Obavijesti

News

Komentari 66

Zaprljao ruke: Andrej Plenković posadio pitomi bor u Kučinama

Zaprljao ruke: Andrej Plenković posadio pitomi bor u Kučinama

Nakon što je iskopao iskopao zemlju i posadio stablo, premijer Plenković rekao je kako mu je drago što ima priliku sudjelovati u pošumljavanju te je pozdravio tu inicijativu i sve koji u njoj sudjeluju

VIDEO

U sklopu najveće volonterske akcije pošumljavanja opožarenih područja Dalmacije nazvane 'Boranka', u organizaciji Saveza izviđača Hrvatske, u subotu je i premijer Andrej Plenković u solinskom mjesnom odboru Kučine, na predjelu Kučinski gaj, posadio stablo pitomog bora, pinjole.

Uz premijera, u akciji pošumljavanja opožarenog područja nakon katastrofalnog požara u okolici Splita i Solina sudjelovali su i ministar uprave Lovro Kuščević, župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban te saborski zastupnici HDZ-a Ante Sanader i Ante Bačić.

Pokretanje videa...

Plenković posadio drvo 01:05

Nakon što je iskopao iskopao zemlju i posadio stablo, premijer Plenković rekao je kako mu je drago što ima priliku sudjelovati u pošumljavanju te je pozdravio tu inicijativu i sve koji u njoj sudjeluju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Plan je pošumiti područje koje je izgorjelo. To je ujedno prilika da naši vatrogasci objasne mladima kako raditi na prevenciji, rekao je Plenković te izrazio uvjerenje da će se kroz vrijeme pošumiti veći dio opožarenog područja.

Na terenu je bio i gradonačelnik Solina Dalibor Ninčević te naglasio da je važna priprema za protupožarnu sezonu, ali da je još važnija prevencija.

Kučine: Premijer Plenković u akciji pošumljavanja posadio pitomi bor Kučine: Premijer Plenković u akciji pošumljavanja posadio pitomi bor Kučine: Premijer Plenković u akciji pošumljavanja posadio pitomi bor
13
| Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL/

- Kad u akciji sudjeluju djeca, a ima ih mnogo, to je poseban pečat. Za nekoliko godina ćemo imati zazelenjeno cijelo područje koje je prošle godine poharao katastrofalan požar - rekao je Ninčević.

Akcija pošumljavanja šesta je u sklopu najveće volonterske akcije pošumljavanja opožarenih područja Dalmacije nazvane 'Boranka'.

Na opožarenom području - tisuću sadnica 

U današnjoj akciji pošumljavanja, u kojoj će biti posađeno tisuću sadnica, sudjeluju izviđači iz Solina, predstavnici Grada Solina, izviđači Splita i Hvara, učenici Građevinsko grafičko obrtničke škole iz Splita, učenici OŠ don Lovre Katića, OŠ kraljice Jelene, OŠ kralja Zvonimira i OŠ Vjekoslava Paraća iz Solina.

Kučine: Premijer Plenković u akciji pošumljavanja posadio pitomi bor

Pridružili su im se mještani Kučina i Mravinaca, mjesnih odbora u sastavu Grada Solina, na čijem su području lanjski požari uzrokovali velike štete.

Podršku akciji pružili su djelatnici Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUZS), stručnjaci iz Hrvatskih šuma, volonteri Gradskog društva Crvenog križa Grada Solina te solinski vatrogasci, DVD Solin i DVD Vranjic.

Kučine: Premijer Plenković u akciji pošumljavanja posadio pitomi bor

Na području koje se danas pošumljava Hrvatske šume su odredile da se sadi planika, čempres, pinija i crni jasen. Alepski bor se sukladno mišljenju struke neće koristiti u pošumljavanju.

U sklopu projekta 'Boranka', već mjesec dana održava se i edukacija u solinskim osnovnim školama.

Kučine: Premijer Plenković u akciji pošumljavanja posadio pitomi bor

Stručnjaci iz redova izviđača, Hrvatske gorske službe spašavanja, Državne uprave za zaštitu i spašavanje i vatrogasaca educiraju osnovnoškolce o osnovama pošumljavanja, zaštiti šuma i prirode i prevenciji požara. Učenici nakon završene edukacije sudjeluju i u akcijama pošumljavanja kako bi iz prve ruke mogli primijeniti stečena znanja i pomoći u obnovi opožarenih područja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 66
VIDEO

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!
SPEKTAKL

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!

Lani sam u ovo vrijeme bila doma u alkoholiziranom stanju. Ovo je veliki uspjeh za mene i moj mali tim velikih ljudi, rekla je Karabatić

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...
PREFERENCIJALNI GLASOVI

Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...

Preferencijalni glasovi su skinuli mandate Mostu, Domovinskom pokretu, PGS-u, ali otkrili i stranačke netrpeljivosti i pomrsili planove šefovima stranaka. Čačić i Glavašević ipak neće u Sabor