Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
131 komentara

Amandman Mosta nije prošao: Strankama ostaje 15 mil. kuna

Ivan Kovačić (Most) navodi da je to mišljenje Vlade te napominje da će o njemu konačni sud dati saborski zastupnici u ponedjeljak za kada je zakazano glasovanje

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
131 komentara

Prema informacijama iz Mosta, amandman koji su s HSLS-om, BUZ-om i nezavisnom Gordanom Rusak podnijeli na proračun na 2016. godinu preglasan je na Vladi i nije prošao. Tim amandmanom tražili su da se gotovo 15 milijuna kuna uzme političkim strankama te preusmjeri prema Hrvatskoj zakladi za znanost kako bi se povećale potpore razvoju znanosti i unaprijeđenje znanstveno-istraživačkih radova. 

Ivan Kovačić (Most) napominje da je to mišljenje Vlade te napominje da će o njemu konačni sud dati saborski zastupnici u ponedjeljak za kada je zakazano glasovanje. 

- U Mostu i HSLS-u i dalje smatramo da bi se stranke ipak trebale solidarizirati sa stanjem u državi i ukoliko se već skidalo na pojedinim određenim resorima da bi se možda trebalo skinuti i političkim strankama - rekao je. 

Podsjetimo političke stranke namijenjeno je 7,8 milijuna kuna više nego 2015. godine i to zbog odredbi zakona. 

- Zakon je potpuno kriv, jer on govori da bi se trebalo davati 0,05 posto od rashoda što je apsolutni apsurd jer što je rastrošnija država i političari to bi oni trebali dobiti više novca. Zato je prijedlog Mosta i HSLS-a da se 0,05 posto ukupnih rashoda, promijeni na 0,075 posto poreznih prihoda. Dakle, ako država dobro radi, mogu i stranke dobiti. Ovim oni ne gube puno od onog što su prošle godine dobili, jedno 6-7 milijuna kuna - napomenuo je Kovačić.

S obzirom da je očito da će HDZ biti protiv ovog amandmana postavilo se i pitanje jesu li o tome razgovarali sa SDP-om.

- Nismo. Puštamo svim zastupnicima da odluče je li to dobro ili nije - zaključio je.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message