Obavijesti

News

Komentari 41

'Ako Bandić trguje utjecajem, onda je pola Hrvatske krivo'

'Ako Bandić trguje utjecajem, onda je pola Hrvatske krivo'
2

Milan Bandić je strpljiv i brižan prema svojoj supruzi, ali prema svima drugima nema takav stav. Ako ga nisi zaintresirao u prvih 10 sekundi onda nema dalje razgovora

VIDEO

'Završila sam srednju školu, a on je bio brucoš. Upoznali smo se na plesu u Studentskom centru. Prišao mi je, pitao: Plešete li? Otplesali smo taj ples, pa još jedan, zatim i sljedeći. Bio je jako zgodan, šarmantan i zanimljiv. Tako je sve počelo', ispričala je Vesna Bandić svojedobno za jedan ženski magazin.

'Nikad se još nije vratio s placa bez crvenih ruža, a za rođendane i godišnjice dobijem parfeme. Ja kuham samo kad želim nešto za sebe pripremiti, inače je za to zaslužan Milan. Stvarno mislim da je moj suprug idealan muškarac', hvalila ga je supruga.

Kaže se da iza svakog uspješnog muškarca stoji jedna žena koja koluta očima. Obitelj Bandić nije taj slučaj. Vesna Bandić se prvih godina njegove karijere pojavljivala na službenim događanjima. Pratila ga je, uvijek sređena, nasmijana i dotjerana, stajala iza njega. Izjave je davala rijetko, skoro nikad, osim u kontroliranim uvjetima - kad bi Bandić bio pored nje ili gradonačelnikova PR služba. Kažu da je samozatajna, život je posvetila odgoju kćerke, i pomirila se s tim da joj supruga nikada nema kući. Vremenom se skroz povukla iz javnosti.

Bandićeva obitelj, majka, sestra, brat i šira rodbina, kako su nam rekli, stalno su 'u kontaktu s nevistom'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pritvaranje supruga Vesna je jako teško podnijela.

Kod Bandića se za svaku stvar podrazumijeva da je populizam. No, postoji puno dokaza da to nije tako. Ne jednom, Bandić bi poslao ili vozača ili nekoga od kolega, da tijekom dana njegovoj supruzi u stan odnesu, onako kao usput, sezonsko voće, cvijeće, čokoladu i slično.

Prema njoj je, kažu jako, brižan i strpljiv. Ovo zadnje mu inače nije odlika.

Ne voli gubiti vrijeme

Svi koji poznaju Bandića, dat će vam savjet kako s njim razgovarati. „Ukoliko hoćete da vam riješi problem, zainteresirajte ga odmah u prvih dvadeset sekundi. On je čovjek koji jednostavno ne voli gubiti vrijeme.“

O tome da je brižan i široke ruke, sugovornik će naići na stotine dokaza. U njegovom selu će tako reći da nikad nije sam sjeo jesti za stol. Kažu da je radije gladan nego „da ko pas jede sam“.

Što god da mu je netko poklonio, on je to dalje proslijedio. Mještani kažu da skoro nikada ne razgovara o politici. Zanima ga što ima novo u njihovom kraju, kako ide poljoprivreda, koliko je drugima rodilo grožđe, i kakvi su im usjevi. Kad Bandića nazovu iz njegova mjesta, nema problema koji se ne može riješiti.

Tako se - pričaju - ravnatelju srednje škole u Grudama profesoru Mladenu Leki žena teško razboljela. Karcinom, rekli su. Lokalni su liječnici dali preporuku da se dođe do profesora Ante Ćorušića, inače predsjednika saborskog Odbora za zdravstvo i ako - pobijedi li HDZ na nadolazećim parlamentarnim izborima - budućeg ministra zdravlja.

Leko je nazvao Bandića, Bandić Ćorušića i Lekina supruga je danas dobro, živa i zdrava.

'Trgovanje utjecajem'

'Ako je to trgovanje utjecajem, onda najmanje pola Hrvatske treba odmah pritvoriti. Milan Bandić je čovjek koji ne pomaže drugima zato što je populist, nego zato što je takav', uvjeravaju nas ljudi u Hercegovini. 

Čak je i policajka na hrvatskoj strani granice s BiH - shvativši da smo novinari - zamolila je da napišemo istinu o Bandiću. Za nju je on čovjek koji pomaže običnim ljudima poput nje, ljudima za koje apartčiki iz vlasti nemaju vremena.

Tko je, uistinu, Milan Bandić? Kako je uspio u politici, da bi danas bio na prekretnici života? U knjizi "Ja, Milan" koja je u prodaji na svim kioscima u Hrvatskoj po cijeni od 29,90 kuna, možete naći sve što ste oduvijek željeli znati o zagrebačkom gradonačelniku, ali niste imali koga pitati...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje
VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C
LUDO VRIJEME

VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C

DONJI MACELJ Snježni pokrivač iznenadio je stanovnike Zagorja gdje je jučer bilo gotovo 30. Veliki snježni nanosi pali su i u planinskim dijelovima Slovenije, gdje je pala i tuča, a snijeg pada i na Rogli. Iz DHMZ-a su najavili da je u popodnevnim satima moguć snijeg u Gorskim dijelovima Hrvatske dok će većinu dana padati lokalni pljuskovi.