Obavijesti

News

Komentari 130

Biden: Trump nije macho, a želi biti; Trump: Biden mrzi SAD!

Biden: Trump nije macho, a želi biti; Trump: Biden mrzi SAD!

Donald Trump ili Joe Biden? Izbori su u utorak, 3. studenog. Pratit ćemo ih uživo sa studijskim emisijama i posebnim gostima. Prema posljednjim anketama, Biden je u dosta velikoj prednosti pred Trumpom

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Američki izbori ,
Sortiranje događaja
22:00

Biden je u u samoj završnici kampanje otputovao u tzv. "swing" državu Ohio i poveo četvero unuka sa sobom. 

Bivši potpredsjednik i demokratski predsjednički kandidat nazvao je Trumpa slabim i nesposobnim za predsjedničku funkciju. 

"Predsjednik se voli predstavljati kao žilav tip, macho muškarac", rekao je Biden i dodao da su se Trumpovu govoru u UN-u smijali svjetski lideri.

"Donald Trump nije snažan, on je slab. To je predsjednik koji ne samo da ne razumije žrtvu, već ne razumije ni hrabrost", dodao je demokrat.

Biden je ponovio svoje planove za jačanje srednje klase, uključujući radničke sindikate te zaštitu pristupa zdravstvenoj skrbi i socijalnoj sigurnosti.

Trump je manje od 24 sata od izbornog dana pozvao birače u nekim ključnim državama da prijevremeno glasaju.

"Dokle god sam na dužnosti, NEBRASKA, MICHIGAN, MINNESOTA i OHIO će rasti sve veći i bolji nego ikad prije! Birališta za rano glasanje zatvaraju se danas u ovim velikim državama i mi vas trebamo da izađete i glasate! Zajedno ćemo PONOVNO UČINITI AMERIKU VELIKOM", tvitao je Trump u ponedjeljak ujutro.

20:00

Američki predsjednik Donald Trump u ponedjeljak je u završnici svoje kampanje pozvao birače u ključnim državama - Michiganu, Sjevernoj Karolini, Pennsylvaniji i Wisconsinu da njemu daju glas, a ne demokratskom izazivaču Joeu Bidenu koji je republikanca nazvao slabim i nesposobnim za predsjedničku funkciju. 

"Ovi izbori svode se na jednostavan izbor: želite li da vama vlada arogantna, korumpirana, bezobzirna i sebična politička klasa ili želite da vlada sam američki narod", upitao je Trump gomilu u Fayettevilleu u Sjevernoj Karolini. 

Trump je opisao Bidena kao "karijernog političara koji mrzi Amerikance", a sebe nazvao "autsajderom" koji će ih "braniti kao nitko prije". 

Trump se često naziva političkim autsajderom iako je u Bijeloj kući zadnje četiri godine.

18.20

Oba kandidata i dan uoči izbora provode na završnim skupovima kako bi aktivirali birače u ključnim državama.

Joe Biden je otišao Ohio  te je rekao da je Americi dosta kaosa Trumpova mandata.

Donald Trump je pak u Sjevernoj Karolini poručio kako se veseli pobjedi i odbacuje ankete koje su objavljene danas.

OTPUSTIT ĆE FAUCIJA

Trump je tijekom svoje predizborne kampanje na Floridi natuknuo da bi mogao otpustiti vodećeg državnog epidemiologa Anthonyja Faucija, ali tek nakon izbora.

Držeći govor pred publikom na Floridi, Trump se žalio na medijsko pokrivanje pandemije koronavirusa, a onda je u jednom trenutku cijela publika počela skandirati "Otpusti Faucija". 

"Nemojte nikome reći, ali dajte mi vremena i sačekajmo kraj izbora", odgovorio je Trump pa dodao:

"Cijenim savjet."

Kasnije je Trump kazao da je Fauci "dobar tip, ali je u puno stvari bio u krivu" od početka pandemije, prenosi CNN.

Većina okupljenih na Trumpovom predizbornom skupu na Floridi nije nosila masku. Američki predsjednik nastavlja kampanju po saveznim državama bez obzira na ubrzano širenje zaraze.

BOGATI TRUMPOVI DONATORI

Sheldon Adelson, multimilijarder, vlasnik lanaca kasina i vlasnik korporacije Las Vegas Sands, donirao je oko 250 milijuna Donaldu Trumpu, republikanskim kandidatima za Kongres (Zastupnički dom i Senat) i konzervativnim ciljevima, kažu dva republikanska izvora, a piše Guardian.

Adelson i njegova supruga Miriam, liječnica rođena u Izraelu, već su oborili rekord u iznosu donacija te do 14. listopada potrošili 183 milijuna dolara, objavila je nestranačka organizacija Center for Responsive Politics.

Od kasnog ljeta, kada je Adelson započeo s financijskim podupiranjem novog Trumpovog programa, nazvanog Preserve America 87-godišnji milijarder i njegova supruga u Trumpovu kasu su ubacili 75 milijuna dolara i tako postali najveći donatori njegove kampanje.

Komentari 130