Obavijesti

Native sadržaj

Komentari 4
Foto: Jarun ideja
KAMO ZA PRAZNIK RADA?

Pronašli smo čarobnu lokaciju za produženi vikend na samo sat vremena od Zagreba

Na samo sat vremena od Zagreba i malo manje od Rijeke, u srcu Gorskoga kotara, smjestio se zaštićeni krajolik kanjon Kamačnik. Povodom Praznika rada Bistro Kamačnik organizira bogat zabavni program i vrhunske mesne i riblje specijalitete

Sadržaj donosi Bistro Kamačnik

Istraživanja kažu da mnogi stanovnici grada provode i do 90% vremena u zatvorenom prostoru, što ih svrstava u pripadnike "generacije zatvorenog prostora". S druge strane, gubitak povezanosti s prirodom dokazano potiče neraspoloženje, anksioznost i nemir, probleme sa spavanjem, loš imunološki sustav, slab apetit i umor.

Ako ne provodite dovoljno vremena u prirodi i ako ste se pronašli u nekim od ovih simptoma imamo za vas jedan prijedlog. S obzirom na to da nam stiže svibanj, a s njime ljepše i toplije vrijeme, savjetujemo vam da prvi vikend mjeseca pred nama provedete u prekrasnom zelenom Gorskom kotaru - spojite boravak u prirodi i vrhunsku gastronomiju! 

Source,Of,The,Kamacnik,,Croatia

Čarolija na dohvat ruke

Na samo sat vremena od Zagreba i malo manje od Rijeke, u srcu Gorskoga kotara, smjestio se zaštićeni krajolik kanjon Kamačnik. Posjetite li kanjon Kamačnik, uživat ćete u prizorima prekrasnih slapova, jezera, šumskih stazica, a sigurni smo, da vas ta šumska ljepota neće ostaviti ravnodušnim. Štoviše, prizori su to kojih ćete se rado prisjećati i uz koja ćete napuniti baterije za nove svakodnevne izazove.

Inače, Kamačnik je 3,2 kilometra dug desni pritok rijeke Dobre, ušće mu je južno od Vrbovskog, nedaleko od željezničke postaje, a na ušću je sagrađen i restoran Kamačnik. Izvorište Kamačnika jedno je od pet najdubljih u Europi, a na stijenama kanjona raste tisa - najugroženija vrsta stabala u Gorskom kotaru. U gornjem toku Kamačnika nalazi se poučno-didaktička staza. Na šetnici uz potok Kamačnik postavljena je Panova staza, niz od pet zvučnih instalacija, osmišljena kao osjetilna (akustična) staza koja posjetiteljima pruža uvid u igru zvuka kao umjetničkog i edukativnog medija.

Wooden,Hiking,Trails,And,Bridges,Along,The,Protected,Landscape,Of

Također, na šetnici je postavljena botanička staza, na kojoj se posjetitelji putem sadržaja na informativnim pločama mogu educirati o biljnom i životinjskom svijetu koji obitava na području značajnoga krajobraza Kamačnik. Staza do izvora Kamačnika nije zahtjevna, lagano je brdovita, duga 3 kilometra, i moguće ju je prehodati za nekih sat i pol laganog hoda. Veći dio ide uz potok, a na dijelovima su drveni mostići i galerije na kojima se možete zaustaviti, predahnuti i uživati u pogledu. Zaista, vrijedi. 

Posebna ponuda za Praznik rada

Povodom Praznika rada Bistro Kamačnik za sve posjetitelje priprema bogat i zanimljiv zabavni program uz glazbena iznenađenja te izvrsnu ponudu tradicionalnih jela Gorskoga kotara. Pod sloganom "Vi chillajte, mi grillamo za Vas" gostima nude velik izbor jela s roštilja te domaću pastrvu iz bistrih goranskih voda. Za veće ekipe (od 6 do 8 ljudi) pripremaju vrlo interesantne ponude XXL grill plata i metar ćevapa s lepinjama

Ako prvi put posjećujete Bistro Kamačnik, svakako preporučujemo i neki od njihovih lokalnih specijaliteta - gulaš od divljači uz domaće okruglice od kruha, goranski odrezak u umaku od gljiva i dimljenog špeka, najpoznatiji goranski desert - domaću štrudlu od borovnica, a tu je i štrudla od šumskog voća uz dodatak umaka od vanilije.

9
| Foto: Jarun ideja

Savršena vikend destinacija 

Poželite li cijeli produženi vikend uživati u prekrasnoj prirodi i ukusnim autohtonim jelima, možete rezervirati i smještaj u Planinarskom domu Kamačnik koji gleda na Grad Vrbovsko i izletište Kamačnik. Nalazi se u neposrednoj blizini kanjona Kamačnik s kojim je, osim cestom, spojen i dvjema atraktivnim šetnicama. Raspolaže s osam soba s ukupno trideset ležajeva, a možete prespavati u jednokrevetnim, dvokrevetnim, trokrevetnim, četverokrevetnim i šesterokrevetnim sobama. 

Inače kanjon Kamačnik nije samo idealna vikend destinacija tijekom svibnja. Već u lipnju možete pronaći i druge zabavne manifestacije i spojiti aktivan izlet s vrhunskim zalogajima. Sve informacije možete pratiti na www.visitvrbovsko.hr. 

I za kraj spomenimo kako je jedan poznati književnik rekao "Sreća - to je biti s prirodom, gledati je i s njom govoriti". I bio je u pravu. Zato, kad osjetite poriv i potrebu za odlaskom u prirodu, nemojte oklijevati. Štoviše, prigrlite ga i povedite još nekoliko prijatelja sa sobom. Vidimo se za 1. svibnja u Gorskom kotaru!

Sadržaj donosi Bistro Kamačnik

Komentari 4
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Fantastični proljetni obroci s namirnicama iz limenke: Donosimo četiri odlična recepta
OLAKŠAJTE SEBI KUHANJE

Fantastični proljetni obroci s namirnicama iz limenke: Donosimo četiri odlična recepta

Da biste mogli uživati u lijepom vremenu, pronašli smo recepte koji se spreme za čas, a uključuju gotove namirnice iz limenki. Pritom želimo istaknuti da hrana u limenkama ne sadrži konzervanse i jednako je zdrava kao zamrznuta

Zaputite se u prirodu: Vozite se skelom, biciklirajte prirodom, budite znanstvenici i fino jedite
OBITELJSKI VIKEND

Zaputite se u prirodu: Vozite se skelom, biciklirajte prirodom, budite znanstvenici i fino jedite

Donosimo vodič za idealan obiteljski vikend-izlet. Kamo ići, što istražiti i kako se pripremiti za odlazak u prirodu da ne ostanete žedni i gladni te da se dobro zaštitite od uboda insekata
Mišel Tokić: 'Kad kuham, nastojim držati se onoga što sam naučio od mame'
U KUHINJI

Mišel Tokić: 'Kad kuham, nastojim držati se onoga što sam naučio od mame'

Zanemarite surfanje internetom i u nastavku pročitajte neke od savjeta poznatog Podravkina chefa Mišela Tokića. Što i kako on kuha, koja pomagala u kuhinji najčešće koristi i kome je najviše zahvalan na kulinarskim savjetima