Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
1 komentara

Albanci organizirali nogometni turnir: 'Nasilje nije rješenje...'

Gledali smo izabrati škole koje pohađaju Albanci, sve s ciljem pokazati da to što smo drugačiji ne znači da je netko bolji ili lošiji. Svi trebamo biti jedno i svi trebamo raditi za dobrobit zajednice, kazao je Gzim Redžepi

Foto: Nurija Kurtić
1 komentara

Naš cilj je prikazati kako nasilje nikad nije rješenje i to želimo prikazati na najzanimljiviji način. Odlučili smo organizirati ovakav turnir kako bismo prikazali da smo svi drugačiji, ali jednaki. I to moramo imati na umu, rekao je dr. Gzim Redžepi, predsjednik Vijeća albanske nacionalne manjine Grada Zagreba. 

Foto: Nurija Kurtić

Nogometni turnir naziva "Sportom protiv nasilja" igrao se u subotu na terenima nogometnog kluba Nur koji je zajedno s Vijećem Albanaca suorganizator.  

Foto: Nurija Kurtić

Ukupno je bilo osam ekipa, a igrači su bili zagrebački osnovnoškolci. 

Foto: Nurija Kurtić

- Gledali smo izabrati škole koju pohađaju barem po jedan Albanac, sve s ciljem pokazati da to što smo drugačiji ne znači da je netko bolji ili lošiji. Svi trebamo biti jedno i svi trebamo raditi za dobrobit zajednice. Kako slavimo 15. godišnjicu Vijeća osim službene ceremonije htjeli smo ju obilježiti na drugačiji način - kazao je Redžepi. 

Foto: Nurija Kurtić

Prvu utakmicu su odigrali veleposlanici Kosova i Albanije zajedno s članovima Vijeća i NUR-a kao i s nastavnicima. 

Foto: Nurija Kurtić

- Ovo nam je tek prva organizacija i zasigurno ćemo i sljedeće godine igrati. Ovakvih akcija treba biti što više i na taj način ćemo osvijestiti da smo svi na istom i da zajedno možemo živjeti i raditi. Za igrače smo pripremili majice s porukom, a školama smo podijelili zahvalnice i prigodne poklone. Prva tri mjesta će dobiti pehar i po jednu nogometnu loptu - ispričao je sportski direktor Nura Sali Idrizi

Foto: Nurija Kurtić

Kako je nogomet natjecateljski sport, pobjednik turnira je OŠ Retkovec, dok su drugi učenici OŠ Vukomerec, a treće mjesto su zauzeli učenici iz OŠ Borovje. 

Foto: Nurija Kurtić

Svi sudionici su nakon turnira nastavili se družiti na domjenku u džamijskom restoranu. 

Foto: Nurija Kurtić

- Tko je pobijedio je manje bitno, glavno da su svi shvatili poruku koju smo htjeli poslati - objasnio je Idrizi. 

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message