Obavijesti

News

Komentari 17

Sve za novac: Građani Poreznoj poslali čak 40 milijuna računa

Sve za novac: Građani Poreznoj  poslali  čak 40 milijuna računa
1

U priopćenju su zahvalili građanima što podupiru Poreznu upravu u suzbijanju sive ekonomije još od uvođenja fiskalizacije te što su tijekom posljednje sezone nagradne igre poslali gotovo 12 milijuna računa

VIDEO

Nakon završene četvrte sezone nagradne igre 'Bez računa se ne računa' Ministarstvo financija - Porezna uprava' od građana je zaprimila ukupno 40.260.000 računa.

U posljednjem izvlačenju dobitnika 27. ožujka, Porezna je građanima koji su poslali račune podijelila novčane nagrade. Prva nagrada bila je potrošačka kartica u vrijednosti od 25.000,00 kuna, drugu nagradu, potrošačke kartice u vrijednosti od po 15.000,00 kuna osvojilo je dvoje dobitnika, kao i treću nagradu, kartice s 10.000,00 kuna. Četvrtu nagradu, potrošačke kartice od 7.500,00 kuna osvojilo je troje građana. 

U priopćenju su zahvalili građanima što podupiru Poreznu upravu u suzbijanju sive ekonomije još od uvođenja fiskalizacije u prometu gotovinom 2013. godine te što su tijekom posljednje sezone nagradne igre poslali gotovo 12 milijuna računa. 

- Siva ekonomije prisutna je u svim državama Europske unije, ali i mnogo šire. Riječ je o prijetnji kako za državni proračun, tako i za društvo u cjelini koja se mora ozbiljno shvatiti. Iako je Ministarstvo financija do sada uložilo velike napore i resurse kako bi ju suzbilo u što većoj mjeri, borba protiv sive ekonomije se nastavlja, ne samo zbog sigurnije zajedničke budućnosti već i zbog osiguravanja pravednih uvjeta na tržištu za većinu obveznika koji uredno izvršavaju svoje obveze - izjavio je Božidar Kutleša, pomoćnik ministra, ravnatelj Porezne uprave. 

Sustavi fiskalizacije i analize rizika Porezne uprave konstantno se nadograđuju i prilagođavaju novim pojavnostima u poslovanju poreznih obveznika, što ovlaštenim inspektorima omogućava obavljanje ciljanih nadzora, praćenje dnevnog prometa i lakše otkrivanje kršenja propisa od strane poreznih obveznika. Međutim, osim što se oslanja na nove tehnologije prilikom obavljanja nadzora, Porezna uprava i dalje računa na potporu građana. 

- Osim službenicima Porezne uprave posebno bih se zahvalio i građanima Republike Hrvatske koji su nas do sada u tolikoj mjeri podupirali u suzbijanju sive ekonomije. To je znak kako su svjesni problema i da žele nešto promijeniti te osigurati što poštenije i uređenije društvo. Uz svoje redovne nadzorne aktivnosti,

Porezna uprava će građane i dalje motivirati svojim kampanjama i nagradnim igrama te im olakšavati poslovanje i komunikaciju s Poreznom upravom putem sustava e-porezne, odnosno Jedinstvenog portala Porezne uprave koji gotovo svakog dana nudi nove mogućnosti - kaže Božidar Kutleša pomoćnik ministra, ravnatelj Porezne uprave.

Građani, i dalje prijavljujte uočene nepravilnosti i tako nastavite aktivno sudjelovati u suzbijanju sive ekonomije. Nepravilnosti se mogu prijaviti putem servisa Pišite namPozivnog centra 0800-10-01 ili u najbližoj Poreznoj upravi, poručili su iz Porezne. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca