Obavijesti

News

Komentari 12

Afera na brodskom sveučilištu: Rektor tražio studenta da lažno svjedoči u korist njegovog sina?

Afera na brodskom sveučilištu: Rektor tražio studenta da lažno svjedoči u korist njegovog sina?

Rektor Ivan Samardžić priznaje za Telegram da je zvao studenta na razgovor oko incidenta s njegovim sinom, ali da nije tražio da lažno svjedoči. Student je u strahu snimio cijeli razgovor, a otac je podnio prijavu

VIDEO

Ivan Samardžić (61) rektor Sveučilišta u Slavonskom Brodu 17. siječnja u svom je uredu držao studenta Frana Kevu pokušavajući ga navodno natjerati da promijeni iskaz. Radi se o iskazu koji je Kevo dao kao svjedok tučnjave pred jednim kafićem, u kojoj je sudjelovao i rektorov sin Josip, piše Telegram.

Rektor je Kevu pozvao dan ranije na sastanak oko iskaza. 

Sporna tučnjava bila je prije godinu i pol, a odvjetništvo je odbacilo kaznenu prijavu navodeći da Ivan Vukoja Samardžićevu sinu nije nanio teške ozljede. Rektorov sin potom je preuzeo sudski proces, zbog čega ga je i zvao na razgovor oko iskaza na kojem mu je pokazivao snimke i ono što je govorio policiji.

Rektor tako navodno više puta govori boji li se tog Vukoje, pa tvrdi da je mogao ubiti njegovog sina, ispituje ga poput policajca, piše Telegram i sugrerira što bi trebao govoriti.

- A vidite tog Vukoju, on se predstavlja kao čovjek koji ide u crkvu. Nabijem ga na k…c” - navodno kaže rektor koji je i studentu pred kraj razgovora ukazivao na njegov status te mu spominje uvjetan upis druge godine i da bi mogao postati izvanredan, ako mu ostane jedan ispit.

-  Ja mogu nekome pomoći, a mogu stajati sa strane - navodno kaže.

'Možda ga ponijele emocije'

Rektor je za Telegram potvrdio da je zamolio studenta da dođe u ured i da su razgovarali o incidentu, da je jedini razlog bio da mu pokaže video snimku, jer misli da je nije vidio, i pokaže kako je ono što stoji u Kevinom iskazu policiji u suprotnosti sa snimkom koju je zabilježila nadzorna kamera.

Rekao je i da su ga "možda ponijele emocije" i da je on "samo čovjek". Opovrgava da je činio pritisak i ucjenjivao studenta svojim položajem i da je student bio posve slobodan u svakom trenu otići i da su se na kraju razgovora rukovali.

Student sve snimio

Otac studenta je 29. siječnja policiji i DORH-u u Sl. Brodu podnio prijavu protiv rektora tvrdeći da ga je navodio na davnje lažnog iskaza i da može utjecati na njegovo školovanje. Telegram piše da je to izazvalo strah kod studenta i da je zato odlučio snimiti cijeli razgovor kako bi se zaštitio. Navodno je ta cijela snimka priložena kaznenoj prijavi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C