Obavijesti

News

Komentari 166

UŽIVO Velika akcija USKOK-a: Ovo je uhićeni šef u Poreznoj, sumnjiče ga da je primio mito

UŽIVO Velika akcija USKOK-a: Ovo je uhićeni šef u Poreznoj, sumnjiče ga da je primio mito

Jedan od uhićenih u današnjoj akciji USKOK-a i policije zbog primanja i davanja mita je Slaviša Penava, voditelj Službe za strategiju, informiranje i elektroničke servise

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
13.16

U ovoj fazi kaznenog postupka mogu samo reći da se provodi nalog pretrage stana i da je izvjesno da će se danas pored stana, auta pretražiti i službene radne prostorije nakon čega je izgledno ispitivanje pred istražiteljima USKOKA. Više od ovoga ne mogu reći jer moj branjenik još ne zna za šta ga se tereti - kazao nam je Milko Križanović, odvjetnik osumnjičenog Slaviše Penave

24sata
12.27

Do dvojice poreznika – jednog visokopozicioniranog, pomoćnika ravnatelja Slaviše Penave – te njegovog niže rangiranog kolege, istražitelji su došli analiziravši kontakte poduzetnika s područja Zadra osumnjičenih za utaju poreza koji su raskrinkani još 2021. godine, doznaje Telegram.

11.45

Pretres stana u zagrebačkom Folnegovićevom naselju osumnjičenog Slaviše Penave.

24sata
24sata
24sata
11.25

24sata su dobila i jednog poznanika Slaviše Penave, voditelja službe u Poreznoj upravi koji je na udaru Uskoka po optužbama da je primio mito kako bi pomogao tvrtki da ne ode u blokadu. Taj njegov poznanik je u HDZ-u, ali nam kaže da Penava nema veze sa strankom.

- Ne, on nije u stranci i ne poznajemo se po toj liniji. Zaista sam iznenađen ako je učinio to što mu se stavlja na teret i bit će mi jako krivo ako se tako išao kompromitirati. Uopće mi nije ostavljao taj dojam, a znam da prilično dugo radi u Poreznoj upravi. Druga stvar je pomoći nekom da se porezni dug plati na rate ili nešto slično, a sasvim drugo uzeti i mito. Ako je sve to istina, jako je ružno – kaže nam taj poznanik.

I u zagrebačkoj organizaciji stranke su nam potvrdili da Penava nije njihov član, kao niti niže rangirani poreznik od kojeg je Penava tražio da ne blokira račun jedne tvrtke.

Oglasila se i Porezna uprava.

"Povezano uz vijesti koje su prenijeli određeni portali o akciji USKOK- a i policije u kojoj  je uhićena visokorangirana osoba u Poreznoj upravi, Porezna uprava daje sljedeće priopćenje.

Porezna uprava ističe da primanje mita ili bilo koje drugo slično ponašanje predstavlja skandalozno i sramotno ponašanje, za koje ne može biti nikakvog opravdanja i prema kojem Porezna uprava ima nultu toleranciju. Takvo ponašanje pojedinca nanosi nenadoknadivu štetu cijeloj Poreznoj upravi i svim službenicima koji savjesno i časno obavljaju svoje dužnosti. Stoga će Porezna uprava surađivati sa svim institucijama, kako bi se utvrdile sve potrebne činjenice te kako bi se nedvojbeno utvrdilo o kojim radnjama se radi"

Komentari 166