Obavijesti

News

Komentari 7

Andy Murray uložio u projekt poduzetnika Hrvoja Prpića

Andy Murray uložio u projekt poduzetnika Hrvoja Prpića
2

Slavni tenisač Andy Murray svoj je novac uložio u tri 'crowdfunding' kampanje, a jedna od njih je Trillenium, ambiciozni projekt hrvatskog poduzetnika Hrvoja Prpića

VIDEO

Andy Murray već godinama se bavi ulaganjima u različite projekte, a vlasnik je i Cromlixa, luksuznog hotela u Škotskoj, te tvrtke za menadžment '77'.

Prije nekoliko mjeseci Murray je postao član savjetničkog odbora Seedrsa , investicijske platforme gdje se tvrtke mogu staviti na raspolaganje potencijalnim investitorima.

U prvoj seriji vlastitih ulaganja na toj platformi, Murray je uložio u Tossed - londonski lanac restorana, Fuel Ventures Fund te Trillenium , projekt Hrvoja Prpića , hrvatskog poduzetnika najpoznatijeg po osnivanju HG Spota .

- Tri tvrtke u koje sam odlučio uložiti kako bi započeo svoj investicijski portfolio na Seedrsu pripadaju područjima koja smatram zanimljivima, objasnio je Murray svoje tri investicije, prenosi Business Insider .

Goran Jakuš/PIXSELL

Što je Trillenium?

Trillenium je inače kompanija koja se bavi razvojem 3D trgovina koje bi omogućavale online kupovinu u sve tri dimenzije pomoću virtualnih platformi poput Oculus Rifta i Samsungovog VR-a.

VIDEO

Početkom ove godine Hrvoje Prpić je objavio da je kompanija potpisala sporazum s ASOS -om, najvećom svjetskom modnom online trgovinom.

- Ovo je prvi veliki korak za Trillenium na putu prema tome da postane platforma, poput Amazona, za 3D kupovinu gdje bilo koja trgovina može otvoriti svoju 3D trgovinu, izjavio je Hrvoje Prpić u siječnju ove godine.

Napustio Hrvatsku 'zbog Linićevog terora'

Početkom 2014. godine Prpić je na Facebooku najavio preseljenje poslovanja izvan Hrvatske .

- Evo to je to, prestajem s radom u Hrvatskoj . Ovo što imam ovdje to ću polako rasprodati i svaka nova firma koju ću otvarati, otvorit ću je vani. Svakog investitora ću savjetovati da ne ulaže u Hrvatsku, a sve to ću zahvaliti g. Liniću.

- Ukoliko sve bude u redu s Trilleniumom, očekujemo ulaganje od dva milijuna eura i vjerujte mi da ću učiniti sve da niti jedna kuna ne dođe na ovo tržište . Ako će i biti programera iz ove male, korumpirane državice morat će se preseliti u neku drugu jer ja ovdje više ne radim, zaključio je tada Hrvoje Prpić .

VIDEO
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21