News

Komentari 71

Akcija Uskoka u Kutini: Uhitili Zlatka Babića i još troje ljudi!

Akcija Uskoka u Kutini: Uhitili Zlatka Babića i još troje ljudi!

Četvorka je privedena pod sumnjom u trgovanje utjecajem i podmićivanje zastupnika. Radi se o aferi koju su otkrila 24sata u seriji tekstova u kojima smo objavili kako se kadrovira u Kutini

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić uhićen je u srijedu rano ujutro u akciiji policije i USKOK-a, neslužbeno doznajemo.

POGLEDAJTE VIDEO

Uz njega je uhićeno još troje ljudi, pod sumnjom u trgovanje utjecajem i podmićivanje zastupnika.

Radi se o aferi koju su otkrila 24sata u seriji tekstova u kojima smo objavili kako se kadrovira u Kutini.

Podsjetimo, prošli tjedan je i službeno razriješena Adrijana Cvrtila s mjesta direktorice Eko Moslavine i to na dan borbe protiv korupcije. 

Policija i Uskok još se nisu oglasili o uhićenjima koja su, kako se doznaje, uslijedila nakon istupa zviždačice Cvrtile koja je Babića optužila za trgovanje utjecajem i podmićivanje zastupnika.

Babić je u rujnu objavio da izlazi iz HDZ-a jer ne želi da mu se stranka kojoj je pristupio 1989. "povlači kroz blato" te istaknuo da kroz institucije RH želi otkloniti svaku indiciju koja bi ukazivala na njegovu odgovornost.

Upravo je Cvrtila bila ta koja je javno progovorila za 24sata o uhljebljivanju po političkom nalogu u tvrtki u kojoj je vodila, sve je prijavila USKOK-u koji je pokrenuo izvide, ali je ona svoju funkciju izgubila. Za političko uhljebljivanje koje je nanijelo štetu veću od dva milijuna kuna je prijavila gradonačelnika Zlatka Babića koji je nakon afere izašao iz HDZ-a i predsjednika gradskog vijeća Davora Kljakića koji je zbog toga izbačen iz HSLS-a.

Čak i sama smjena prošli tjedan nije mogla proći bez apsurda i to oko Covid potvrda.

Skupština Eko Moslavine u kojoj su predstavnici suvlasnika Kutine, Popovače, Velike Ludine i tvrtke Ventus se nije održala u prostorijama tvrtke. I to zato što gradonačelnik Popovače Josip Mišković i odvjetnik koji zastupa tvrtku Ventus nisu imali covid potvrde. Nisu mogli ući, a gradonačelnik Kutine Zlatko Babić nije htio ni da pri odluci budu prisutni novinari. Pa je Skupština održana u gradskoj upravi Kutine iako je i to javna institucija u koju nitko ne bi trebao ući bez covid potvrde. I tamo je izglasano razrješenje.

 

Uskoro više...

Najčitaniji članci