News

Komentari 78

Plenković potvrdio, od sutra opet nešto niže cijene goriva

Plenković potvrdio, od sutra opet nešto niže cijene goriva

Rekao je da su razmotrili pitanje ravnatelja VSOA-e te da je danas prvi put vidio izvješće, proučio, pročitao ga

Nakon što je održana sjednica šireg Predsjedništva HDZ-a, premijer Andrej Plenković dao je izjavu za medije.

Rekao je da je održana telefonska sjednica Vlade

- Danas je održana telefonska sjednica Vlade, ponovno je za desetak lipa smanjena cijena benzina i dizela, plavi dizel ostao je zamrznut - rekao je.

Cijena plavog dizela fiksirana je na 8,49 kuna po litri.

Uredbom se definira i najviša maloprodajna cijena ukapljenog naftnog plina (UNP, smjesa propan - butan za velike spremnike i za boce) na način da je marža za spremnike ograničena na 2,80 kuna po kilogramu, a u bocama je cijena ograničena na 13,94 kuna po kilogramu.

Nove cijene iznosit će 10,49 kuna po litri za benzinsko gorivo (smanjenje za 0,09 kuna), 12,19 kuna po litri za dizelsko gorivo (smanjenje za 0,10 kuna), 8,49 kuna po litri za plavi dizel, 9,99 kuna po kilogramu UNP za spremnike (porast za 0,30 kuna po kilogramu) i 13,94 kuna po kilogramu UNP za boce, poručili su iz Vlade.

Razriješit će Kindera

Plenković je rekao da su razmotrili pitanje ravnatelja VSOA-e te da je danas prvi put vidio izvješće, proučio, pročitao ga. 

- Potom sam zvao na sastanak ravnatelja, gospodina Kindera i usuglasili se da zbog više nego jasno uočene nezakonitosti niza djelatnika u okviru VSOA-e, da ćemo ga razriješiti dužnosti. Ne vidim tu njegovu korist, izravnu odgovornost - rekao je premijer.

Dodao je da će Kinder biti razriješen kada mu se nađe zamjena.

- Mi ćemo pronaći osobu koja ima određene vještine i ne sumnjam da ćemo pronaći takvu osobu u narednih nekoliko dana. Imamo osobu za tu poziciju. Djelatne vojne osobe nisu članovi političkih stranaka - kazao je Plenković.

Komentirajući Popis stanovništva rekao je da u njemu ne vidi ništa sporno. Po pitanju INE kazao je da će Vlada u utorak predložiti trećeg člana Uprave INA-e. 

- I dalje se ostaje pri tome da će u srijedu dosadašnji članovi biti razriješeni bez otpremnina - istaknuo je.

Komentirao je i rezultate izbora u Italiji.

- Poštujemo rezultate, sukladno očekivanjima. Imaju više nego uvjerljivu većinu, čestitam pobjednicima. Nakon formiranja vlasti stupit ćemo u kontakt - govori.

Upitan je da komentira razgovore SDP-a s drugim strankama uoči parlamentarnih izbora.

- Najbolje vam je čitati intervjue ovoga kojeg su izbacili, gospodina Gotovca, koji drži Tita dok izlazi iz SDP-a jer ga oni tjeraju jer nije slušao odluke mudrog rukovodstva. Samo čitajte te intervjue i sve vam je jasno. Love se za slamke i naslanjaju na neke druge koji su malo popularniji od njih nakon što su se raspolovili pa sad imaju eliminaciju vodstva u Zagrebu. U svakom slučaju, da se to zbiva u HDZ-u, ja mislim da bismo mi bili despoti, autokrati, tirani, otprilike kao Putin. A ovi iz Kragujevca izbacuju i nikome ništa. Tako ispada. Eto, to mislim o tome - rekao je.

Najčitaniji članci