Obavijesti

News

Komentari 369

UN: U ratu u Ukrajini ubijeno je najmanje 1.119 civila. Erdogan telefonski razgovarao s Putinom

UN: U ratu u Ukrajini ubijeno je najmanje 1.119 civila. Erdogan telefonski razgovarao s Putinom
3

Danas je 32. dan ruske invazije na Ukrajinu. Ruska vojska zauzela je Slavutič, radnički grad ugašene nuklearke Černobilj, ulične borbe vode se u Mariupolju, Kijev uvodi policijski sat

Ključni događaji

POGLEDAJTE EMISIJU:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
22.53

Ruski poduzetnici ponudili pomoć Ukrajini, među njima i Abramovič?

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je u nedjelju da su neki ruski poduzetnici ponudili novčanu pomoć Ukrajini i njezinoj vojsci.

U razgovoru s ruskim glasilima putem video veze, Zelenski je rekao da je dobio "signale" nekoliko ruskih poduzetnika, pa tako i milijardera Romana Abramoviča, bliskog Vladimiru Putinu, koji je pod sankcijama Europske unije i Velike Britanije.

"Dobili smo signale od njega i još nekih poduzetnika koji su nam rekli: 'Možemo pomoći na ovaj ili na onaj način, možemo nešto učiniti' ", rekao je.

22.48

Tursko predsjedništvo: Novi krug rusko-ukrajinskih pregovora u Istanbulu

Pregovarači iz Ukrajine i Rusije održat će novi krug pregovora o uspostavi prekida vatre u Istanbulu, objavilo je u nedjelju tursko predsjedništvo.

U telefonskom razgovoru u nedjelju navečer "predsjednik Recep Tayyip Erdogan i predsjednik Rusije Vladimir Putin dogovorili su se da da će idući pregovarački krug biti održan u Istanbulu", navodi se u priopćenju.

U razgovoru je Erdogan rekao ruskome kolegi da je Turska spremna "dati sav potreban doprinos" kako bi se uspostavio prekid vatre i "poboljšalo humanitarno stanje u regiji", priopćeno je.

Tursko predsjedništvo nije navelo točan datum pregovora.

Jedan od ukrajinskih pregovarača David Arakhamia objavio je ranije u nedjelju da će "se idući krug pregovora održati u Turskoj od 28. do 30. ožujka".

22.39

Novi napadi u Kijevu i Lavovu

Više ukrajinskih medija piše o napadima diljem zemlje prije otprilike sat vremena. Pišu o ruskim projektilima koji su pogodili više gradova. Sirene za zračnu uzbunu čuju se u Kijevu i Lavovu, dodaju.

22.22

Plenković se na Twitteru uključio porukom u koncertni maraton za Ukrajinu

Cijela Europa, uključujući Hrvatsku, solidarna je s ukrajinskim narodom i njihovom borbom za slobodu i vrijednosti koje svi mi dijelimo, poručio je u nedjelju navečer premijer Andrej Plenković u sklopu velikog koncertnog maratona za Ukrajinu. 

Glazbenici, umjetnici, političari, sportaši iz cijeloga svijeta svojim porukama pružaju potporu Ukrajini tijekom velikog međunarodnog dobrotvornog koncertnog maratona koji se pod nazivom "Spasite Ukrajinu - Zaustavite Rat" održava u poljskoj prijestolnici Varšavi i pozivaju međunarodnu zajednicu da se uključi u zaustavljanje ruske agresije. 

22.05

'Putin je očekivao da će Ukrajina odmah pasti'

Objavljeni su dijelovi zabranjenog intervjua Zelenskog ruskim novinarima. U njemu je rekao kako je Putin očigledno očekivao da će Ukrajina odmah pasti, te da su u ranijim konvojima našli čak i paradne uniforme, što bi sugeriralo da su bili spremni na pobjednički marš do kojeg ipak nije došlo.

Rekao je također da su ulice Mariupolja prepune leševa, kako Ukrajinaca tako i Rusa.

Komentari 369