Obavijesti

News

Komentari 2

Akcija 'Solinjanka': Dvojici osumnjičenih istražni zatvor

Uskok je otvorio istragu protiv šestorice hrvatskih državljana u dobi od 20 do 47 godina, osumnjičenih da su se udružili kako bi kupovali, krijumčarili i preprodavali heroin, marihuanu, kokain i amfetamin

VIDEO

Dvojici od šestorice osumnjičenih za krijumčarenje i preprodaju dva kilograma heroina, pet kilograma marihuane i druge droge u policijskoj akciji "Solinjanka" sudac istrage Županijskoga suda u Rijeci odredio je u srijedu jednomjesečni istražni zatvor na temelju Uskokova prijedloga.

Od njih dvojice jedan je u bijegu, a drugi je u zatvoru u Splitu, doznaje se. 
Akciju kodnog imena "Solinjanka" provela je Služba kriminaliteta droga primorsko-goranske Policijske uprave u suradnji sa Službom kriminaliteta droga splitsko-dalmatinske Policijske uprave i Upravom kriminalističke policije MUP-a te u koordinaciji s Uskokom.

Kako navodi policija, riječ je o dugotrajnome i složenom kriminalističkom istraživanju provedenom nad šestoricom osumnjičenih. Na temelju kaznene prijave primorsko-goranske Policijske uprave Uskok je otvorio istragu protiv šestorice hrvatskih državljana u dobi od 20 do 47 godina, osumnjičenih da su se udružili kako bi kupovali, krijumčarili i preprodavali heroin, marihuanu, kokain i amfetamin.

Drogu su prodavali na području Primorsko-goranske, Splitsko-dalmatinske i Šibensko-kninske županije te na području Zagreba.
Prvoosumnjičenik se tereti da je u proteklih godinu dana organizirao skupinu te u inozemstvu od više osoba nekoliko desetaka puta kupovao drogu, i to dva kilograma heroina za najmanje 44.000 eura, najmanje pet kilograma marihuane za 12.500 eura i manje količine kokaina i amfetamina.

Tu je drogu sam ili u suradnji s drugima iz skupine krijumčario u Hrvatsku i skrivao u svojoj kući, a u stanovima su je pripremali za daljnju prodaju i prodavali.

Tako su nezakonito stekli najmanje 330.000 kuna, od čega su dio uložili u kupnju novih količina droge, a ostalo su podijelili, navodi Uskok u priopćenju.
  

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.