Obavijesti

News

Komentari 3

Akcija: ‘Labuđe jezero’ za pomoć mladima bez roditelja...

Akcija: ‘Labuđe jezero’ za pomoć mladima bez roditelja...
1

Kupnjom karte za balet u HNK pomažete u stipendiranju mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Akciju Korak u život pokrenuo je Rotary klub Zagreb

VIDEO

Stipendiju sam primala tri godine i mogu reći da ne bih uspjela bez njihove pomoći. Molim sve koji mogu pomoći da dođu na predstavu, rekla je Lucija Ivanjko, stipendistica akcije Korak u život, prošlog tjedna u najavi humanitarne predstave “Labuđe jezero” u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

Predstava će biti 12. studenog u organizaciji akcije Korak u život. Akciju je pokrenuo Rotary klub Zagreb 2008. godine. Njome stipendiraju mlade ljude koji nakon završetka srednje škole moraju napustiti domove, ali i dalje imaju želju nastaviti školovanje. Uz Luciju su predstavu najavili predsjednik Rotary kluba i akcije Korak u život - Dražen Mavrić, intendantica HNK Dubravka Vrgoč i ravnatelj baleta HNK Zagreb Leonard Jakovina. 
- Sve je počelo prošle godine dolaskom Prljavoga kazališta u HNK. Tad smo prvi put surađivali s Rotary klubom i prepoznali važnost međusobne suradnje. Ove smo se godine uključili našom uspješnom baletnom predstavom - rekla je Vrgoč. Jakovina je dodao kako će gledatelji moći uživati u nastupu vrhunskih umjetnika pod vodstvom svjetski poznatog redatelja Vladimira Malahova.  Kupnjom karte za predstavu omogućuje se djeci stjecanje višeg obrazovanja. Do sada je podijeljeno 220 stipendija mladima koji žele nastaviti školovanje, a nemaju mogućnosti učiniti to. U akciju su se uključile i mnoge hrvatske tvrtke svojim donacijama.

- Nakon cjelogodišnjih aktivnosti baletna predstava bit će vrhunac ovogodišnje akcije, kojom ćemo osigurati novac za stipendije devete generacije studenata - rekao je Mavrić i dodao kako su već veliki rezultati iza njih, ali i kako ih čeka još puno posla. Uz kupnju karti za baletnu predstavu idućoj generaciji stipendista možete pomoći i doniranjem te pozivom na broj 060 9002.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...