Obavijesti

News

Američki predatori zlostavljali i zatočili curicu iz Hrvatske pune dvije godine. Stigla ih je kazna

Američki predatori zlostavljali i zatočili curicu iz Hrvatske pune dvije godine. Stigla ih je kazna

Otac i sin su 14 - godišnju djevojčicu namamili, odveli iz Hrvatske i držali kao seksualnu robinju. Spašena je tijekom rutinske kontrole zdravstvenog stanja nakon što su susjedi pozvali policiju

VIDEO

Jordan Jysae Pulido (27) i njegov otac Roberto Santana-Jiménez (61) osuđeni su na 30 godina u federalnom zatvoru zbog trgovanja seksualnim robljem, a njihova žrtva je bila tada djevojčica iz Hrvatske. Pulido je osuđen na 10, a Jimenez na 20 godina. Istraga je počela prije četiri godine, još 2018. godine kad je prijavljen nestanak curice iz unutrašnjosti Hrvatske. Naša policija imala je samo njen profil na društvenim mrežama i prijatelje. Zatražili su pomoć od agenata FBI-ja i istraga je krenula. 

Federalni agenti surađivali su s Ministarstvom unutarnjih poslova u Hrvatskoj, a Law and Crime objavio je kronologiju slučaja.  

Okružna sutkinja Virginia Hernandez-Covington time je potvrdila kazne obojici, a uzela je u obzir i to da su već prije bili osuđivani za brojne zločine nad djecom. U listopadu 2021. godine proglašeni su krivima za prisilu nad maloljetnicom, prevoženje maloljetnice u drugu državu zbog seksualnog odnosa i prebacivanje maloljetnice u SAD zbog seksualnog odnosa. 

- Dijete, žrtva, je spašena od ovih predatora i nadamo se da će ova kazna donijeti neki oblik zaključka kako bi se ona što prije uspjela oporaviti - rekao je specijalni agent Domovinske sigurnosti u Tampi, Timothy Westlove. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pulido, tada star 23 godine, se s žrtvom povezao 2017. godine na društvenoj mreži i s njom se sprijateljio pod krinkom toga da ju uči svirati gitaru. Tad je djevojčica imala 14 godina. Gotovo godinu dana ju je nagovarao na seksualne aktivnosti preko interneta. U isto vrijeme, on i njegov otac su isplanirali njegov put u Hrvatsku.

- Pulido je od oca tražio savjet kako nagovoriti i uvjeriti dijete na seksualne radnje tijekom boravka u Hrvatskoj. Jimenez mu je rekao što da radi i kaže kako bi ona pristala, čak je i on sam razgovarao s djevojčicom o seksualnim odnosima s Pulidom - stoji u izvješću sa suda. 

Jimenez se djevojčici predstavio kao doktor i objašnjavao joj plodne dane i trudnoću kako bi se osigurao da ne ostane trudna s njegovim sinom. 

Pulido je 14. lipnja 2018. godine iz Floride došao u Hrvatsku. Tamo se sastao sa žrtvom i na njen 15. rođendan ju je zaprosio i nagovorio na seksualni odnos. U srpnju 2018. godine ju je odveo u SAD, ali još nije jasno kako jer je bila maloljetna i nije mogla putovati bez roditelja ili dozvole roditelja. 

Djevojčica je otada živjela u Tampi na Floridi, kao Pulidova seksualna robinja. Djevojčica se predomislila i htjela vratiti natrag u Hrvatsku, ali Jimenez joj je uzeo putovnicu i dokumente i zatočio ju u kući. Dok su agenti istraživali tko su sve muškarci koji su 2018. godine putovali iz SAD-a u Hrvatsku, policija je bila pozvana u Jimenezovu i Pulidovu kuću jer su se susjedi zabrinuli. Ono što je trebala biti rutinska kontrola zdravstvenog stanja, pretvorilo se u spašavanje. 

- Naš agent je prepoznao suptilne znakove da nešto nije u redu i uskoro je zadobio žrtvino povjerenje. Uspio ju je spasiti - rekao je specijalni agent Mark Brunell. 

Djevojčica je spašena 12. kolovoza 2018. godine, a optužnica protiv oca i sina je podignuta u rujnu 2020. godine. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer