News

Komentari 4

Advent u Zagrebu u hibridnom obliku, a od 70 kućica grad uprihodio preko tri milijuna

Advent u Zagrebu u hibridnom obliku, a od 70 kućica grad uprihodio preko tri milijuna

Grinč nije ukrao Advent, on će se dogoditi u našem gradu. Poštovat ćemo mjere, a pozivamo građane da se cijepe i da uživaju u bogatom programu u cijelom Zagrebu, rekao je Joško Klisović

Advent u Zagrebu ove godine priprema veliko iznenađenje za svoje građane, ali i sve goste koji će, nakon pandemijske godine pauze, ponovno moći uživati u svim njegovim čarima. 

Objavljeno kako će izgledati Advent u Zagrebu

Ipak, neke razlike radit će sigurnost od koronavirusa, što neće utjecati na kvalitetu Adventa za koje se Turistička zajednica grada Zagreba, zajedno s institucionalnim i privatnim partnerima organizirala i pripremila njegov hibridni oblik. 

Tako će se neka od događanja moći pratiti i virtualno, dok je većina događanja organizirana na otvorenom prostoru. 
- Jako mi je drago da smo prvenstveno s gradom Zagrebom i svim našim institucionalnim i privatnim partnerima za ovu godinu pripremili bogat adventski program.

Bez obzira na situaciju koja nas očekuje sljedećih dana pratimo mjere i gradskog i nacionalnog stožera i u tom smislu će ovaj Advent biti obilježen i s nekim virtualnim programima, nekim programima uživo, bogatim glazbenim programom, kulturnim programom, a naravno grad Zagreb će na tri lokacije imati i gastro ponudu i suvenirsku prodaju - objasnila je voditeljica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld i dodala: 

Objavljeno kako će izgledati Advent u Zagrebu

- Advent ipak ove godine starta 27. studenog, tradicionalno s paljenjem prve adventske svijeće na Manduševcu. Jednako tako, sretni smo što ćemo moći upaliti i božićne lampice na Zrinjevcu, a da će sve druge, njih čak 15 lokacija u gradu Zagrebu biti prigodno okićene, a od kojih će mnoge od njih imati glazbene i društvene programe. Nadamo se da će se svi naši sugrađani, ali i naši gosti iz svih dijelova Hrvatske i svijeta moći zabaviti i opustiti uz važeće mjere- rekla je.

Tri puta nagrađen najljepšim adventom u Europi, ovogodišnji nosi i posebnu temu: dječje igračke koje vraćaju nostalgiju za dječjim vremenima kada su se svi veselili igračkama ispod bora. 

Objavljeno kako će izgledati Advent u Zagrebu

Male ili velike, drvene ili platnene, klasične ili animirane, lutke ili autići - igračke su bile i ostale simbol djetinjstva, ono čega se prisjećamo s tolikom radošću i ljubavlju, ono što nas podsjeća na bezbrižne i vesele dane. 

Ovogodišnji Advent Zagreb spaja upravo to: igračke i Božić. No ne radi se o bliko kakvim igračkama, već o predimenzioniranim igračkama koje su se proizvodile upravo na području Zagreba u tvornicama Biserka i Vavra. 
Što se tiče lokacija, ove godine ih je mnogo više te će uz tradicionalan Zrinjevac i plato Gradec ove godine biti okićen i Oktogon, ali i druge lokacije koje će dovesti čar Božića u svaki kutak grada. 

Objavljeno kako će izgledati Advent u Zagrebu

Za vrijeme Adventa održat će se 14 glazbenih programa s čak 129 koncerata, ali i šest novih programa: Advent u LADU, Christmas Garden u akademiji dramskih umjetnosti, Adventovo na Katarincu, Zagreb Jingle Mingles, Advent u Prolazu Matice hrvatskih obrtnika te Advent u zagrebačkim hotelima. 

Objavljeno kako će izgledati Advent u Zagrebu


 
- Grinč nije ukrao Advent, on će se dogoditi u našem gradu. Poštovat ćemo mjere, pozivamo građane da se cijepe i da uživaju u našem Adventu. Zahvaljujući Turističkoj zajednici i gradonačelniku Tomislavu Tomaševiću, napravljen je jedan krasan i bogati program koji bi mogao ući ponovno u kategoriju najboljih advenata na svijetu - rekao je Joško Klisović, predsjednik skupštine Grada Zagreba. 

Gradonačelnik Tomašević istaknuo je kako se ove godine išlo na drugačiji način zakupa adventskih kućica putem javnog poziva kojim je zakupljeno njih 70, umjesto dosadašnjih 220. 

- Ove godine grad Zagreb je i zbog pandemijskih razloga išao na manji broj kućica, a od njih smo uprihodili 3 milijuna i 300 tisuća kuna, za razliku od prošlih godina kada se od 220 kućica uprihodilo oko 900 tisuća kuna. Naglasak nije na zaradi jer će većina tog novca biti uložena natrag u Advent - rekao je.

- Promjena modela organiziranja Adventa upravo dokazuje koliko je grad neopravdano gubio zbog kriminalnog načina vođenja i organiziranja Adventa koji je dolazio iz srca grada. To je promijenjeno dolaskom nove vlasti u grad te se sada vidi kako stvari mogu bitno bolje raditi i to je poruka koju želimo prenijeti građanima - zaključio je Klisović.

Najčitaniji članci