Obavijesti

Neuroth otvara prvi slušni centar za dječju akustiku

Neuroth otvara prvi slušni centar za dječju akustiku
3

Tvrtka Neuroth slušna pomagala d.o.o., stručnjak za slušna pomagala, početkom lipnja otvara prvi slušni centar za dječju akustiku u Hrvatskoj i ovom dijelu Europe

Tvrtka Neuroth slušna pomagala d.o.o., stručnjak za slušna pomagala, početkom lipnja otvara prvi slušni centar za dječju akustiku u Hrvatskoj i u ovom dijelu Europe u kojem će biti dostupna tehnološki najnaprednija rješenja jer samo najbolje je dovoljno dobro za male i najmanje uši.

Više od 108 godina austrijska tvrtka Neuroth brine za bolji sluh najmodernijim proizvodima i vrhunskom uslugom, a već četvrtu godinu taj je europski standard dostupan i građanima Republike Hrvatske u šest gradova putem sedam slušnih centara. Sada se Neurothovo obećanje beskompromisne kvalitete ispunjava otvaranjem prvog slušnog centra za dječju akustiku koji će predstavljati partnera za rješenja slušnih teškoća dojenčadi, mališana, djece vrtićke i školske dobi.

Slušni centar bit će opremljen vrhunskom tehnologijom u cilju provođenja potrebnih mjerenja i sa svrhom adekvatnog odabira slušnog pomagala namijenjenog djeci. Zbog njihovog sofisticiranog podešavanja provodit će se verifikacija uz postupak RECD mjerenja. Uz ove postupke dijete će imati optimalan temelj za dodjelu pomagala, a roditeljima će se uz savjetovanje omogućiti edukacija o korištenju slušnih pomagala i dodatne opreme. Sluh se ispituje kroz igru, a primjereno slušno pomagalo bira ovisno o potrebama.

Suradnja s liječnicima

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Neurothove akustičarke za djecu, magistra fonetike i lingvistike Maja Lakuš i magistra logopedije Mirna Barač će na temelju audiološke dijagnostike slušnih oštećenja odabrati optimalno slušno pomagalo te voditi postupak privikavanja na slušno pomagalo i rehabilitacijski postupak do širenja optimalnog slušnog polja.

Cijeli postupak nezamisliv je bez bliske suradnje s liječnicima prije svega specijalistima otorinolaringolozima zbog procjene potrebe za slušnim pomagalima, ali i drugim multidisciplinarnim stručnjacima i institucijama iz područja sluha, slušanja i jezično – govornih teškoća. 

Uredan sluh jedan je od najvažnijih preduvjeta za uredan razvoj govora jer se govor uči jedino slušanjem. 

Najbolji primjer upravo je Neurothov mladi klijent Milan Basarac

Priča o dječaku Milanu Basarcu čija je skromnost, ali i vedrina dirnula cijelu Hrvatsku, potaknula je i Neurothov tim da se uključi. Milanu su donirana dva nova slušna pomagala koja bolje odgovaraju njegovim slušnim potrebama s obzirom na dob i na sve izazove koji ga očekuju kao budućeg srednjoškolca. 

Neurothove akustičarke su nakon donacije započele sa slušnim treningom koji se odvija na tjednoj bazi. Milanova ustrajnost i angažiranost rezultirali su vidljivim napretkom u području slušne percepcije i artikulacije što potvrđuje da je odabir optimalnog slušnog pomagala i stručno vođen rehabilitacijski postupak Neurothova jaka strana. Milanova otvorenost i međusobno povjerenje doveli su do stvaranje ugodne radne atmofere i u konačnici do prijateljstva. Vjerujemo da ovaj primjer roditeljima djece oštećenog sluha može biti poticaj da nam se obrate kao pouzdanom i stručnom partneru za sva pitanja o malim i najmanjim ušima. 

Bolji sluh uz najmodernije proizvode i vrhunsku uslugu za najmlađe od lipnja i u Hrvatskoj

Sluh se ispituje kroz igru, a primjereno slušno pomagalo bira ovisno o potrebama

Za više informacija nazovite  072 062 063

Slušni centar za dječju akustiku Kišpatićeva 12 - Rebro
Slušni centar Zagreb, Kišpatićeva 12 - Rebro, Zagreb
Slušni centar Zagreb 1, Vinogradska 11, Zagreb
Slušni centar Split, Šimićeva 54, Split 
Slušni centar Rijeka, Janeza Trdine 8a, Rijeka
Slušni centar Varaždin, Ivana Meštrovića 4, Varaždin
Slušni centar Osijek, Trg bana Jelačića 32, Osijek
Slušni centar Dubrovnik, Dr. Ante Šercera 1b, Dubrovnik

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag