Obavijesti

News

Komentari 1

Agencije uspješno organizirale povratak maturanata iz Grčke

U međuvremenu, kako su javile strane novinske agencije, štrajk pomoraca u Grčkoj je završen u utorak oko podneva nakon dan i pol, jer je postignut kompromis u pregovorima

VIDEO

Hrvatske putničke agencije uspješno su organizirale povratak maturanata i drugih turista koji se vraćaju iz Grčke, a koji je bio otežan zbog štrajka grčkih pomoraca, rekao je za Hinu predsjednik Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA) Tomislav Fain.

"Čim smo čuli za štrajk grčkih pomoraca stupili smo u kontakt s četiri-pet većih agencija s kojima su maturanti i drugi hrvatski turisti u Grčkoj, te smo već jučer od njih dobili informacije da su sve uspjele riješiti problem povratka početkom ovog tjedna i to charter letovima ili autobusima preko Makedonije i Srbije", rekao je Fain na upit Hine.

U međuvremenu, kako su javile strane novinske agencije, štrajk pomoraca u Grčkoj je završen u utorak oko podneva nakon dan i pol, jer je postignut kompromis u pregovorima.

Roditelji maturanata čija su djeca u Grčkoj na maturalcu ovih su dana zbog tog štrajka bili zabrinuti, posebno zbog djece koja su se u Hrvatsku trebala vratiti trajektom preko talijanske Ancone i Zadra.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Nijedna agencija nije izvijestila o većim problemima. Neki su se ipak, ne želeći čekati, odlučili vratiti autobusom preko Makedonije i Srbije, pri čemu pohvaljujemo brzu reakciju hrvatskog Ministarstva vanjskih poslova u diplomatskim krugovima s tim zemljama", kaže Fain. Dodaje da je tu riječ većinom o maturantima koji su u Grčku iz Hrvatske otišli charter letom do Atene te potom obilazili više povijesnih lokacija s planiranim povratkom trajektom u Anconu i Zadar, s time da bi na trajektu i noćili.

Kako to sad nije bilo moguće, agencija im je omogućila noćenje u Solunu kako bi lakše podnijeli dugi put autobusom do Zagreba.

Uz taj, ima, kako kaže, i 'veselijih' primjera, jer je oko 150 maturanata većinom iz Dalmacije na boravku na otoku Zakintos zbog tog štrajka od hotela dobilo još jedan dana boravka, zbog čega su sretni i zabavljaju se.

Fain ističe da roditelji maturanata i drugi turisti neće imati dodatnih troškova zbog poteškoća izazvanih štrajkom, jer ih agencije financiraju iz svojih proračuna tj. brinu se za njihovu sigurnost, prehranu i ostale potrebe u takvim situacijama.

Iz domaćeg touroperatora Atlasa kažu da su se maturanti koji su preko te agencije putovali u Grčku sretno vratili, ali se, kao i kod drugih Atlasovih turista u Grčkoj, radi većinom o aranžmanima s izravnim i povratnim charter letovima.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'
VELIKA POTRAGA U SRBIJI

Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'

Na istoku Srbije od utorka poslijepodne traje potraga za Dankom Ilić (2). Traže je stotine volontera i policajaca, teren pretražuju i rudari. Pomoć nudi i naš HGSS