News

Komentari 527

Anketa: Evo tko je pobijedio u sučeljavanju sinoć na HTV-u...

Anketa: Evo tko je pobijedio u sučeljavanju sinoć na HTV-u...

Zoran Milanović dobio je 55 posto glasova u našoj anketi. Počeo je s uvjerljivih 67 posto da bi se prednost do kraja potpuno istopila. No Kolindi je očito jako naštetio ispad Tomislava Madžara nakon sučeljavanja

Kad su izašli iz studija HTV-a bili su potpuno poravnati. Čas je bilo 51-49 za Kolindu, pa 50-50, pa bi poveo Zoran Milanović za jedan posto. Ali nakon ispada predsjedničina savjetnika Tomislava Madžara, koji je ničim izazvan pred upaljenim TV kamerama stao urlati na Milanovića "da ga može biti sram", naša anketa je opet prevagnula na Milanovićevu stranu.

POGLEDAJTE VIDEO INCIDENTA:

Rezultat? Jutros nešto prije 10 sati Milanovića je pobjednikom sučeljavanja ocijenilo 54 posto čitatelja portala 24sata, ukupno njih 210.748 koji su ispunili anketu. 

Prema tome, 113.803 čitatelja pobjednikom HTV-ova sučeljavanja smatraju bivšeg premijera. Nešto manje od 97.000 ih kaže da je uvjerljivija bila Kolinda Grabar Kitarović.

NAPOMENA:

*brojevi i postoci uzeti su u vrijeme pisanja članka i oni se iz sata u sat mijenjaju

I stručnjaci se slažu da je Zoran Milanović bio uvjerljiviji.

- Da je Milanović bio ovakav na RTL-u, ja bih ga već proglasio neupitnim favoritom, ali pričekajmo treću debatu i nedjelju - rekao je za Novi list politički analitičar Ivica Relković i dodao:

- Nakon druge debate možemo reći da smo se svi zajedno napokon sadržajno odmakli prema naprijed, napokon se govori i o nekim programima, ovlastima. Za Milanovića je prednost što se pokazuje kao širok, otvoren političar, i time može dobiti više neodlučnih birača.

S njim se slaže i komunikacijska stručnjakinja Ankica Mamić

- Milanović je suspregao svoj karakter, i sadržajno dominirao. Milanović je favorit, iz više razloga: jači je u debatama, ima manje gafova, ima mogućnost dobiti dio glasova Miroslava Škore koji nisu u cjelini desni, a i statistike pokazuju da hrvatski građani rado biraju predsjednika koji je u oporbi s Vladom. Uz to, Milanović je dosad jedini izazivač koji u drugi krug ulazi s pobjedom iz prvoga kruga, a Grabar-Kitarović je u silaznoj spirali. Čak ni HDZ-ova mašinerija to ne može nadoknaditi - rekla je Ankica Mamić za Novi list.

Najčitaniji članci