Obavijesti

News

Komentari 18

Afera SMS: Franjo Varga na ispitivanju u sjedištu Uskoka

Afera SMS: Franjo Varga na ispitivanju u sjedištu Uskoka
1

U međuvremenu Varga je prošlog utorka ispitan pa pušten iz osječke policije koja nastavlja kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je odavao službene tajne i povrijedio tajnost postupka

VIDEO

Bivši policijski informatičar Franjo Varga, ranije optužen u aferi SMS, u podne je došao na ispitivanje u sjedište Uskoka u Zagrebu.

Varga je još prošlog tjedna trebao dopuniti iskaz Uskokovim istražiteljima u Osijeku, nakon što je u medijima najavio da je "zatražio sastanak u Državnom odvjetništvu", kako bi rekao tko mu je dao SMS-ove za koje ga se tereti.

No, prošli ponedjeljak je, po dolasku u osječko Županijsko državno odvjetništvo kazao kako je došao "po svoju opremu", dok je njegov odvjetnik Mario Poljak medijima izjavio da je "kasno dobio obavijest o sastanku pa nije stigao doći iz Zagreba".

Kada je u srijedu dolazio u sjedište Uskoka u Zagrebu nije želio davati izjave novinarima, no očekuje se da bi nešto mogao reći nakon ispitivanja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Franjo Varga: 'Nikad ja nisam puštao nikakve informacije'
Franjo Varga: 'Nikad ja nisam puštao nikakve informacije'

U međuvremenu Varga je prošlog utorka ispitan pa pušten iz osječke policije koja nastavlja kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je odavao službene tajne i povrijedio tajnost postupka.

Razlog novog postupka je tekst u Nacionalu od 30. travnja pod naslovom 'Transkripti o špijuniranju', u kojem je taj tjednik objavio kako je otkrio tko su, uz bivšu suprugu potpredsjednika Sabora i HDZ-a Milijana Brkića, još dvije od ukupno četiri osobe za čije su špijuniranje, odnosno presretanje mobilne komunikacije navodno osumnjičeni Brkić, njegov brat Jozo, kum Blaž Curić te Varga.

Varga je u aferi SMS optužen da je, od sredine 2017. do 20. rujna 2018. izrađivao lažnu prepisku visokih dužnosnika i drugih osoba "u namjeri onemogućavanja i znatnog otežavanja dokazivanja" u sudskom postupku koji se pred osječkim Županijskim sudom vodio protiv bivšeg čelnika "Dinama" Zdravka Mamića i još trojice okrivljenika kao i postupku predaje Ivice Todorića Hrvatskoj pred sudom u Velikoj Britaniji.

Uz Vargu je optužen i bivši vozač ministra poljoprivrede Blaž Curić, kojega tužiteljstvo tereti da je Vargi dostavljao telefonske kontakte dužnosnika i drugih osoba te da je Vargu upozorio da se nalazi pod mjerama tajnog praćena i da mu se sprema uhićenje.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Manolićeva kći za 24sata: Triput me stisnuo za ruku. Tako smo se pozdravili. Samo je zaspao...
UMRO JE JOŽA MANOLIĆ

Manolićeva kći za 24sata: Triput me stisnuo za ruku. Tako smo se pozdravili. Samo je zaspao...

Pokazao mi je rukom da priđem krevetu, primio me za ruku i tri puta stisnuo. Tako smo se pozdravili, rekla je za 24sata Manolićeva kći Zrnka

Planirao je atentat na Pavelića, preživio je ratove i pandemije
UMRO JE JOŽA MANOLIĆ

Planirao je atentat na Pavelića, preživio je ratove i pandemije

Kad se on rodio, u svijetu su se pojavili prvi radio aparati. Bilo je to vrijeme nijemog filma, Tesla je imao tad samo 66 godina, a internet, televizija i slične stvari postojale su samo u njegovoj glavi...
Umro je Josip Manolić (104)
NAJDUGOVJEČNIJI POLITIČAR

Umro je Josip Manolić (104)

Preminuo je Josip Manolić, jedan od najdugovječnijih hrvatskih političara. Bio je drugi predsjednik Vlade Republike Hrvatske i bivš visokopozicionirani pripadnik UDBA-e