Obavijesti

News

Komentari 0

ACI povećao prihod u prvom kvartalu na 5,7 milijuna eura

ACI povećao prihod u prvom kvartalu na 5,7 milijuna eura
2

ACI je u nastavku 2024. godine posvećen pripremi marina za početak nautičke sezone, a u planu je i realizacija značajnijih ulaganja, a radi se o iznosima vrijednim 12,5 milijuna eura

VIDEO

Domaći lanac marina ACI u prvom je ovogodišnjem kvartalu ostvario 5,7 milijuna eura prihoda, što je za 11 posto ili 0,6 milijuna eura više u odnosu na isto razdoblje prošle godine, dok je ukupni rezultat, s obzirom na izraženu sezonalnost poslovanja, očekivano negativan, priopćeno je u pnedjeljak iz te kompanije.

"Ukupan poslovni rezultat za prva tri mjeseca bilježi gubitak u iznosu 1,4 milijun eura, što je s obzirom na izraženu sezonalnost u poslovanju i očekivano. Međutim, smatrajući da smo u najvećoj mjeri pripremljeni za predstojeći period, ulazimo u sezonu ohrabreni osjetnim porastom poslovnih prihoda zabilježenim već u prvom kvartalu", navodi predsjednik Uprave Kristijan Pavić. Usporedbe radi, u istom lanjskom razdoblju gubitak je iznosio 1,2 milijuna era.     Pavić je istaknuo i da je poslovanje u prvom kvartalu bilo obilježeno prvenstveno pripremom za predstojeću sezonu, kako u dijelu komercijalnih uvjeta i odnosa s poslovnim partnerima, tako i kroz pripremu marina u segmentu investicija i održavanju koncesijskih prostora. 

 "To se očituje i kroz ostvarene rezultate poslovanja kompanije, stoga ne iznenađuje povećanje poslovnih prihoda za 11 posto u odnosu na isto razdoblje lani. Dobre rezultate postižemo kontinuiranim iskoracima u području nautičkih usluga i infrastrukture, a u ovome kvartalu iste smo ostvarili zahvaljujući povećanju prihoda od usluga godišnjeg veza. Smatramo da smo u najvećoj mjeri pripremljeni za predstojeće razdoblje, a u novu sezonu ulazimo ohrabreni osjetnim porastom poslovnih prihoda zabilježenih već u prvom kvartalu", ističe Pavić.

ACI marina Skradin

ACI je u prvom kvartalu ove godine realizirao 0,5 milijuna eura kapitalnih ulaganja, prvenstveno usmjerena na održavanje kvalitete, odnosno sigurnosti u pružanju usluge nautičarima, a u najvećoj se mjeri odnose na sanacije sidrenih sustava u marinama Rab, Skradin te "Veljko Barbieri" u Slanom. Nadalje, u izvještajnom razdoblju ostvaren je rast prihoda od prodaje, koji su u odnosu na usporedno razdoblje veći za 0,6 milijuna eura, a što predstavlja rast od 12 posto. Najveći je rast pritom zabilježen od usluge godišnjeg veza i to u iznosu od 0,5 milijuna eura.

Iz ACI-ja poručuju i da strateški razvoj poslovanja kompanije i dalje nailazi na ograničenja zbog produženja koncesija, što ostaje pitanje kojemu menadžment pridaje potpunu pozornost, budući da većina ACI-jevih ugovora o koncesijama ističe 2030. godine. Uz intenzivne aktivnosti vezane uz produženje koncesija, ACI je u nastavku 2024. godine posvećen pripremi marina za početak nautičke sezone, a u planu je i realizacija značajnijih ulaganja. Riječ je o strateškim ulaganjima vrijednim 12,5 milijuna eura, od čega je dio već započeo u prvom kvartalu, kaže se u priopćenju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Novi slovački predsjednik stigao u posjet ranjenom Ficu: 'Samo smo kratko mogli razgovarati...'
PROPUCAN SLOVAČKI PREMIJER

Novi slovački predsjednik stigao u posjet ranjenom Ficu: 'Samo smo kratko mogli razgovarati...'

Bolnicu Roosevelt u Banskoj Bistrici, u kojoj je smješten premijer Fico, čuvaju jake snage policije...

Opsada pred školom u Zagrebu: Učiteljica se zaključala s djecom u razred zbog 9-godišnjaka!
DOŠLA POLICIJA

Opsada pred školom u Zagrebu: Učiteljica se zaključala s djecom u razred zbog 9-godišnjaka!

Taj dječak je skoro dvije godine vršio psihičko, fizičko i seksualno nasilje nad vršnjacima i izdvojili su ga. Sad su roditelji došli u školu i zahtijevali da se vrati na nastavu, a učiteljica se uplašila, kaže odvjetnica
Četvero mrtvih kod Sinja, dijete se bori za život. Migranti bježali policiji. Otkrili su nove detalje
PREVOZILI MIGRANTE

Četvero mrtvih kod Sinja, dijete se bori za život. Migranti bježali policiji. Otkrili su nove detalje

Četiri osobe su smrtno stradale na mjestu događaja, a ostale osobe koje su se nalazile u vozilu su prevezene na pružanje liječničke pomoći.