Obavijesti

News

Komentari 271

Aktivista SDP-a sumnjiče za napad na djevojčicu (9) u liftu

Aktivista SDP-a sumnjiče za napad na djevojčicu (9) u liftu
6

Nakon što je policija u četvrtak objavila fotografije muškarca koji je nasrnuo na djevojčicu (9) u liftu u Novom Zagrebu, telefoni im nisu prestajali zvoniti

VIDEO

Nakon što je policija u četvrtak objavila fotografije muškarca koji je nasrnuo na djevojčicu (9) u liftu u Novom Zagrebu, telefoni im nisu prestajali zvoniti.

Brojni građani javljali su se s korisnim informacijama koje su, na kraju, dovele do njegova uhićenja u četvrtak u njegovu domu u Sisku. Prijavio ga je i netko iz uže obitelji. Nakon obrade u policijskoj postaji kazneno su ga prijavili za bludne radnje nad djetetom mlađim od 15 godina. Riječ je o 23-godišnjem mladiću koji je, tijekom policijskog ispitivanja, dijelom surađivao s istražiteljima.

Nije negirao da je snimljen na kamerama

Kako doznajemo, mladić nije negirao da je on na snimkama s nadzorne kamere, no tvrdio je da nije počinio kazneno djelo za koje ga terete, odnosno da nije grlio i ljubio djevojčicu.

- Sjetio sam se da sam ga vidio kako prolazi u toj jakni i kapi. U njima se fotografirao i za svoj profil na Facebooku. Ima i specifično lice te držanje koje sam odmah prepoznao - rekao nam je jedan od čitatelja koji je svoja saznanja dojavio i policiji.

24sata

Aktivist u SDP-u

Osumnjičeni mladić je, kažu njegovi poznanici, soboslikar koji je posljednje tri godine aktivno sudjelovao u radu sisačkog SDP-a. Dijelio je letke i skupljao potpise, no nije bio punopravni član.

- Tu obitelj poznajem dugo. Njegova majka je članica SDP-a, no on nikad nije bio član stranke - rekla je gradonačelnica Siska iz redova SDP-a Kristina Baniček. Ona na jednoj od fotografija pozira s njim te s premijerom Milanovićem i bivšom županicom sisačko-moslavačkom Marinom Lovrić Merzel. Fotografija na kojoj pozira s premijerom i bivšom županicom snimljena je u srpnju 2013. godine, a na njoj osumnjičenik nosi iskaznicu “redar”. U rujnu iste godine fotografirao se i na nekom stranačkom skupu. Tada je nosio majicu s logom stranke.

24sata

- Fotografiranje s građanima je dio mojeg posla te ne vidim ništa loše u tome - rekla je sisačka gradonačelnica i dodala kako najoštrije osuđuje sve seksualne prijestupnike.

Djevojku nikad nije imao, bio je tih i povučen

Djevojku navodno nikad nije imao. Nikad im nije znao prići. Volio je društvo, no bio je povučen i tih, tvrde nam prijatelji osumnjičenog mladića iz Siska.

Iako je završio srednju školu, priželjkivao je karijeru u IT-u.

- Normalan, mlad i vrijedan dečko. Volim raditi i uživati u prirodi, šetati se - tako se je opisivao u društvu.

24sata

Njegovi susjedi kažu da njegov otac radi u udruzi slijepih te da mu majka radi u domu umirovljenika. Ima i starijeg brata. Nitko od njih jučer nije otvarao vrata njihova stana.

- Ne znam samo kako to nitko od nas nije vidio. Ovo je jako odvratan osjećaj kad znaš čovjeka te si s njim sjedio i pio kavu. Nikad mi ne bi palo napamet da bi počinio nešto ovakvo. Sva sreća da ga je policija uhvatila - kaže jedan poznanik.

Djevojčicu napao u liftu

Kobnog dana, 22. siječnja, bio je u posjetu baki u jednom naselju u Novom Zagrebu. I ranije je, pričaju poznanici, znao otići sam u Zagreb, pa ih to nije previše začudilo.

Oko 16 sati na parkiralištu ispred nebodera ugledao je djevojčicu koja se vraćala iz škole i krenuo za njom. Prvo je za njom utrčao u ulaz, a potom ju je slijedio i u lift. Čim su se vrata lifta zatvorila, počeo joj se približavati, a potom i nasrnuo na nju pokušavajući je zagrliti i poljubiti. Prestrašena curica počela je vrištati i zapomagati, nakon čega je pritisnuo broj 1, izletio na 1. katu i pobjegao.

Kako nam je ispričao predstavnik suvlasnika zgrade, on i otac krenuli su ga tražiti, no on je već nestao bez traga.

- Policija je uzela snimke nadzornih kamera na vratima ulaza, iz stubišta i iz lifta. Kamera iz lifta snimila je manijaka kako nasrće na djevojčicu, no njih policija nije objavila - kazao nam je predstavnik suvlasnika. Upravo ta snimka će mu otežati obranu.

PUZ

Građani pomogli u uhićenju

Nisu ga dugo tražili. Čim je njegova fotografija preplavila medije, građani kojima je izgledao poznat informacije su dojavili policiji. Iz zagrebačke policije javno su im zahvalili na tome.

Neslužbeno doznajemo da mladić nikad ranije nije evidentiran zbog nekog kaznenog djela. 

Odredili mu jednomjesečni pritvor

Mladića su ispitali u općinskom državnom odvjetništvu. Sudac istrage Županijskog suda prihvatio je njihov prijedlog te mu odredio jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od ponavljanja nedjela. Sumnjiče ga za bludne radnje nad djetetom mlađim od 15 godina uz primjenu sile.

Ako ga nakon završetka istrage optuže te nakon eventualnog suđenja i osude, prijeti mu od jedne do osam godina zatvora.

Još traže manijaka koji je početkom veljače vrebao školarke na zagrebačkom Laništu i pokazivao im spolovilo.

Fascinacija političarima 

Mladić je nakon završetka srednje obrtničke škole počeo intenzivno dolaziti na stranačke aktivnosti. Sudeći prema njegovu profilu na Facebooku, očita je njegova fascinacija političarima iz vrha stranke.

Facebook

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 271
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa