Obavijesti

Native sadržaj

Komentari 37
Foto: Unsplash
POŽURITE! JOŠ NIJE KASNO

Tražimo iskrenu blagdansku priču i darujemo PlayStation®5 i druge super nagrade

Blagdani su vrijeme za tople trenutke s najdražima, no s obzirom na to da smo svake godine već od početka studenog pod utjecajem društvenih mreža i savršenih božićnih fotografija, prava slika Božića polako iščezava

Powered by A1 Hrvatska

Dosad ste uočili barem jednu listu ''savršenih božićnih darova s kojima sigurno nećete pogriješiti'' i vjerojatno ste primijetili da je popis manje-više jednak onome od prethodne godine. Top liste su jedan od prvih znakova da smo ušli u još jednu izazovnu sezonu kupnje božićnih darova, a u čuvenom predbožićnom shoppingu uglavnom susrećemo tri tipa ljudi: one čiji dar mora biti najbolji, pa već sad love suptilne "hintove" okoline, flegmatike koji u 5 do 12 kupuju set za tuširanje iz najbliže trgovine te pripadnike zlatne sredine, koji su sebi i ove godine obećali da će darove kupiti ranije, ali će neobičnim spletom okolnosti opet zaglaviti u blagdanskoj gužvi.

Mi smo ovog prosinca odlučili ići svojim tempom i napraviti božićni reset. Ne tražimo savršen dar, samo želimo da je od srca. I nećemo rekreirati besprijekorne dekoracije s Instagrama, zajedno ćemo stvarati svoje. Saznajte koje smo još navike odlučili promijeniti jer možda i vi u njima pronađete inspiraciju.

Darivanje stvari koje se ni nama ne sviđaju 

Prisjetite se koliko ste puta nekome darovali poklon-set samo zato što niste imali bolju ideju. I koliko ste puta takvu vrstu dara i vi dobili. Iako svaki dar cijenimo, možemo se složiti s tim da nam je ipak draže dobiti jednu sitnicu koja je promišljeno odabrana nego nešto što će skupljati prašinu ili čekati trenutak u kojem ćemo ga potajno proslijediti dalje.

Kako više ne bismo kupovali reda radi, iskoristimo nadolazeće blagdane kao priliku da se fokusiramo na iskustva i zajedničko vrijeme koje možemo darovati bližnjima. Ne trošimo sulude iznose jer i male stvari puno znače ako su darovane s ljubavlju.

Pripremanje previše kolača 

Da, dobro ste pročitali, kolača može biti previše, a to najbolje zna remen na vašim hlačama nakon treće kriške "schwarzwaldice". I ovog će vas puta mamiti razne foodie fotke s društvenih mreža, a kolači i torte opet će mirisati kroz ekran. No, umjesto nekoliko kilograma suhih kolača koji se peku radi tradicije, a poslije završavaju u zamrzivaču, odaberite dvije-tri vrste kolača ili torti koje svi vole i olakšajte sebi život.

Sad je idealna prilika da se još jedanput podsjetite kako život koji viđate na društvenim mrežama ponekad može biti fejk. Naručivanje hrane samo radi fotografiranja za potrebe Instagrama uobičajena je praksa, pa nemojte misliti da ovog Božića morate servirati švedski stol. Ostanite u dodiru sa stvarnim životom i uživajte u stvarnom životu. I pokojem kolaču.

Bacanje petardi

Ovo smo odavno prestali raditi, ali svaki doček nove godine uvjeri nas da pojedine sugrađane uvijek treba iznova podsjećati da nisi cool ako bacaš petarde. Blagdani su prilika da uživamo u miru i veselju, kako mi tako i naši krzneni prijatelji, no izgleda da to nije jasno baš svima.

- Božićno i novogodišnje vrijeme možda je i najljepše vrijeme u godini, i meni i mojem psu, jer zbog duge dlake obožava hladnije vrijeme i snijeg. Međutim, ono što nam se nikako ne sviđa su pojedinci koji koriste bučnu pirotehniku, posebno petarde, kao način zabave. Znam da svatko ima svoje veselje, ali ako to izaziva veliku paniku i stres našim najboljim prijateljima, nije fer da im na takav način uništimo osjećaj mira i sreće - objašnjava Tena Marković (30), velika ljubiteljica životinja i vlasnica kujice Lu, te pritom poziva sugrađane:

- Uživajte u lampicama, fritulama, kuhanom vinu i zagrljajima najdražih, ali vas u ime moje Lu i većine pasa molim da ne bacate petarde - poručuje Tena.

Zamatanje darova u ukrasni papir

Kao da vam nije bilo dosta stresa pri odabiru darova, sad ih još morate i zamotati. Zgužvan papir, očaj, loš selotejp i poderani kutovi dočaravaju jedno prosječno zamatanje darova. Zato ove godine budite ekološki osviješteni, sačuvajte živce i novac te zapamtite kako je jedino važno da je dar od srca. A tad nema potrebe za dodatnim uljepšavanjem.

S tim se slaže i digitalni kreator Janko Janić, koji kaže da obožava blagdane i cjelokupnu atmosferu koju donose. Pritom također voli uljepšavati dane drugima i ispunjavati želje članova obitelji i prijatelja.

- U životu cijenim sitnice, pa tako i kod božićnog darivanja. Vodim se isključivo svojim osjećajem i onime što mi je na umu u određenom trenutku, bez obzira na mišljenja ostalih. Rekao bih da sam poznat po tome što svoje darove nikad ne zamatam u ukrasni omot nego ih volim pokloniti direktno, u bilo kojoj lijepoj vrećici koju pronađem u stanu. A često se dogodi i da cijena ostane zalijepljena na njima. Totalno zaboravim da je nisam odlijepio i na kraju situacija bude još smješnija! - kaže Janko te dodaje da voli dobru energiju i zezanciju na svoj račun.

- Zato se ne zamaram sitnicama koje nisu savršene nego se trudim dodatno ih istaknuti. Život je prekratak da bismo se zamarali težnjom za savršenstvom... Volim razbijati predrasude, raditi stvari po svom i voditi se isključivo pozitivom kroz život! Totalno je nebitno imaš li bor kod kuće ili nemaš, jesi li darove omotao u papir ili nisi, pa čak i jesi li kupio dar ili ne. Budi potpuno svoj i radi stvari iz ljubavi, a prave osobe cijenit će svaku sitnicu - s osmijehom zaključuje Janko.

A sad je došlo vrijeme da i vi odbacite sve filtre i u prvi plan stavite prave blagdane i realni život. Posjetite stranicu Shake the Fake, sudjelujte u nagradnim natječajima i pokažite svoje savršeno nesavršene blagdane. Pritom možete osvojiti fantastične nagrade jer A1 Hrvatska nagrađuje najbolje prijave PlayStation®5 kompletom, Samsung TV-om ili Amazfit GTS-om! 

Powered by A1 Hrvatska

Komentari 37
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?
UPOZNAJTE 15 FINALISTICA

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?

Tek će jedna od nekoliko tisuća djevojaka, koje se godišnje diljem svijeta prijavljuju na najprestižnije natjecanje na svijetu, Miss Universe, ima priliku za svjetski mandat i krunu.