Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Što kupiti online? Sve više Hrvata kupuje preko interneta

Otprilike četvrtina Hrvata kupuje ili prodaje preko interneta. U Europi je taj prosjek znatno viši, oko 70 posto. I svakim danom ti postoci rastu. Što vi kupujete preko interneta?

two beautiful girls looking into tablet pc
Foto: lev dolgachov

Otprilike četvrtina Hrvata kupuje ili prodaje preko interneta. U Europi je taj prosjek znatno viši, oko 70 posto. I svakim danom ti postoci rastu.

Što je bolje kupiti na internetu? Ulaznice za kino i avionske karte

Odmah se sjetimo kino ulaznica, karata za koncerte, predstave ili razne događaje. Najgori je osjećaj kada u redu pred kino blagajnom pojedeš sve kokice i prije početka filma, a još nisu kupio karte. Velika je prednost i kupovine knjiga te stranih magazina koji se ne mogu nabaviti u Hrvatskoj. Također, blagdanske muke oko kupovine poklona puno se lakše riješe za laptopom. Poklone za prijatelje možete naručiti s bilo strane svijeta, a ako nemate pojma što bi – tu su bonovi njihovih omiljenih brendova koje im možete poslati e-mailom. Zarazila nas je i on line kupnja špeceraja jer konačno nemapotrebe nosit toaletni papir ili ogromnu vreću hrane za ljubimce kroz kvart. Na internetu još obožavamo kupiti odjeću na rasprodaji, komade za koje postoji lista čekanja, omiljene cipele kojih ima samo u Americi.

Zašto kupovati on line?

Provjerene stranice imaju dobre, sigurne servere i koriste sustave koje veoma dobro štite korisnike od prijevara, pa je samim time on line prodaja postala sigurnija, a svakako je i jednostavnija od odlaska u trgovinu. Čak se i vrijeme čekanja kupljenog artikla toliko skraćeno da je dostava svedena samo na nekoliko dana od narudžbe.

Što trebate provjeriti prije kupnje na webu?

Prije nego što donesete konačnu odluku o kupovini dobro proučite internetsku stranicu dobavljača koji prodaje proizvod koji želite kupiti. Provjerite jesu li na stranici navedeni adresa i telefonski broj dobavljača te uvjeti isporuke i mogućnost zamjene robe. Također, isprintajte obrazac svake izvršene narudžbe kako biste imali dokaz da ste robu naručili.

Kako plaćati?

Nakon što odaberete određeni artikl za kupnju, nužno je registrirati se na internetskoj trgovini putem koje ćete proizvod kupiti. Takva procedura od vas zahtijeva popunjavanje obrasca s osobnim podacima kako bi vam se proizvod dostavio na točnu kućnu adresu. Prilikom ostavljanja osobnih podataka, navedite samo one najnužnije.

Pripazite na to da trošak dostave ne prijeđe vrijednost kupljene robe ili da ne čini veći dio ukupnog troška.Tražite da plaćanje ide putem banke ili pošte i to nakon primitka robe.

Važno je da imate potpunu kontrolu troškova.

Za pametnu kupnju tu je idealna prepaid kartica Addiko banke s mogućnošću višekratne nadoplate odnosno punjenja kartice. S njome možete plaćati robe i usluge u zemlji i inozemstvu te na internetu. 

Vrlo jednostavno. Kao 2+2=4.

 

Tema: Pametna kuna

Možda vas zanima i ovo:
Message