News

Komentari 18

Ahmetović poručila Markotić: 'Podnesite ostavku, postali ste najočitiji primjer nepotizma...'

Ahmetović poručila Markotić: 'Podnesite ostavku, postali ste najočitiji primjer nepotizma...'

U vama nema ni trunka samokritike. Umjesto da priznate vlastite propuste, vi se još bahato svađate s novinarima prozivajući ih da su i oni tražili cijepljenje preko reda, rekla je Ahmetović

Saborska zastupnica i politička tajnica SDP-a Mirela Ahmetović u otvorenom je pismu poručila Alemki Markotić kako nema "ni trunke samokritike" zbog toga što propisuje mjere opreza kojih se ni sama ne pridržava te ju je pozvala da podnese ostavku i preuzme odgovornost.

- Jeste li ikada čuli za termin 'farizej'? Čest je u Bibliji, a kako ste u svojim istupima odgovorne osobe za zdravlje nacije u ovoj pandemiji vrlo često naglašavali vlastito vjersko opredjeljenje, trebali ste čuti - navodi se u objavi Ahmetović na Facebooku.

Farizeji su, kako objašnjava Ahmetović, bili ljudi koji su strogo propovijedali zakone drugima, ali su ih se slabo držali.

- Vidite gospođo Markotić, već je i Krist prozreo one koji su u njegovo vrijeme govorili jedno, a činili drugo. Ali pustimo Krista, kako bi i on sam rekao: 'caru carevo, Bogu Božje'. Hrvatska je ipak (još uvijek) sekularna država - stoji u objavi.

POGLEDAJTE VIDEO: Alemka Markotić

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti članica Stožera potvrdila je u petak da se u toj Klinici cijepila njezina 84-godišnja majka a na pitanje je li tim cijepljenjem preko reda zlouporabila položaj, Markotić je optužila novinare da su se i oni cijepili preko reda, odnosno jedan od njih.

Ahmetović je upitala Markotić što bi kazala na činjenicu da drugima propisuje mjere, naziva ih bioteroristima te im stavlja "mete na leđa", a sama se ne pridržava mjera.

- U vama nema ni trunka samokritike. Umjesto da priznate vlastite propuste, vi se još bahato svađate s novinarima prozivajući ih da su i oni tražili cijepljenje preko reda. S kojim pravom prozivate druge, gospođo Markotić, kada ste sami učinili težak propust kao osoba koja je trebala biti uzor? Umjesto da budete uzor, postali ste najočitiji primjer nepotizma i klijentelizma - navodi se u objavi.

Ahmetović poručuje, da s obzirom da Markotić samokritike nema, da se onda uzda u kršćansku krepost i poniznost.

- Ako toga imalo imate, još danas ćete podnijeti ostavku i prepustiti mjesto nekome drugome tko će osim znanstvene podloge imati i onu moralnu. I Ispričati se hrvatskim građanima za sve nekonzistentne i amoralne postupke kojima ste doveli u pitanje zajedničku borbu protiv Covida - stoji u objavi.

Dodaje kako se Markotić odvojila od nacije svojimj potezima te da je povrijedila načelo javnog interesa.

Ahmetović je završno poručila kako Markotić sada ima priliku preuzeti odgovornost te dati ostavku zbog svojih postupaka.

Najčitaniji članci