Obavijesti

News

Komentari 130

Putin u Bjelorusiju postavlja taktičko nuklearno oružje; Rusi zastali s napadima na Bahmut

Putin u Bjelorusiju postavlja taktičko nuklearno oružje; Rusi  zastali s napadima na Bahmut

Američki zapovjednik otkrio je ovaj tjedan da su ruski borbeni zrakoplovi nadlijetali američke baze u Siriji gotovo svaki dan u ožujku, kršeći tako sporazume

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
21:31

Gajba u Kremlju

Glasnogovornik ruskog predsjednika Dmitrij Peskov rekao je da Putin "jako često" koristi stan u Kremlju zbog posla od početka 'specijalne vojne operacije', kako u Rusiji nazivaju krvavi rat u Ukrajini, javlja TASS .

Prema Peskovu, Putin koristi ovaj stan "jer je radni raspored zauzet".

21:15

Što je taktičko nuklearno oružje i hoće li ga Putin upotrijebiti?

Uvečer 25. ožujka Vladimir Putin je izjavio da će na zahtjev predsjednika Aleksandra Lukašenka 1. srpnja rasporediti taktičko nuklearno oružje u Bjelorusiji. Prema njegovim riječima, Rusija ne daje nuklearno oružje Bjelorusiji, već svoje oružje postavlja na njezin teritorij. Ruski predsjednik se osvrnuo na činjenicu da SAD postavlja svoje nuklearno oružje u niz europskih zemalja.

OVDJE VIŠE O TEMI

21:01

Putin o Xiju i Ukrajini

Predsjednik Narodne Republike Kine posvetio je dosta pozornosti otkrivanju pozitivnih načela kineskog mirovnog plana, plana za mirno rješenje situacije u Ukrajini, rekao je tijekom današnjeg razgovora s medijima ruski predsjednik Vladimir Putin, javlja ruska Lenta.

Ukrajincima se taj 'kineski plan', kao ni većini Zapada, ne dopada previše. Ranije danas ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski kazao je kako ga Xi Jinping nije kontaktirao, iako su sa Zapada apelirali na kineskog vođu da to napravi.
 

20:42

Kamin, čaj, Putin, Xi...

Rusija ne dopušta pretjeranu militarizaciju gospodarstva. Svi su nam planovi u području građevinarstva, zdravstva, obrazovanja, razvoja infrastrukture - ništa ne režemo. Ništa! A Zapad će morati rezati, rekao je danas u razgovoru za rusku televiziju Vladimir Putin.

Putin je kazao i kako je Xi Jinpinga, koji je početkom tjedna boravio u Moskvi, pozvao u svoj stan u sklopu Kremlja.

- Sjedeći uz kamin i pijući čaj, polako smo razgovarali o svemu - kazao je Putin.
 

19:47

To je uvijek prijetnja...

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je da su tamošnje vlasti upoznate s planovima Zapada da Ukrajini isporuči značajnu količinu oružja i  streljiva, javlja ruska Gazeta.

- Kada se oružje isporučuje zemlji s kojom imamo sukob, to je uvijek prijetnja. Vidimo, čujemo, znamo za te planove opskrbe.

Putin je istaknuo da Ruska Federacija planira proizvesti i modernizirati ukupno više od 1600 tenkova u sljedeće tri godine.

- Ukupan broj tenkova ruske vojske bit će tri puta veći od broja tenkova Oružanih snaga Ukrajine. Čak više od tri puta - poručuje Putin.

Komentari 130