Synthesio, koje je obuhvatilo nekoliko europskih zemalja, u 2022. godini odjevni predmeti (45%) bili su najčešći odabir za božićni dar kod većine ispitanika. Slijedile su ih igračke i igre (35%), zatim kozmetika (32%) te hrana i piće (30%), a peto mjesto na listi dijelili su darovne kartice i elektronika (28%).

Pritom je zanimljivo kako su se jednima novac i darovne kartice našli na popisu idealnih božićnih darova, a drugi oklijevaju kad je riječ o njihovu stavljanju ispod bora. Naime, u pojedinim zemljama, osobito stariji kupci, smatraju da takvi darovi nisu dovoljno osobni. S druge strane, u ekonomski najrazvijenijim zemljama vrlo su popularni.

Zanimljiv je podatak portala Statista koji pokazuje da je novac muškarcima u Ujedinjenom Kraljevstvu na prvome mjestu najpoželjnijih darova koje bi voljeli dobiti, a ženama je na drugom te da su darovne kartice također među top pet darova kod oba spola. Pritom valja napomenuti da se upravo za ovu europsku zemlju predviđa kako će imati najveću blagdansku potrošnju u 2023. godini.

Ono što se mnogima ipak više sviđa kod darovne kartice u odnosu na novac je to što pruža alternativu umjesto izravnog davanja novčanica. Također, takav dar eliminira proces nagađanja pri traženju darova te tako smanjuje rizik kupnje nečega što se drugoj osobi neće svidjeti, a istraživanje Ipsosa pokazalo je da su najpopularnije darovne kartice iz kategorija elektronike, hrane, igrački i mode.

Neka vas Google inspirira

Ako se i dalje pitate što ove godine darovati, Google ima dobre ideje. Naime, ranije u studenom Google je objavio svoj godišnji popis 100 ideja za blagdanske darove, a riječ je o listi darova koja je nastala na temelju uvida u popularna pretraživanja tijekom godine. Lista obuhvaća proizvode iz raznih kategorija, kao što su dom i vrt, odjeća i dodaci, elektronika, ljepota, igračke i igre te zdravlje i wellness.

Bacite li oko na popis, vidjet ćete da su pametni satovi bili jedan od najtraženijih proizvoda, a dobru ponudu upravo ovih gadgeta možete pronaći u Pevexu. Primjerice, AMAZFIT GTR3 - Thunder Black pametni sat s velikim 1,39-inčnim zaslonom dostupan je po sniženoj cijeni od 120,60 eura (909,34 kn), a za malo manji budžet idealan je pametni sat A/V program Meanit M20 Termo, čija je cijena 49,99 eura (376,65 kn).

Od gaming opreme učestalo se pretražuju i slušalice s mikrofonom, koje trenutno u Pevexu možete pronaći na velikom popustu, a riječ je o modelu Trust GXT323K/Carus/Black Camo, sniženom s 35,82 eura (269,89 kn) na 17,91 euro (134,94). Gejmere će oduševiti i Sony Playstation 5 Disc Edition C Chassis, koji na sniženju košta 469,90 eura.

Kad je riječ o malim kućanskim uređajima, među najpopularnijim pretragama našli su se aparat za espresso i samostojeći mikser, a poželite li nekoga razveseliti nekim od ovih proizvoda, dobra je vijest da su i oni na značajnom popustu. Primjerice, elegantni aparat DeLonghi EC685.R Dedica originalno je koštao 238,77 eura (1799,01 kn), a snižena cijena iznosi 159,99 eura (1205, 44 kn). Dobra ušteda moguća je i u slučaju samostojećeg multifunkcionalnog robotskog miksera BOSCH MUM48A1, koji je snižen sa 112,68 eura (849,99 kn) na 78,88 eura (594,32 kn).

Također, nitko se neće buniti ako ispod bora ugleda novi mobitel, a velika ponuda mobilnih uređaja također vas čeka u Pevexovu webshopu.

Obratite pozornost na detalje

Vodite računa da je pri darivanju najvažnije da ne upadnete u zamku kupovanja darova koji se zapravo više sviđa vama nego onome kome ga dajete. Naime, neka istraživanja pokazala su kako ljudi često daju ono što odražava njihove želje i motivacije, a pritom ne uzimaju toliko u obzir preferencije primatelja dara. 

Također, kako biste odabrali nešto što će zaista obradovati dragu osobu, prethodno obratite pozornost na sitnice vezane za osobu kojoj darivate. Primjerice, naušnice će biti potpuni promašaj ako ona nema probušene uši, kao i darivanje elegantnoga kaputa nekome tko voli jakne i nosi isključivo sportski stil. Zato uzmite u obzir njezin ili njegov stil, hobije i želje koje je osoba prije izrazila, ili pak izvucite informacije od najboljih prijatelja.

Sadržaj donosi PEVEX

Komentari 3
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Troškovi, kilometraža i održavanje: Isplati li se danas uopće kupnja automobila?
JESTE LI ZA ILI PROTIV?

Troškovi, kilometraža i održavanje: Isplati li se danas uopće kupnja automobila?

Od redovitog održavanja do troškova goriva i neočekivanih popravaka – sve je to cijena posjedovanja osobnog automobila. Istražili smo različite troškove kako bismo odgovorili na pitanje isplati li se danas kupnja automobila

Antički kuhinjski izazov: Pripremili smo jedan od najstarijih recepata s piletinom
'Za prste polizati'

Antički kuhinjski izazov: Pripremili smo jedan od najstarijih recepata s piletinom

Iako je danas mnogima omiljena namirnica i moguće ju je pripremiti na razne načine, zanimalo nas je postoji li najstariji zabilježeni recept s piletinom. Uspjeli smo ga pronaći te smo se upustili u izazov i napravili ga prema originalnom receptu
Mnogi tate bi voljeli iskoristiti svoj očinski dopust, ali boje se 'problema' s poslodavcem
ODLIČNI UVJETI DOPUSTA

Mnogi tate bi voljeli iskoristiti svoj očinski dopust, ali boje se 'problema' s poslodavcem

Iako se percepcija prema 'tati koji ostane kod kuće s malim djetetom' mijenja svaki dan, mnoge očeve i one koji se to nadaju postati, više od financija brine potencijalno narušen odnos s poslodavcem