Obavijesti

News

Komentari 3

Anima Dvor: 'Fali nam pseće hrane i materijala za gradnju'

Anima Dvor: 'Fali nam pseće hrane i materijala za gradnju'
6

Već pet godina u udruzi za zaštitu životinja Anima Dvor, Ivana i njen dečko Adrijan spašavaju pse s ulice. Sada su u velikim problemima. Fali im novaca za gradnju boksova, pseću hranu, registraciju skloništa...

VIDEO

Situacija nam je katastrofa. Još uvijek dovršavamo boksove za koje fali materijal, dužni smo na sve strane za pseću hranu. Ma šta da vam kaže, rastrgani smo i sve je teže, s očajom u glasu priča Ivana Begović (38). 

Prije pet godina počela je spašavati pse s ulice. Danas vodi udrugu za zaštitu životinja Anima Dvor, a u svemu joj pomaže njen dečko Adrijan (24). Trenutačno se brinu za 104 pasa, dok je dvadeset pasa još uvijek smješteno u njihovoj staroj kući u općini Dvor odakle su se preselili kada su dobili kćer Milu (2). Financije su im oduvijek bile najveći problem. Samo za pseću hranu mjesečno im treba oko 1000 eura, a tu je još i prijevoz do veterinara u Sesvetama, odvoz psećeg izmeta i slično. U lipnju su nam ispričali da grade nove bokseve kako bi sve pse mogli smjestiti u dvorište i septičku jamu. 

- Nemamo više novaca za građevinski materijal kako bismo mogli završiti boksove - sjetno priznaje Ivana. Dodaje kako ju jako žalosti jer u cijeloj priči nema nikakvu podršku općine Dvor. 

- Molila sam ih da mi daju jedan kontejener za pseći izmet koji bih plaćala. No nitko se još uvijek nije oglasio, tako da sada taj izmet stoji u dvorištu. Ma prestrašno, nije da sam nešto tražila kao uslugu, platila bih, ali ništa od toga. Općina još uvijek nije sprovela ni kontrolu čipiranja pasa - priča nam Ivana koja priznaje da je u posljednje vrijeme pod velikim stresom. 

- Iskreno mi je teško razmišljati o nekoj daljoj budućnosti. Nadam se da će općina pokazati suradnju i da ćemo se uspjeti pokriti sa svim troškovima - zaključuje Ivana. 

Svi koji žele pomoći Ivani i Adrijanu, novce mogu uplatiti na račun: IBAN HR5224070001100005210, SWIFT: OTPVHR2X

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.