Obavijesti

News

Komentari 61

Ako Todorića i optuže, Agrokor će morati plaćati odvjetnike

Ako Todorića i optuže, Agrokor će morati plaćati  odvjetnike
1

Danas je Todorić trebao doći na sud u sporu s Agrokorom. Sve je odgođeno. Utužen je i Todorićev sin Ante, ali njemu se ročište trebalo održati kasnije

VIDEO

Ivica Todorić ipak se danas neće morati vratiti iz Londona u Zagreb i stati pred sud jer je sudac Trgovačkog suda otišao na bolovanje.
Protiv Todorića, ali i bivšeg člana uprave Ivana Crnjca za danas je bilo zakazano ročište jer ih je za štetni ugovor tužio Agrokor. Utužen je i Todorićev sin Ante, ali njemu se ročište trebalo održati kasnije.

Radi se o ugovorima kojima su si otac i sin Todorić te njihov kum Crnjac deset dana prije odlaska iz uprave osigurali da odvjetnike ne moraju plaćati iz svojega džepa. U ugovorima stoji da će u slučaju tužbi protiv trojca svu eventualnu štetu platiti Agrokor, a ne oni!
Također im tvrtka u kojoj su radili mora plaćati odvjetnike, vještačenja, sudske troškove, ukratko - sve što je potrebno. Tako dolazimo do paradoksa da je sadašnja uprava Agrokora kazneno prijavila Todorića, ali čak i ako se istraga pokrene, basnoslovne troškove obrane za bivšeg šefa trebaju platiti oni.

Izvanredna uprava na čelu s Antom Ramljakom želi poništenje tih ugovora, ali dok ih sud ne proglasi ništetnim, obveza plaćanja ostaje. Izvanredna uprava je uvjerena da će takvi ugovori pasti jer po “lex Agrokoru” imaju pravo tražiti poništenje bilo kakvih ugovora sklopljenih tri mjeseca prije njihova dolaska u tvrtku. Todorić se jučer na taj postupak protiv sebe nije osvrtao, nego je na blogu opet objavio da su brojke nakon revizije Agrokora - netočne. Uvjeren je da se smanjuje vrijednost tvrtki kako bi netko zaradio velik novac. A iako je u Saboru osnovano istražno povjerenstvo za Agrokor, nema baš sloge između SDP-a i HDZ-a.

Posvađali su se članovi povjerenstva Milijan Brkić (HDZ) i Gordan Maras (SDP). Brkić je ustvrdio da je državni HBOR davao više kredita Agrokoru tijekom SDP-a, a onda ga je Maras optužio da ima obavještajne podatke koji su inače tajni, pa ga je zanimalo kako je do njih došao.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Čelnik povjerenstva Orsat Miljenić je potvrdio da će za prvog svjedoka zvati Ivicu Todorića. Inače, prije nego što počnu s radom 3. studenog, Miljenić ih vodi na film o usponu Ivice Todorića

- Svi članovi povjerenstva trebali bi pogledati dokumentarni film ‘Gazda’ - kaže Miljenić.

Kako se kalio veliki gazda

Novi broj tjednika Express otkriva na što su Todorićevi trošili milijune iz Agrokora. Autori filma ‘Gazda’ objašnjavaju koje su sve prepreke imali u tri godine snimanja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 61
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku
STOP ZA MILANOVIĆA

VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku

Na Ustavnom sudu se raspravljalo o načinu na koji se predsjednik RH Zoran Milanović angažirao u izbornoj kampanji