Obavijesti

News

Komentari 145

Stalno upadao u riječ: Sutkinja je izbacila Sanadera iz sudnice

Sutkinja je naložila sudskom osiguranju da Ivu Sanadera izvedu iz sudnice jer se bivši premijer raspravljao s njom, upadao joj u riječ te govorio paralelno s njom

VIDEO

Na današnjem suđenju Ivi Sanaderu i ostalima za slučaj Planinsk a bivši premijer je u jednom trenutku izbačen iz sudnice. Sanader se na Županijskom sudu u Zagrebu posvađao sa sutkinjom Jasnom Smiljani ć oko toga smije li upadati u riječ dok je tužiteljstvo ispitivalo svjedoka.

Svjedoci su bili Božidar Pankretić, Davor Blažević Tigar , koji je godinama vodio Sanaderovo osiguranje i Karlo Đurešić.

Pokretanje videa...

24sata TV VIDEO

Dok je tužiteljstvo ispitivalo Blaževića, postavilo mu se pitanje je li se moglo dogoditi da po naredbi premijera d jelatnici osiguranja iz njegove kuće odvoze slike . Sanaderova braniteljica upala je s primjedbom da to nije važno.

Branko Šerić, branitelj Stjepana Fiolića, koji je također suoptužen, uskočio je s primjedbom da to jest važno za postupak.

- To je provokacija - rekao je Sanader.

Sutkinja je zabranila pitanje, ali je Sanader na tvrdnju tužiteljstva da je Vjekoslav Mikuljan, vozač i pratitelj u premijerovom osiguranju, odvozio slike iz Sanaderove kuće, podigao glas.

- Mikuljan nikada nije radio na osiguranju - rekao je Sanader.

Sutkinja je na to rekla da ne može govoriti dok ona ima riječ.

- Hoću! - rekao je Sanade r, a sutkinja mu je ponovo zabranila da govori.

Tri puta je Sanader ponovio da hoće govoriti, nakon čega je sutkinja rekla da ga izvedu iz sudnice. Stanka je trajala 10 minuta, a zatim je Sanader opet uveden u sudnicu.

Sutkinja ga je upozorila da će ga, ako tako nastavi , iz sudnice udaljiti privremeno, a onda i do kraja postupka.

Pankretić: Nikad nisam čuo Sanadera da govori o Planinskoj

Nekadašnji ministar poljoprivrede Božidar Pankretić je svjedočio u utorak na suđenju bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu u slučaju Planinska. Pankretić je rekao kako nikada nije čuo Sanadera da govori o Planinskoj.

- Ono što mi je poznato, mogu reći da kada sam preuzeo Ministarstvo regionalnog razvoja, tek negdje nakon dva mjeseca došla je na plaćanje određena rata kredita. S obzirom da smo mi prije toga riješili zbrinjavanje ministarstva na drugoj lokaciji, smatrao sam da je to nepotrebno ministarstvu, tako da sam uputio pismo Vladi. Vlada je onda donijela odluku da ta zgrada više ne pripada ministarstvu - rekao je Pankretić.

Optužbe protiv Sanadera u ovom je slučaju potkrijepio njegov suoptuženik, Stjepan Fiolić . On je na sudu detaljno ispričao kako je Sanaderu nosio 17 milijuna kuna provizije. Novac mu je dao nakon što mu je Sanader pogodovao u prodaji njegove zgrade u Planinskoj za potrebe Ministarstva poljoprivrede, piše HRT.

Bivši ministar poljoprivrede Petar Čobanković , čije je ministarstvo zgradu preuzelo, priznao je optužbe . Čobanković se nagodio s tužiteljstvom i osuđen je na rad za opće dobro.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 145
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...