Obavijesti

News

Komentari 2

'Ako ne postoji ugroza, neka se maknu ograde s Markova trga'

'Ako ne postoji ugroza, neka se maknu ograde s Markova trga'

Nezavisni zastupnik zagrebačke Gradske skupštine Renato Petek predstavio je apel da se Markov trg, deset mjeseci nakon napada na zgradu Vlade, otvori za javnost te maknu ograde

VIDEO

"Premijer Andrej Plenković obećao je da će se napraviti cijeli novi sustav kojim će se štititi institucije (na Markovu trgu), ali od toga nismo dobili ništa. Dobili smo samo ogradu koja sprječava građane da dođu na trg", kazao je Renato Petek na konferenciji za novinare.

Apel za otvaranje Markova trga uputio je premijeru Plenkoviću, ministru unutarnjih poslova Davoru Božinoviću i zagrebačkom gradonačelniku Tomislavu Tomaševiću, sve kako bi javnost saznala zašto je trg još uvijek ograđen i postoji li plan da se otvori za javnost. 

"Ukoliko MUP ima informacije da deset mjeseci od terorističkog napada postoji neka ugroza neka to javno objave i neka obavijeste građane o tome. Ukoliko ne postoji ugroza, neka se ove ograde maknu", poručio je.

Javnosti nevidljivim sredstvima do sigurnosti i zaštite na trgu

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Petek je istaknuo da Vlada i dalje ne spominje daljnje planove za osiguranje Markova trga, uvjeren da se sigurnost i zaštita institucija na trgu može postići na sasvim drugačiji način nego do sada, javnosti nevidljivim sredstvima. 

Petek je konferenciju za medije održao ispred ograde postavljene na Markovu trgu na kojemu je iščupao nekoliko travki koje su, rekao je, narasle zbog nekorištenja prostora ali i neodržavanja.

"Očekujem i od gradonačelnika Tomaševića da održava cijeli grad, pa i ovaj trg, da nemamo prigovore na održavanje javnih površina u Zagrebu, da sustav funkcionira što bolje i u skladu s očekivanim promjenama koje su došle u Zagreb”, istaknuo je. 

Na iduće dvije sjednice Skupštine očekujem ključne i važne potez

Izrazio je podršku Tomaševiću da napravi sve ono što je obećao u predizbornoj kampanji te istaknuo kako na iduće sjednice Gradske skupštine, za 15-ak dana i u rujnu kada će biti i rebalans gradskog proračuna, očekuje ključne i važne poteze.

"Tada ćemo vidjeti koje su to ozbiljne mjere i promjene u upravljanju gradom, što će biti glavni prioriteti nove vlasti”, kazao je Petek.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag