Obavijesti

News

Komentari 20

Alpinist pao s 20 metara na Kozjaku pa ozlijedio kičmu

Alpinist pao s 20 metara na Kozjaku pa ozlijedio kičmu
4

Helikopter sa spasiocima nije mogao do ozlijeđenog alpinista jer je puhala jaka bura. GSS-ovci su se do njega spustili s vrha. Alpinistu je napukao kralježak

VIDEO

Splitski GSS-ovci prošlog su vikenda uspješno obavili zahtjevno spašavanje iz stijene Kozjaka. Alpinistu se u nedjelju poslijepodne u smjeru “Po žlijebu” odlomio kamen pa je pao i ostao visjeti na jednom klinu.

Njegov partner uspio ga je spustiti na policu. Odmah su nazvali 112, koji su poziv upomoć usmjerili na HGSS. Spasioci su s posadom Hrvatskog ratnog zrakoplovstva do stijene odmah odletjeli helikopterom. No do ozlijeđenog alpinista helikopterom nisu mogli doći zbog jakih udara bure. GSS-ovce je helikopter iskrcao na vrhu stijene, a do ozlijeđenog se prvo spustila liječnica, koja ga je zbrinula.

- Čovjek je pao s visine od 20-ak metara i, iako ga je zadržao klin, teško se ozlijedio. Napukao mu je kralježak, ali ne bi trebao imati trajnih posljedica - rekao nam je naš iskusni alpinist Stipe Božić, koji je također sudjelovao u ovoj akciji.

I dok se dio spasilaca spuštao s vrha stijene, drugi dio je krenuo iz podnožja, penjući se do stradalog. Alpinista su s Kozjaka izvlačila 23 HGSS-ovca. Poslije 15 sati spasioci su spustili alpinista i njegova partnera u podnožje stijene i predali ih Hitnoj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Planinarka slomila nogu

 Dok je trajala akcija na Kozjaku, stigao je još jedan poziv upomoć. Na brdu Imber iznad Omiša planinarka je slomila nogu.

- S njom je bilo puno lakše jer je bila na pješačkom putu i u blizini se nalazio jedan naš član - kaže Božić, koji se osvrnuo i na propis prema kojem će i HGSS odsad plaćati cestarinu:

- Budući da mi inače spašavamo živote, kad budemo išli na intervencije, plaćat ćemo cestarinu i tako pokušati spasiti i Hrvatske ceste i državu. Iako mislim da u toj akciji nećemo uspjeti.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Manolićeva kći za 24sata: Triput me stisnuo za ruku. Tako smo se pozdravili. Samo je zaspao...
UMRO JE JOŽA MANOLIĆ

Manolićeva kći za 24sata: Triput me stisnuo za ruku. Tako smo se pozdravili. Samo je zaspao...

Pokazao mi je rukom da priđem krevetu, primio me za ruku i tri puta stisnuo. Tako smo se pozdravili, rekla je za 24sata Manolićeva kći Zrnka

Planirao je atentat na Pavelića, preživio je ratove i pandemije
UMRO JE JOŽA MANOLIĆ

Planirao je atentat na Pavelića, preživio je ratove i pandemije

Kad se on rodio, u svijetu su se pojavili prvi radio aparati. Bilo je to vrijeme nijemog filma, Tesla je imao tad samo 66 godina, a internet, televizija i slične stvari postojale su samo u njegovoj glavi...
Umro je Josip Manolić (104)
NAJDUGOVJEČNIJI POLITIČAR

Umro je Josip Manolić (104)

Preminuo je Josip Manolić, jedan od najdugovječnijih hrvatskih političara. Bio je drugi predsjednik Vlade Republike Hrvatske i bivš visokopozicionirani pripadnik UDBA-e